zondag 1 maart 2009

Try something different, Eikieja

Het weekend beloofde vooral veel regen. Zaterdag EN zondag nat, volgens de weermannen. Kan duidelijk merken dat het nu bijna vier jaar geleden is dat wij uit Nederland hier naar toe verhuisden, want dat ben ik eigenlijk niet meer gewend. Natuurlijk regent het hier ook, maar niet vaak een paar dagen continu achter elkaar. Dit weekend dus wel.

Zaterdag is Connor getrakteerd op een badderdaagje. En ruikt nu weer fris en fruitig. Hij vindt het badderen nooit zo'n probleem. Het borstelen, daarna overigens wel. Maar tussendoor een kroeltje en snoepje doen wonderen bij hem ;-)
Verder hebben we twee films gekeken op DVD en 's avonds was Talladega Nights op tv. Die film is voor een groot gedeelte op genomen op het circuit van Charlotte en op die van Rockingham, in de buurt van Charlotte.



"If you ain't first, your last", aldus Ricky Bobby in de film. Het is zulke simpele humor, dat je er wel om moet lachen. En veel NC materiaal er in, erg herkenbaar ;-) We hadden, toen deze film in de bioscoop draaide, hem in de drive bioscoop Starlite gezien. Helaas is de drive-in bios er niet meer. De eigenaar is overleden en daarmee werd het complex gesloten.
Echter we kwamen bij het zien van de beelden uit Charlotte wel in de stemming voor wat we zondag zouden gaan doen. Charlotte is Nascar city van North Carolina. Dale Earnhardt, DE Nascar rijder, kwam uit Kannapolis, vlak bij Charlotte. Hij is echt een soort van legende hier. Hij was een goede coureur, met de nadruk op was. Want hij is verongelukt tijdens de Daytona 500. Zijn zoon Dale JR rijdt nu ook mee in de Nascar races en is ook ontzettend populair. Charlotte is alleen daarom al, Nascar-city.

Maar......, sinds vorige week is Charlotte ook Eikiejaa city geworden! Vorige week is er een vestiging geopend. En vandaag zijn wij er naar toe gegaan. De regen kwam met bakken naar beneden. Al merk je daar binnen in de Eikieja niks van natuurlijk. Wel op de weg er naar toe, dat wel. Het is voor ons 2 uur en een kwartier rijden naar Charlotte. Flink eindje toch wel. Maar je moet er wat voor over hebben he?



We zijn om kwart over 7 hier 's morgens weg gereden en om half tien waren we bij Eikieja. Nou ging hij pas om tien uur open, dus dat werd even wachten. We hadden in ieder geval zo een parkeerplaats. Vond het leuk om de verschillende vlaggen te zien, toen we naar de ingang liepen. Daarna sloten we aan in de rij.

Photobucket

Gelukkig voor ons gingen de deuren al om kwart voor 10 open en konden we naar binnen. Het was wel grappig want iedereen sloeg af naar het restaurant. Daar kon je voor 0,99 cent ontbijten. Koopje blijkbaar! Wij gingen niet naar het restaurant, maar naar de showroom. Wij hadden om kwart voor 7 al ontbeten ;-) En na de 200 km lange rit waren we klaar voor Ikea meubels! Doordat de meesten gingen eten konden wij alles op ons gemakkie bekijken. Er was niemand in de showroom. Vond het heerlijk om weer alle show opstellingen te zien. Zo lekker modern!!! Of zoals Amerikanen het 'contemporary style' noemen.

Photobucket

Photobucket

Dat zie je hier in de buurt echt niet zo hoor. Dus was weer even leuk om dat op te snuiven. Prachtige keukens en de mooie paneel gordijnen. Die ik echt geweldig vind. Grappig was het om de bekende dingen uit Nederland hier ook in de winkel te zien. Zoals DE ikea vaas. Die van mij was gebroken hier, dus heb ik weer een nieuwe meegenomen. De bekende ikea onderzetters en het Ikea tulpen schilderij. Ook onze tv kast uit de slaapkamer was nog te koop.

We wilden nu kijken voor een nieuw vloerkleed. Op de internet site konden we gisteren al zien dat hij nog voorradig was in deze vestiging en we hadden hem snel gevonden. Hier in de buurt konden we niet zo'n groot kleed vinden. Deze is 2 bij 3 meter, net als onze oude. De meesten die we hier zagen waren vaak kleiner, of belachelijk duur. Maar bij Eikieja is het niet duur. Het nieuwe kleed kostte $ 79,00 en nu kunnen de hondjes er zich weer op uitleven ;-)

Verder hebben we nog wat opberg spulletjes gekocht, twee koekepannen, glazen waxine lichthouders, knackebrod, bruin brood mix, haring in mosterdsaus en marsepeinen mergpijpjes. Wat een combi he?
Daarna zijn we in het restaurant gaan eten. Natuurlijk voor ons twee maal Zweedse ballen! Heerlijk waren ze. Het viel me wel op dat je volgens mij hier meer ballen krijgt. Of misschien heb ik dat niet zo opgeslagen uit NL in mijn geheugen. Het waren er ieder geval een boel ;-)
Grappig was dat als je met je Debit card bij de kassa betaalde, je een coupon kreeg van 3% van je aankoop bedrag. Die je weer kan besteden bij de volgende keer dat je komt. Daarop ben ik nog even terug gelopen en nog wat opberg mappen gekocht, waarbij we die coupon gelijk konden gebruiken. Iedereen kreeg ook van die mooie blauwe Ikea tassen bij het weggaan. In Nederland moet je die betalen volgens mij. Ik denk dat dat was omdat de winkel net geopend was. Toen we terug liepen was het inmiddels een heel stuk drukker in de winkel geworden. Wat een verschil met toen wij door de showroom liepen. Pffff, dat was even anders zeg. Snel de mappen pakken en gauw weer naar buiten, hi hi hi. Bij de uitgang nog even een softijsje, zoals vanouds. Even aardig gezondigd vandaag! Vanavond gaan we weer hardlopen, dus hopelijk valt de schade morgen mee. Ik zeg we, want Ron loopt tegenwoordig ook met me mee. Hartstikke gezellig zo. Daarna het stuur weer 200 km de andere kant op! Ik kan er voorlopig weer even tegen aan!
Voor morgen is er weer sneeuw in de planning en net met de hondjes was het ijskoud buiten. Misschien vanavond toch maar op de loopband rennen. Het is weer onder nul op het moment. Je voelt bijna de sneeuw in de lucht. Het zou de derde keer zijn dat we sneeuw deze winter krijgen. Een beetje te veel van het goede. Ik ben wel klaar voor het voorjaar. Maarja, lieve broodjes worden niet gebakken, wat het weer aangaat. We gaan het zien!

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Miranda zei

Nu snap ik waarom wij 2 maanden terug er niet bij konden komen. Hij was blijkbaar nog niet geopend! Het toeval wilde dat ik nog geopperd heb zondagmorgen om 7 uur of we anders niet naar ikea konden gaan.....Hadden we samen door die winkel gelopen, terwijl de rest aan het eten was, hihihi.
Maar hier heeft het de hele middag al gesneeuwd!

Guus zei

Zo te zien hebben jullie een leuke dag gehad! Lekker hoor, Swedish meatballs.

Petra zei

Altijd leuk, Ikea. Katja B. en ik waren er nog een paar weken geleden. Moet de douchegordijnen nog steeds ophangen, ha ha! Hier komt de sneeuw gestaag naar beneden, maar ik ben net als jij helemaal klaar ermee, lente moet het worden!

Dizzymisslizzy zei

Fijn hè, Ikea! We hebben er in Houston ook eentje en wij nemen dus altijd een koeltasje mee, zodat we die Swedisch Meatballs in kunnen slaan voor thuis. Ze hebben er ook lekkere chocoladerepen voor $1. Jammer genoeg alleen melk, maar ik ga ervan uit dat als ik er maar genoeg koop het òòk rendabel voor ze wordt om de pure versie te gaan verkopen ;-). Het kleed ziet er mooi uit en het is geen geld voor zo'n contemporary kleedje toch?

Anja zei

Leuk, shoppen bij de Ikea, wij hebben er ook een in de buurt.
Je komt nooit met lege handen naar buiten als je daar bent.

Anoniem zei

Hebben jullie ook sneeuw gekregen vandaag? Ik zag Charlotte, NC namelijk vanochtend op tv.

Hier een Nederlandse in Pennsylvania, kwam toevallig langs jullie log.

Anoniem zei

Hoi Petra. Heerlijk Ikea "in de buurt". Onze Susan heeft vorige maand precies hetzelfde vloerkleed gekocht, maar dan bij ons in Eindhoven. Toevallig hè.
Groetjes.
Liesbeth.

Petra zei

@ Miranda
Dat was wel leuk geweest een Ikea ontmoeting. Maar waarschijnlijk hadden we het niet van elkaar geweten....

@ Cisca
Ja hier ook sneeuw hoor vandaag. Leuk dat je even langs kwam op het blog.

@ Liesbeth
Nou zeg dat is inderdaad toevallig. Het is dus echt het zelfde als in NL ;-)
Groetjes uit (een wit) NC

Petra

Bibi zei

"You're not on fire, Ricky Bobby!"
LOL geweldige teksten!