dinsdag 31 maart 2009

Lekker weertje...

Net als in Nederland is het hier ook een lekker weertje. Vanmorgen eerst met de hondjes wezen wandelen bij Symphony Lake. Er scheen een heerlijk zonnetje en het was gewoon zalig om zo buiten te lopen. Daarna wat boodschapjes gedaan en had voor tussen de middag een lekker Subway broodje mee genomen. Die heb ik buiten opgegeten. Daarna ben ik de coniferen gaan snoeien. Altijd een flinke klus en nadat de twee batterijen van de heggenschaar op waren, ben ik gestopt. Ik had toen een derde van de coniferen gedaan. Wordt dus nog vervolgd. De hondjes vonden het ook heerlijk in de tuin. Het was ook echt zalig vandaag. Niet zo'n harde wind meer en zeer aangename temperaturen. Waarbij je ook nog wat kunt doen. Wat is de lente hier toch altijd lekker. Nouja, niet elke dag. Afgelopen weekend was het wel even anders. Met al die regen. Morgen overigens ook regen, maar vandaag hebben we maar mooi meegenomen!

Zondag morgen hing trouwens ook ons tomaten experiment op een dieptepunt....

Photobucket

Oeiiiii, dat krijg je met al die regen en harde wind... Wonder boven wonder hadden de plantjes het alweer overleefd. Waarschijnlijk was het een zachte landing geweest. Net een paar centimeter boven de grond was het ding tot stilstand gekomen. Alweer op het nippertje. Net als de vorige keer. Nu hangt het tomaten experiment in de boom. Letterlijk en figuurlijk. Hopelijk hangt hij daar beter (en langer).


Vanmiddag ben ik naar het NC-State aboretum gereden. In de natuur begint hier van alles te groeien en bloeien en bedacht me dat het daar ook zo moest zijn natuurlijk. En het was duidelijk, ook daar is de lente is begonnen. Zoveel verschillende bloeiende planten en bloemen waren er te zien! Er waren zelfs al seringen uit. En die geur...., zo zalig. Daar kan ik dus wel de hele middag tussen staan. Die ruiken zo lekker.

Photobucket

Ook waren er al een aantal irissen uit. Ook van die lekkere ruikers....

Photobucket

Photobucket

En er waren nog heel veel helleborussen. Een van mijn favoriete plantjes. De zachte pastel kleuren van deze bloemen zijn altijd zo mooi.

Photobucket

En heel veel verschillende kleuren Camelia's en Magnolia's

Photobucket

En niet alleen bloemetjes.

Photobucket

Er was ook een erg tam vogeltje, die speciaal voor me kwam poseren. Zo leuk! Heel brutaal huppelde deze achter me aan. Misschien had hij honger? Of wilde hij me ergens voor wegjagen. Echt stoer was ie. Je zou zeggen dat het een roodborstje is, maar volgens mij hebben die een ander koppetje. Zou het een vink zijn?Natuurlijk verder veel foto's gemaakt weer. Omdat het er zoveel zijn, even in een slideshow gedaan.
Op de terug weg zag ik weer het reclame bord van Chick-fil-A. Deze is om de hoek bij het aboretum en is altijd 3-D. Ik vind ze altijd erg grappig. En ze zijn altijd seizoen gebonden. En nu ook weer. Voor het bord hingen twee koeien, 1 er van stond bij de andere op de rug, zogenaamd het bord te schilderen. Soort van seize the day, maar dan anders ;-)

Photobucket

Vanavond had Ron ook een klusje. Hij is namelijk met de gatenprikker aan de gang geweest. Bob en Alison hebben een aerator, zoals de gaten prikker officieel heet. En die had hij vanavond van hen geleend.

Photobucket

Photobucket

Het gras en de grond zijn nu aardig nat en daarom de tijd om gaten te prikken in het gras. Zomers gaat dit je echt niet lukken, omdat het dan veel te droog is. Maar nu ging het heel erg goed zelfs. Daarna ook gelijk graszaad en fertilizer gestrooid. Dus als we nu toch geen groen gazonnetje gaan krijgen ;-)

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Bianca (jerbia) zei

Je hebt weer schitterende foto's gemaakt! Heerlijk dat de lente eindelijk weer begonnen is. Hier is het ook al zo'n prachtig weer. Daar wordt een mens gewoon helemaal gelukkig van ;)

Annemiek zei

Prachtig die bloemen! We doen het hier nog met een verloren krokusje hier en daar. Het wordt wel al mooi weer.
Die vogel is een robin, een soort merel.

Petra zei

@ Annemiek
Dank je wel. Ik had op Red Robin gegoogled en die zag er anders uit.
Een "gewone" American Robin dus ;-)

Anna zei

De gaatjes maker is een vegateer hark deze is om het gazon weer wat lucht te geven en het beter water door latend te maken. De foto's zijn weer prachtig vooral die met die bij.
Toos

www.ine1149.web-log.nl zei

Prachtig al die voorjaarsfoto's.

Volgens mij is dat vogeltje een roodvink :-)

gr, Ineke

Bibi zei

Wat een fotogenieke robin;-)
Ik wou dat wij al aan de slag konden maar hier groeit nog niet veel, en onze yard is een grote puinhoop met afval van de verbouwing, dat zagen we deze hele winter niet door de sneeuw, maar nu...pfff

Miranda zei

Ook hier waren plannen voor te maaien, maar helaas deed hij het niet meer na de winter. Gelukkig dat je tomaten het overleefd hebben. Groetjes vanuit het regenachtige VA

Bianca (Hollandranch) zei

Dat moet zeker een mooi gazonnetje worden !

Leuk zijn die reclameborden van chick, ik vind het supergoed bedacht.

Zag de TV reclame van die tomatenplant maar heb ze maar gewoon in een pot gezet zodat ze rechtop kunnen groeien, maar ziet er grappig uit zo op die foto ;-)

Cisca zei

Hier nog niet echt een lekker weertje. Maar dat komt vast snel. Wat een ontzettend mooie foto's hoor.

Anja zei

Prachtige bloemenfoto's !!

Kristel Holsbeek zei

oh jeetje met het zien van al die mooie voorjaarsbloemen(fotos) heb ik het soms toch moeilijk hoor...die mis ik hier