vrijdag 6 maart 2009

In de plus


Enorm in de plus zelfs. Het is gewoon niet bij te houden het weer hier. Van de week een pak sneeuw en erg koude temperaturen en vandaag was het in de twintig graden. Morgen 26 graden en zondag 27.... Het is zo'n enorm verschil en mijn lichaam is toch lichtelijk van slag. Ik weet niet meer of ik het nou koud of warm moet hebben. Van de week 's avonds was het zo koud. Er stond een gure wind en het was ver onder nul. En nu gewoon zonder jas naar buiten en morgen korte broeken weer? Voor een Hollandertje niet te bevatten. Maarja we klagen niet hoor. Het is wel weer lekker het zonnetje te voelen.

Van de week eigenlijk een vrij rustig weekje. Gister avond zijn Ron en ik naar de bioscoop geweest. Naar de film Pink Panther 2. De eerste film vond ik wel grappig, vooral ook vanwege de taal grapjes. Maar deze film vond ik echt een beetje langdradig en zeer voorspelbaar.

Vanavond hebben,Ron en ik, de laatste les van week 8 met Evy gelopen. Buiten was het nog 16 graden. Wat een heerlijk gevoel was dat. Afgelopen woensdag was het namelijk nog min 4 toen we moesen gaan lopen. En het was maar goed dat Ron mee ging, want ik kwam naar buiten en voelde die gure wind en wilde zo weer naar binnen gaan. Maar Ron viel niet voor mij smoezen en we hebben dus gewoon gelopen ;-) Die les was 1x10 en 2x 12 minuten, met tussendoor 1 minuut wandelen. In die laatste 12 minuten, kwam er vanuit het donker ineens een zwarte hond op me afgelopen. Ik schrok me echt het ongans. En was even helemaal van mijn padje af. De vermoeidheid denk ik en de schrik deed mijn hartslag in eens op hol slaan en weg was mijn ritme. Gelukkig bleef de hond keurig in zijn eigen tuintje. De mensen hebben denk ik zo'n electric fence, waarbij de hond een halsband om heeft. Maar ik wist dat niet natuurlijk. Ik had hem ook helemaal niet blaffend aan horen komen, omdat ik met die Ipod op loop. Ron niet en die had hem tijdens het eerste rondje al gezien. Maar ik was er enorm van geschrokken. Omdat ik ineens een soort rare huppel beweging maakte van de schrik en Ron wilde waarschuwen en me daarna gelijk omdraaide, schoot ook nog eens mijn veter los en toen was mijn loopje helemaal van slag ;-) Als je me dat 8 weken geleden gevraagd had, had ik heel hard gelachen. Ik uit mijn ritme-tje met hardlopen? Yeah right, haha ha. Maar het kan dus wel! Mijn hart klopte als een gek en ineens was alles ongecontroleerd. Zo'n raar gevoel. Niet echt prettig. Voortaan dus mijn Ipodje wat zachter, dat ik nog enigszins contact hou met de buiten wereld (lees zwarte honden).

Vanavond was les 24, 1x 10, 1 minuut wandelen en toen 20 minuten aan 1 stuk. Het is ongelooflijk, maar die 20 minuten zijn me gelukt! En om in "Evy" termen te spreken, "we hebben er weer een ferme lap aan gegeven". Ze heeft altijd van die grappige uitdrukkingen tijdens haar podcasts. Moet er soms wel een beetje om lachen. Maar zeker weten dat het mij enorm helpt. En dat ik ontzettend blij ben als ze in mijn oor roept, na 18 minuten lopen, nog twee minuten! Dan weet ik dat ik die laatste twee ook nog wel red. Want ik sta toch nog steeds verbaasd dat ik nu gewoon 20 minuten achter elkaar gelopen heb. Van de week was het eerst 2 x 15. En ook daar was ik helemaal blij van. Het is toch ongelooflijk?

Les 24 is dus achter de rug. Nu nog drie lessen aankomende week en de start to run cursus voor 5 km zit er op. Ben benieuwd hoe het van de week gaat. In feite moet alleen de 1 minuut wandelen er nog tussen uit en dan loop je 30 minuten en dat staat gemiddeld voor zo'n 5km. In mijn geval is het 4,75 km. Want ik heb op deze website gemeten wat ik tijdens een les loop. De website is gebaseerd op Google Earth en je kan zo met pijltjes aangeven wat je route was. En de site rekent dan de afstand. Hartstikke handig!

Via de mail kreeg ik van Yvonne dit filmpje vandaag. Heb er erg om moeten lachen. Vooral ook vanwege het commentaar langs de kant. Het deed me denken aan die reclame van vroeger "Ken net..".



Groetjes en een fijn weekend!
Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow, wat een lekker weer! Wij zitten wel in de plus, maar zover echt niet!

Anja zei

Wauw wat een weersveranderingen bij jullie, heerlijk die hoge temperaturen. Knap dat je 20 minuten aan een stuk hebt gelopen, zonder zwarte honden ga je die 30 minuten vast en zeker halen! Leuk filmpje, ik heb er hard om moeten lachen.

Anoniem zei

He....harstikke goed van je zeg dat lopen en met recht mag je trots op jezelf zijn hoor, hartstikke goed gedaan....ik zie dat ik in hehaling val, maar ik meen het echt en nu vol houden hoor.

Anoniem zei

Petra ik ben trots op je.

Lachen dat filmpje,
geen groter vermaak dan leed vermaak.
groetjes uit Barendrecht

Anoniem zei

Geweldig gedaan Peet, zie je wel!!!!!!
Wel heerlijk lopen zeker met die temperaturen.
Het filmpje kreeg ik ook van Yvon moest ook zo lachen.

Gezellig weekend

Erna

Beardiertje zei

Zo,dat was weer eens heerlijk lachen,op naar de lente,de krocussen pralen in het gras,gr Lidy

Miranda zei

hahaha,heerlijk dat filmpje. En zo dubbel dat we 3 dagen terug ook in die kou zaten. Terwijl we nu buiten in de 25 graden zitten....
En super hoor dat je al zolang kunt rennen, lopen, sjoggen, wat ever. Je doet het toch, moet ik misschien ook eens gaan proberen. Alleen ook hier dan op die vreemde schoenen vanwege de rug en dan nog uit zien te vogelen waar ik Evy vinden kan. Zonnige groetjes en een puppyknuffel van Sam

Petra zei

@ Cisca
Wel lekker he even weer warmere temperaturen.

@ Anja, Elmarstel, Ma, Erna
Dank jullie wel ;-)
Inderdaad nu volhouden!

@ Miranda
Die gympen zijn bij mij echt een uitkomst, zonder dat had ik ook altijd pijntjes hoor. Je loopt gewoon een heel stuk "geveerder" op die schoen. In het begin even wennen maar ik vindt ze nu heerlijk mijn "halve zolen-schoenen" ;-)
Mocht je de lessen van Evy willen en je kan ze niet vinden, kan ik ze ook op een DVD-tje voor je branden en op sturen hoor. Laat maar horen!

Groetjes Petra

Anoniem zei

Gaat goed zeg het lopen!!!

Ik zou zeggen vooral doorgaan ;-)

Anna zei

Wat een leuk filmpje,ik heb me rot gelachen.
Toos