zaterdag 21 maart 2009

Op zijn kop

Zo, het was weer even geleden, maar ik was er weer. Zoveel was er niet gebeurd de laatste daagjes. We hebben lekker in de tuin genoten van het mooie weer.

Photobucket

Natuurlijk met de hondjes! Ik heb ook nog wat geknutseld op de computer. Heb namelijk een nieuwe website ontdekt, www.scrapblog.com. En daarop kun je zelf een beetje scrapbooken en dat alles zonder lijm! Hartstikke leuk om te doen!

Photobucket

Hier Mr. Chilidog in een zelf geknutseld scrapplaatje. Zijn oranje baard is inmiddels aardig aan het slijten. Wat een gedoe om dat er af te krijgen zeg. Stace is trouwens gister met ons mee geweest met het joggen. Ging hartstikke goed en hij vond het hartstikke leuk! Dus soms kan hij heus nog wel braaf zijn en netjes luisteren. Als er maar geen eten in de buurt is ;-)
Over hard lopen gesproken, van de week kwam Ron thuis met een mooie bos bloemen. Had ik verdiend met mijn hardlopen zei hij! Zo lief!!!

Photobucket

Een super leuk boeket witte rozen. Vond vooral het "modern" aandoene groene stofje wat er om heen zat erg leuk. Zeeeeeer geslaagd dus! Als dank voor de bloemen, heb ik vrijdag een krentenbrood voor hem gebakken. Nouja, ik, is een groot woord. De broodbakmachine meer eigenlijk. Ik doe er alleen de ingredienten in. Hij was deze keer erg goed gelukt. Soms komt het brood in de raarste vormen uit die broodbak machine. Maar deze keer leek het ook op een brood. Had er rozijnen (wat het dus eigenlijk rozijnen brood maakt, maarja) en stukjes amandel in gedaan.

Photobucket

Verder had ik van de week bij de BJ's dit mee genomen.

Photobucket

Een nieuwe manier om tomaten te laten groeien. Doordat ze op zijn kop hangen zouden er meer tomaten aan groeien?

Photobucket

Nou dat gaan we zien. Had ook gelijk bij de Lowes tomaten plantjes meegenomen en gisteren het spul in elkaar gezet. Nou hebben we in de porch al een mooie haak hangen en dacht dat is een leuk plekje voor het ding. Dus ik hang hem op en inderdaad, stond hartstikke leuk. Ik loop de tuin weer in om mijn gieter te vullen en ga het ding wat water geven. En terwijl ik dat doe, komt de haak en het "op-zijn-kop"-ding naar beneden zetten! Ohhhhhhhhh, als tie valt is mijn plantje dus gelijk geplet. En in een fractie van een seconde vang ik het ding dus net op tijd op. Ongeveer, 1 cm van de grond was ie nog verwijderd! Pffff, net op tijd. Maarja wat nu? Waar hang ik hem nu? Dus ik loop met het "op-zijn-kop" ding door de tuin en waar moet ik het ding nu dan kwijt? Nou hebben we van die ijzeren houders voor hang planten, die je in de grond prikt. Maar daar was deze tomaten hanger ook vast te zwaar voor. Die buigen waarschijnlijk door. Maar voor nu moet het er maar even mee doen.

Photobucket

Hij hangt dus, maar veel groeien kan hij zo niet. Dus we gaan nog even wat verzinnen. En terwijl ik daarna de rommel opruim, hoor ik dat er nog wat in de doos zit, waar het "op-zijn-kop"-ding uitkwam......

Photobucket

Precies ja, een degelijke haak!!! Tsja, die is ook wel nodig ook! Maar geloof niet dat Ron staat te trappelen om die ergens in te gaan draaien. Afijn we denken er nog even over na. Hierna heb ik ook nog op de ouderwetse manier een tomaten plantje geplant. Je moet natuurlijk niet over 1 nacht ijs gaan. Nieuwe dingen gaan proberen die misschien niet lukken. Voor je het weet ga je tomaatloos de zomer door. Dat moeten we niet hebben. Als het "op-zijn-kop"ding het niet doet, hebben we deze nog als back-up, zeg maar ;-)

Photobucket

Photobucket

Het zijn Better Boy tomaten, dus met zo'n naam kan het niet fout gaan zul je toch denken ;-)

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Anna zei

Ik vind het toppie dat hard lopen, ik hou het maar bij fietsen.
Vandaag de Joop Zoetmelk tour gereden.
Je ben wel verwend met die mooie bloemen.
Is leuk die foto's
En de tomaten zijn wel erg vroeg, wij moeten nog wel even wachten ze zeggen dat het hier wel 4 tot 6 weken achter loopt.
Toos

Karin (dh) zei

Zo, ben weer helemaal bijgelezen na mijn vakantie...en...echt top hoor dat je zo'n hardloop prestatie hebt neergezet....je ziet het niet, maar ik heb m'n petje even voor je afgedaan; en dan ook nog 15 kg eraf; dat verdient inderdaad een bloemetje. Zullen we van Ipod ruilen?? Ik heb allemaal up tempo muziek erop staan voor het sporten en durf 'm al jaren niet meer op mijn computer aan te sluiten vanwege mijn eeuwige Iruzie met dat ding..hihi....

Petra zei

@ Karin
Inderdaad, dat heb ik ook. Ben als de dood dat ik mijn met pijn en moeite op gekregen muziek kwijt raak. En dacht de oplossing te hebben gevonden door hem aan te sluiten een andere computer waar geen iTunes op staat. Maar dan vindt de computer van alles, behalve muziek!
Wat dus ook resulteerde in een Iruzie, ha ha ha. (erg leuk woord!)
Misschien inderdaad om de zoveel tijd ruilen, dan horen we toch een keer andere muziek.

Annemiek zei

Mooie rozen, en helemaal verdiend! Gek die tomaten op zijn kop. Heb je wel eens eerder succes gehad met tomaten in een bak? Ik niet zo. Wel had ik vorig jaar een soort die er speciaal voor gekweekt was, de "patio princess". Toevallig heb ik vandaag mijn tomatenzaadjes in de potjes gedaan.

Annemiek zei

Mooie rozen, en helemaal verdiend! Gek die tomaten op zijn kop. Heb je wel eens eerder succes gehad met tomaten in een bak? Ik niet zo. Wel had ik vorig jaar een soort die er speciaal voor gekweekt was, de "patio princess". Toevallig heb ik vandaag mijn tomatenzaadjes in de potjes gedaan.

Bibi zei

Wat ontzettend lief die bos bloemen:-) en zeker wel verdiend!
Wij hebben ook een broodbakmachine maar bij mij komen ze er ook in de meest rare vormen uit. Scott heeft nu het broodbakken maar op zich genomen, ben benieuwd...we zaten ook te denken om zo'n topsy turny te kopen dus ik ben ook benieuwd naar de resultaten bij jullie!

www.vandijkjes.punt.nl zei

Mooie bos inderdaad. Attente man hoor!

Tomaten plant op zijn kop...? Nog nooit gezien. Hier is het nog te koud om buiten iets te doen. Hier vriest alles nog hartstikke dood. vrees ik.

gr petra

www.ine1149.web-log.nl zei

Prachtig, die welverdiende bos rozen van Ron.

Raar idee, zo'n tomatenplant op z'n kop, ben nu al benieuwd naar het resultaat.

gr, Ineke

Petra zei

@ Annemiek
Vorig jaar was het niet zo geslaagd met de tomaten, maar dat jaar er voor had ik speciale aarde er voor gekocht en toen ging het wel goed. Dus die heb ik dit jaar ook maar weer gekocht. Al met al had ik van dat geld waarschijnlijk ook gewoon tomaten in de winkel kunnen kopen, maar het houdt de mens bezig niet?

Anja zei

Wat lief dat je een bos rozen van Ron hebt gekregen. Ik ga zeker even op de scrapblog kijken.

Miranda zei

Goh, wist niet dat je nu al de tomaten buiten kon zetten. Hier vriest het nog tot half mei...Groetjes uit Virginia