vrijdag 27 maart 2009

What's the buzzz?

Gisteren zat er in de brievenbus een klein pakketje. Ik ben dol op pakketjes, maar nu wist ik niet van wie die was. En dat maakt me nieuwsgierig! Bij het bekijken van het pakketje weet ik vaak het handschrift te herkennen, maar nu niet. Het was een geprint label en ernaast stond er een plaatje van een bijtje. En ik moest denken aan de Freebies van de BP. Maar, die weten helemaal niet dat wij hier wonen. Natuurlijk zo snel mogelijk het pakketje open zien te krijgen, zodat ik snel meer wist!

Het was een pakketje van Bzz. En toen wist ik het weer. Een aantal weken geleden had ik me opgegeven als een "Bzz agent". Het is een nieuw soort van marketing, waarbij via het internet consumenten benaderd om hun meningen te geven over bepaalde produkten. En dit gaat nog een stapje verder. De bedoeling is dat jij de buzz (het nieuwtje) door vertelt aan anderen en daarom werden er bloggers benaderd. Communiceren in de 21e eeuw. Ach ja, dacht ik, kom maar op met het verhaal. Weet immers nog van de commerciele economie lessen van vroeger dat de beste reclame, mond op mond reclame is. En daarbij, de economie kan wel een handje geholpen worden dezer dagen niet?

Twee weken terug hadden ze me gemaild of ze me een product mochten opsturen. Wel ja, dat mag ook wel hoor. Onze persoonlijke economie kan ook altijd geholpen worden natuurlijk. En wat bleek ze hadden het gedaan. Want in het pakketje zaten twee blikjes Mountain Dew. Dat is een soort frisdrank hier in Amerika.

Photobucket

En niet de gewone Mountain Dew, nee dit was de nieuwe diet versie. Met niks er in, van alles wat niet goed voor je zou zijn. Zero sugar en calorien. Okay, wel aspartaam, maar wie let daar op? Zero carbs, want koolhydraten zijn tegenwoordig ook ineens niet meer goed voor je en nog een heel stel andere zero's er achter aan. Nou heb ik in het verleden wel een keer eerder Mountain Dew geproefd, maar was er niet helemaal wild van. Het smaakt als een soort seven-up, maar dan zoeter en ook bitterder tegelijk. Beetje vreemd, maar wel lekker, zeg maar. Nou was ik tot voor kort behoorlijk Coca-Cola light verslaafd, maar sinds dat ik ontdekt heb wat aspartaam in je lichaam kan aanrichten, ben ik afgekickt. En drink ik bijna geen frisdrank meer.

Tot op vandaag, want zojuist heb ik dan een Mountain Dew zero carbs gedronken en ik kan me er bij voorstellen dat je dit op een zon overgoten zaterdag na een inspannende energie vragende activiteit, lekker zult vinden. Een ijskoud glas met het geel/groene drankje. Daar knap je van op, al zal het de dorst niet echt lessen, maar het verfrist je denk ik wel. Je proeft wat sinaasappelsap en citroen, bubbels en daar boven op een stel suiker klontjes.

Maarja op zaterdag ben ik normaliter niet zo heel erg actief en op het moment miezert het buiten. Dus dit voor gestelde plaatje ging niet helemaal op. Vond ik het lekker? Ik weet het niet, misschien kwam het door mijn Coca Cola verslaving van vroeger, dat ik het toch wel een soort van lekker vond? Kreeg ik er extra energie van? Tsja, zoals ik al zei, ik dronk het niet na een inspannende energie vragende activiteit. Had net met de hondjes gewandeld, maar liep ik daarna springend rond? Nee, niet echt. Maar die suiker smaak zou het je wel moeten geven misschien?
In het pakketje zat tevens een bon voor een gratis tray, met 12 blikjes Mountain Dew. Misschien kunnen we die halen en dan op een zaterdag, dat de mussen van het dak vallen van de hitte, een koud glas Mountain Dew gaan drinken? Maar dan moet tie wel ijs en ijskoud zijn ;-)

Even nog over een andere buzz trouwens. Want wat is de buzzzz hier in de wijk op het moment? Ik heb het er wel eens vaker over gehad, het is namelijk weer het zwembad. Het gat in de wijk, begint nu echt op een zwembad te lijken. Want zo was het nog begin januari....En zo is ie nu....

Photobucket

Er is cement gestort in het gat en inmiddels er ook om heen. Waardoor het ineens een heel ander gezicht is. Ook het clubhuis, is aardig af nu en de schilders zijn er in bezig.

Photobucket

Wat is dan nu weer het verhaal? Het uiteindelijke zwembad is namelijk te klein volgens meerdere buren. En zo ook het clubhuis. Er zijn twee kleedkamers en ruimte voor de pomp van het zwembad, maar dat is het zo een beetje. En er is geen entertainment ruimte... Ja echt, we zullen het zonder de ET-room moeten doen. Is het niet een vreselijk iets? Daarbij komt ook nog dat het kinderbadje te klein is, kortom er is weer stof tot praten in de wijk.

Photobucket

Persoonlijk denk ik, waar hebben we het over? Om ons heen horen we over mensen die van de 1 op de andere dag ontslagen worden. Huizen die op een veiling verkocht worden aan de hoogste bieder, omdat de bewoners het niet meer op kunnen brengen. Auto's worden van de oprit verwijderd om dat de lease niet betaald wordt. En nog nooit zijn er zoveel mensen geweest die bij een voedselbank in de rij staan voor eten. Dus tsja, ik zou echt niet durven te klagen over een te klein zwembad? Zijn er niet ernstiger zaken om je druk over te maken tegenwoordig?
Bovendien zijn er hele wijken die nooit geen zwembad zullen hebben. Sterker nog ik weet van hele dorpen die geen zwembad hebben.... Ja het is toch een gruwelijk feit? Je zal toch bij ons in de wijk wonen?

De andere buzz over het zwembad is dat er ook nog steeds niet een bedrag genoemd is, wat de 1e faseners moeten gaan betalen om in het "crisis formaat" zwembad te gaan mogen zwemmen. En ja, eind mei pas is de verwachting dat het gat open gaat voor gebruik. Dus wanneer gaat dit bekend worden, anders moeten mensen lid worden bij een ander zwembad. Want ja zwembadloos de zomer door, dat kun je je kinderen niet aandoen toch?

Afijn....., heb het idee dat het een hete zomer gaat worden. Gelukkig hebben wij nog een bon voor twaalf gratis blikjes Mountain Dew, zodat we ons daarmee kunnen verkoelen in deze recessie ;-)

Groetjes,
Petra

6 opmerkingen:

Anna zei

Ja je heb toch wat om af te koelen, en die resessie het is toch vreselijk.
Je moet er niet aan denken dat je op je werk komt en dan gelijk weer kan vertrekken.
Weg toekomst, je moet toch maar weer aan een ander baan zie te komen. dan hebben wij het nog niet zo slecht!!
Gr. toos en gerard.

Anja zei

Tja, een mens moet zit ergens druk om maken. Maar er zijn inderdaad op dit moment ergere dingen als een te klein zwembad.
Gelukkig hebben jullie Mountain Dew als het warm wordt ;-))

elmarstel zei

Ik drink zelf al jaren geen koolzuurhoudende drankjes meer omdat dat ook slecht voor mijn maag is, maar wel leuk om zo'n gratis pakketje te kunnen afhalen.

Oh ja, leuk hoor maar ik ben niet verhuisd van stellendam naar nijmegen hoor, maar de profider heeft het weer eens op zijn heupen, hahaha

groetjes en sterkte weer ook met het lege gat....

Annemiek zei

Die Moutain Dew dronk ik lang geleden regelmatig, tot ik erachter kwam hoeveel caffeine erin zit. Vandaar dat ik niet kon slapen!
Toch wel leuk om een zwembad in de buurt te hebben. Mensen klagen altijd wel wat!

www.ine1149.web-log.nl zei

Je bent een goede reclamevrouw, ik krijg helemaal zin in zo'n lekker flesje fris! :-)

gr, Ineke

Bibi zei

Wat goed dat je afgekickt bent van de frisdranken! Ik drink het ook nooit. Eigenlijk al niet sinds mn twintigste toen een vriendin van mij duidelijk kilos aankwam van dat spul en als ze er maar een week vanaf bleef, vlogen die eraf, we konden er toen wel om lachen maar ik vond het toch iets te sterk spul.
Wat een gedoe over dat zwembad, ik zou zeggen, water erin en gaan!