zondag 26 april 2009

Burpless

Photobucket

Het is zomer! Dik boven de dertig graden en een strak blauwe lucht. En bij zomer horen watermeloenen. Heerlijk !!! De eerste van het jaar smaakt altijd het lekkerste. En eigenlijk mag je ze alleen in korte broek eten vind ik ;-)

Gisteren met Alison naar Durham, naar de Sarah Duke Gardens. Het was er gezellig druk. Er stonden allemaal kraampjes van kwekerijen en plantjes gekweekt door de vrijwilligers van de Duke Gardens. Ik zelf heb twee soorten daylilly's gekocht. Een roze en een violet kleurige. Day lilly's doen het hier heel goed en kunnen goed tegen de hitte. Alleen zijn de meeste die je hier in de winkels ziet geel of oranje van bloem. Dus deze roze en violet kleurige zijn een aangename afwisseling niet?

Verder nog een plant nanny gescoord. Klink heel duur, maar is niet meer dan een terra cotta prikker, waarop je een plastic fles kunt doen die dan gelijkmatig water door laat sijpelen in je plant. Althans zo zou het moeten werken. We gaan het zien. Moet nog even een lege fles zien te vinden. Deze moet je dan vullen met water en op de prikker zetten.

Photobucket

En ook heb ik deze gekocht! De burpless komkommer. De komkommer plant die niet boert! Knap he? Wist niet dat komkommers het uberhaupt konden ;-) Maar zo zie je maar, weer wat geleerd. Nouja, het verhaal is volgens de verkoopster eigenlijk dat de eters van de komkommers niet gaan boeren. Maarja nou boer ik eigenlijk niet zo na het eten van een komkommer. Maar ok, altijd handig. Ik vond het eigenlijk vooral leuk om een keer komkommer plantjes te proberen. En als ze dan ook nog eens beschaafd zijn en niet boeren, is wel fijn niet?

Nadat we onze nieuwe plantjes in de auto gezet hadden, zijn Alison en ik de tuinen in gelopen. Waar het echt heel erg druk was. Er was ook een "Walk" voor een goed doel gaande en de tuinen waren afgeladen met mensen. Wat het moeilijk maakt foto's te maken zonder mensen er op. Maarja, dat maakt het weer wat spannender toch? Bij de trappen tuin stonden nu de Allium in bloei.

Photobucket

Photobucket

Ook was de blauwe regen van de gazebo nog in bloei.

Photobucket

Van de pioenrozen waren er nog maar een paar uit.

Photobucket

Veel stonden nog in de knop. Ik denk dat dat over een weekje een prachtig gezicht zal zijn.

Photobucket

Het mooiste was wel dat de azalea's overal in bloei stonden. Een zee van bloemen geven deze.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Daarna zijn we een rond gelopen en hebben een beetje mensen gekeken. Die waren er ook in veel verschillende soorten te bewonderen ;-)

Photobucket

Photobucket

Rond 1 uur waren we weer thuis en ben ik met Ron naar een Corvette en oldtimer bijeenkomst bij Lake Wheeler geweest. Daar ook weer aardig wat mensen op de been. En heel, heel veel aparte auto's te zien.

Photobucket

Photobucket

Leuk vind ik altijd de kentekens die op sommige auto's zitten.

Photobucket
De kinderen het huis uit en toen de Corvette gekocht?


Photobucket
Gekke jack?


Photobucket
Een Ford Mustang Shelby uit 2008?


Photobucket
Rumble and roar geluid uit de Corvette...


Ron's collega was er ook met zijn "red" Corvette. Leuk om die nu ook een keer gezien te hebben. Vond hem erg mooi en in de juiste Corvette kleur, dat is zeker. Het is ook een convertible, want het dak kan er in gedeeltes af. Erg leuk om te zien.

Photobucket

Voor de liefhebbers nog een slide show de auto's aanwezig...Verder is het vandaag 13 jaar geleden dat we getrouwd zijn. Was minder warm dat zeker, maar ook een mooie zonnige dag. Bedankt voor alle mailtjes en kaartjes die we gekregen hebben. Vanmorgen zijn we bij hoge uitzondering uit eten geweest en heb ik lekkere egg benedict genomen. Jammie! En vanavond gaan we weer ergens eten, dus het is echt feest! Morgen weer hardlopen zullen we maar denken ;-)

Dan nog een laaste mededeling. Wordt alweer een heel verhaal vandaag... Ron had namelijk Scott's gemaild over zijn gele grasjes. Scott's is het bedrijf van DE weed & feed wat we gebruikt hadden voor ons gras. Aan het mailtje had hij een fotootje geplakt van ons goudgele gazonnetje. En gevraagd of er nog wat te redden valt. We kregen al snel antwoord, dus dat was netjes. Alleen was het nieuws wat er in stond niet super. Het blijkt dat het voor veel grassoorten inderdaad weed en feed is. Maar nou net niet voor die van ons. Waar het eigenlijk gewoon echt weed en weed is. Zijn wij lekker klaar mee dan! Nou heb je hier ook 10.001 soorten gras en wisten wij veel.

Afijn, hun advies. Als het nog niet zo lang geleden is dat het er opgedaan is, kun je het gras heel veel besproeien met water en komt het wellicht weer tot leven. Is het inmiddels geel en "brittle", dan is het gras overleden.... En..... mag je pas weer over 6 maanden nieuw gras gaan zaaien. Oefffffff, onze grasjes vallen duidelijk in die laatste categorie. Waarbij reanimatie dus niet mogelijk zal zijn. Tot die conclusie kwam Scott's, ook bij het zien van de foto's. En ter compensatie betalen zij ons aankoopbedrag van $ 75,00 terug. Hartstikke lief van ze natuurlijk, maar wij zitten mooi met "geweed" gazonnetje....
Arrrrggggghh. Nouja, er is wel 1 voordeel, het scheelt een hoop water geven deze zomer, want veel water heeft een geweed gazonnetje niet meer nodig ;-)


Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Zonde van je gras!!!

Je hebt weer een lekker daagje gehad, mooie foto`s van al die bloeiende planten, bomen en struiken, super!
En die Corvette`s, echt een mannending vind ik, Henk vind ze echt helemaal toppie, ik vind ze niet zo geweldig, liever een Audi TT of BMW Z3 ;-)

groetjes Mariet

Natuurlijk ook nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!

Miranda zei

Kijk nu zie ik ook dat het jullie trouwdag is. Gefeliciteerd!
Toevallig ook de eerste watermeloen gekocht dit jaar. Wat een heerlijk weertje niet, zo mag het van mij heeeeeeeeeeeel lang zo blijven. Groetjes

www.ine1149.web-log.nl zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag.

Wat een prachtige bloemen (en andere) foto's weer!
Kan me ook al op watermeloen verheugen, helaas zal dat hier nog wel even duren.

Balen dat het gras niet meer gereanimeerd kan worden.

gr, Ineke

Bianca (Hollandranch) zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag !

Hier zijn heel veel grassoorten "crab grass"genoemd die op gras lijken maar eigenlijk onkruid zijn, ik weet er nu een beetje het verschil tussen. Maar dat duurt wel heel lang voor je weer gras kunt zaaien dan zeg, ook het "goede" gras kun je niet zaaien in de tussentijd ?

Bibi zei

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! En wat een leuke dag hebben jullie ervan gemaakt.
Ik vind het ook grappig wat je hier op nummerplaten soms voorbij ziet rijden.
Echt jammer van je gras, misschien maar verven?;-)

Kristel Holsbeek zei

Proficiat met jullie huwelijksverjaardag...leuke dag toch hoor.
Mooie fotos van de bloemen maar ook van de autos. Heel tof.
Wel jammer van je gras;-(

elmarstel zei

gaaf hoor de auto's en de nummerborden vindt ik ook altijd zo leuk om te lezen.

natuurlijk gefeliciteerd met jullie trouwdag.

Annemiek zei

Proficiat met je 13 jarig huwelijk!
Mooie tuinen zeg! Jammer van jullie gras, maar zoals je zegt, minder water geven deze zomer.

Kasaka zei

Ik bedenk me net, dat het ook ongeveer een jaar geleden is alweer, dat ik bij Katja was!! Toen stonden de azaleas bij de Sarah Duke gardens ook in bloei. Gefeliciteerd met jullie trouwdag en balen van het gras!

Anja zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag.
Prachtige bloemen en auto foto's heb je gemaakt, leuke nummerborden.

Marchiena zei

Petra en Ron hartelijk gefeliciteerd met jullie 13 jarige huwelijksverjaardag.

Wat erg dat jullie gras is overleden. Het scheeld wel i.d.d. een hoop water en maaiwerk (misschien is kunstgras een oplossing :) ).

Die nummerplaten vind ik helemaal te gek, jammer dat het bij ons niet mag. Bij meetings hebben wij nummerplaten waar Cooperdriver op staat, maar je mag er jammergenoeg niet mee rijden.

De foto's zijn weer super.

Groetjes,
Marchiena

Karin (dh) zei

Nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!!! 13 jaar alweer...da's een hele mijlpaal 'nowadays'.
Lekker he, watermeloen...en een hele mooie foto ervan. Helaas hier meer water dan meloen, en zeker geen korte broeken weer, maar het schijnt hier met Koninginnedag toch weer wat lekkerder weer te worden...fijn voor Bea en voor ons :-))

www.vandijkjes.punt.nl zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag!

Wat een verschil zeg. Hier hebben wij ook een pioen roos en die komt net boven de grond uit en bij jullie bloeit ie al.. Ongelooflijk.

Hier ook een temperatuurtje van jewelste. Ruim 30 zalig, al is het nu de komende dagen even wat minder.

Uh ons gras begin net een beetje groen te vertonen. iet door gebrek aan water maar aan warmte ..

gr petra

Edwin zei

Mad Jack hahahahahaha
Love it.

Edwin zei

ehhhh gefeliciteerd met jullie trouwdag !!
Nog steeds `in love`