zondag 5 april 2009

My ride

Zaterdagmiddag zijn we naar Raleigh gereden, daar zou een motor bijeenkomst zijn, aldus de krant van zaterdag. De Queens Together motor club zou voor het nieuwe conventie center verzamelen. We konden heel makkelijk (en gratis) parkeren. En toen we de straat in kwamen lopen leek het alsof we in een MTV video clip kwamen binnen gelopen. Rappers en hip-hop muziek kwam onze oren in gedenderd. En daarbij dansende en mensen met een zeer hoog "50 cents" gehalte zeg maar.

Het waren de zogenaamde buikschuiver motoren en het is duidelijk dat daar toch een bepaald soort motorrijder bij hoort. Een heel ander volk dan vorig jaar op het Ray Price Bikefest. Die laatste was ook wel een stuk groter, maar deze swingde beduidend meer. Al moet ik zeggen dat Ron en ik enorm opvielen tussen dit gezelschap. Zijn de Harley rijders, vooral blanken van het platte land. Buikschuiver rijders zijn, Afro-Americans. En stonden al swingend op hiphop muziek bij hun motoren, met wat te eten en te drinken.

Photobucket

Je zag dat ze allemaal van verschillende clubs kwamen, maar men droeg wel allemaal het zelfde vest. Met daarop naam en plaats van de club waar ze bij hoorden. En ze kwamen echt overal vandaan. Van Ohio tot aan San Francisco.

Photobucket

Photobucket

Er stond een dj hip hop muziek te draaien en terwijl we de straat in liepen, kwamen net een heel groot aantal motoren aangereden. Wat een kabaal bracht dat met zich mee. Zeker 300 motoren in alle kleuren en maten, maar allemaal met "heul veul" cc's! Van zwaar kaliber, zeg maar.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Echt even iets heel anders, voor op zo'n zaterdag middaagje niet? Daarbij waren er ook nog ATV bikes die met een wheely hun intrede maakte.....

Photobucket

Echt, zoals ik al zei, alsof ik naar een video zat te kijken, ha ha ha. Denk aan het geluid van de motoren, het gezelschap en de loeiharde hip hop muziek. Liep ik daar dan met mijn handtasje, tussen de ruige motorrijders en coole dudes. Ik moest dan ook zo lachen toen ik het filmpje terug zag.Maar iedereen was uitermate vriendelijk hoor en ach het is ook wel eens leuk om zoveel bekijks te hebben. Want opvallen deden we zeker ;-) Weer een ervaring rijker niet?

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Daarna zijn we naar de farmersmarket gereden. Ook daar was het druk.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

We hebben er pecan noten, erg lekkere tomaten en super zoete aardbeien gekocht. De aardbeien waren de lekkerste aardbeien sinds tijden. Zooo lekker. Heerlijk zoet en smaakvol. Dat kan soms zo verschillen.

Vandaag zijn we 's morgens wezen fietsen op de Tobacco trail. De mountainbike trails, zijn jammer genoeg vanwege de regen van van de week, nog steeds dicht.

Photobucket

Photobucket

Onderweg naar de trail zagen we al hele gele wolken in de lucht. De pollen van o.a. de dennenbomen veroorzaken dit. Voorgaande jaren had ik helemaal niet zo'n last van de pollen en kon ik er goed tegen. Maar nu zo fietsend, kreeg ik het heel benauwd.
Mijn neus zat helemaal dicht en had enorm brandende ogen. Niet normaal meer, hoe snel dat ineens ging.

Photobucket

Hier haal ik dus net de hol op en ben soort van piepend afgestapt. Moest echt even wat drinken. Had een hele droge mond en mijn zwarte broek, was al aardig verkleurd. En mijn fiets trouwens ook. Onbegrijpelijk hoe snel dat gele spul in eens zo naar beneden komt zetten. We hebben dan ook niet zo heel lang gefietst als dat we eerst van plan waren. Bij elkaar zo'n 10 kilometer ongeveer. Want ook Ron was aan het niesen en proesten geslagen.
Volgens mij is het helemaal niet zo'n gezonde bezigheid om met deze weers omstandigheden buiten te zijn. In Nederland heb ik dit nog nooit zo gezien. Wel de pluisjes van de populieren, maar dit is een soort van geel poeder. Heb net even de "pollen count" op gezocht, maar het is dus inderdaad erg hoog op het moment. Ook de weermannen hadden het er over op tv vandaag. Het is weer de tijd van het jaar.

Eenmaal terug bij de auto kon je zien, hoe snel iets onder de gele troep zit. Onze auto kwam schoon uit de garage en na ongeveer 50 minuten buiten gestaan te hebben, kon je er op schrijven....

Photobucket

En deze auto stond langs de weg te koop. Hij hoort denk ik zwart te zijn?

Photobucket

Verder is het vooral lichtblauw hier op het moment. Het UNC mannen basketball team had zich geplaatst voor de final four van het NCAA toernooi in Detroit. En gisteravond hebben ze de wedstrijd tegen Villanova gewonnen en zijn ze dus nu bij de final two. Morgen een belangrijke wedstrijd en mochten ze deze winnen, wordt het helemaal blauw op straat denk ik!

Photobucket
photo News&Observer

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Bianca (Hollandranch) zei

Dat kan inderdaad niet gezond zijn al dat gele spul in zulke hoeveelheden.

Met een handtasje tussen de "bikers" geweldig ! Ben zelf meer van de Harley dan de buikschuivers al rijd ik zelf niet (heb de coordinatie van een dode kip dus na 5 lessen was het verstandiger voor iedereen dat ik zou stoppen ha ha)

Anoniem zei

Geweldig zoveel motors bij elkaar,
bijzondere happening en leuk om zo je zaterdag door te brengen!!

Ellendig dat gele spul, bij ons staan deze bomen ook. Straten, kozijnen noem het maar op alles geel.

Groet,
Kaar

Bibi zei

Leuk zo'n motoren evenement! De Afro Americans zie je inderdaad vaker op die buikschuivers, en dan hebben ze achterop een mokkel met een enorme dikke kont in een minirokje wat dan helemaal omhoog is gekropen, geen gezicht hahaha.
Ongelooflijk wat een troep die pollen maken zeg.
Groetjes uit Liberty!

Annemiek zei

Apart die motor rally, wat een kabaal zeg.
Pff, die pollen zijn het mindere van de lente. Ik was nooit allergisch, tot ik hier een paar jaar gewoond had.

Cisca zei

Ja dat is dus niet leuk hè, dat ze van Villanova wonnen.
Maar ok, dan mogen ze nu ook wel de finale winnen. Van mij dan. Alleen ik denk niet dat ik daar iets over te zeggen heb ;-)...

www.ine1149.web-log.nl zei

Haha, prachtig gezicht, jij met je tasje tussen al die bikers. Geen wonder dat je zoveel belangtelling had.

Duurt dat gele pollenseizoen nog lang? Lijkt me geen pretje. Sterkte.

gr, Ineke

Anna zei

Nou Peet en Ron niet zelf op de motor?? Wel heel leuk dat festijn.
Wij zijn naar Hellevoetssluis met de scooter geweest.
Er was vuurtorendag.
Het ziet er allemaal toppie uit, je kan heeeel goed zien waar dat joggen goed voor is .Toos