donderdag 23 april 2009

Geel

De oplettende lezer had het al gezien. Sterker nog, we hebben er al mailtjes met vragen over gehad. Want ja, ons vaak zo mooie grasje op de webcam is wel errug geel op het moment ......

Photobucket

Wat is het verhaal? Het gras is altijd wel aardig groen in de voortuin. Komt ook door de sprinklers die we daar hebben. En dan, kan het, als je maar genoeg watert, het gras hier de hele zomer er groen uit zien. Ware het niet dat ook de onkruidjes het dan lekker doen. Dit voorjaar hebben we ook aardig wat regen gehad, meer dan normaal zelfs. Zo was dus het gras aardig gaan groeien maar ook weer de onkruidjes. Dus we besloten een paar weken terug een zak "weed & feed" er op los te laten om zo het gras van zijn onkruid te ontdoen. Bij het lezen van de zak leek het eigenlijk gewoon te mooi om waar te zijn. Het gras zou blijven leven, maar de onkruidjes niet. Nou kan ik een heel verhaal gaan zitten vertellen, maar wie op de webcam kijkt, weet het al gelijk in grote lijnen wat het resultaat was.

Dus ja, het oude gezegde, wat te mooi om waar te zijn lijkt, is ook te mooi om waar te zijn ;-) Het gras ging net zo hard dood als de onkruidjes. Dus ipv Weed & Feed, kunnen ze het beter Weed & Weed noemen niet? Nou is dit hele verhaal in huize Glorie een hekel punt. En gras is een woord, dat deze afgelopen weken niet meer in de mond is genomen, ha ha ha. Het woord geel en erger nog het woord dor en bruin horen ook in deze zwijgende categorie. We hopen stilletjes op een wederopstanding van ons oude gras. Het "weed" gedeelte hebben we nu wel gezien, laat het "feeden" nu maar beginnen!!!!

Dinsdag avond zijn we trouwens nog naar de film geweest. State of Play, met Russel Crow. De film speelde zich af in Washington DC. Vond het een hele goede en spannende film. Maar niet zo spannend dat ik de helft achter mijn jas heb verscholen ;-) Hij duurde ook nog vrij lang en er waren bekende plekjes van Washington in de film te zien. Dit keer ook een verrasend eind, maar wel met een goede afloop. En dat maakt het bij mij al gelijk een heel stuk leukere film!

Ook nog even een foto van de nieuwe planten bak. Mooi he?

Photobucket

Nou moet je niet denken dat we die ook Weed & Weed hebben gegeven. Na de winter zijn de bladeren altijd helemaal geel en die lopen als het voorjaar is weer uit. Als je dichterbij kijkt zie je de nieuwe bladeren al zitten. En hopelijk over een paar weken ziet het er dan weer zo uit....

Photobucket

Fotootje van vorig jaar, nog in de oude pot nog. De weersvoorspellingen hier voor de komende week zijn ronduit zomers te noemen. Zo tegen de dertig graden. En heb me voorgenomen om daar eens even lekker van gaan te genieten!! Dus wie me zoekt, ik zit in de tuin met een boekje, of in de bubbelbak met een frisje, of op de schommelbank lekker te suffen ;-)

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

O jee, ik heb van de week ook een soort onkruidbestijder + gazonmest op het gras gestrooid ook een 2 in 1 dus. Maar als ik jou gras zo zie hou ik mijn hart vast......
Zie wel de klavers al verschrompelen.
Mooie bloembak.Je blijft toch wel een beetje hardlopen en niet alleen maar in die zon zitte......Hier is het ook schitterend weer maar vanaf zondag wordt het wat minder, hoop met koninginnedag wat zon..we zitten in Den-Haag dan.
Groetjes weer x Trudy

Marchiena zei

Zonde zeg van je grasveld, hopelijk komt het snel weer goed.

Strakke bak hoor. Bij ons moet de palm nog even binnenblijven, de nachten zijn nog te koud.

Petra zei

@ Trudy
Nee we houden die 3 keer per week sjoggen er voorlopig nog maar even in ;-)
Hoop dat voor jou het wel helpt. Alles verschrompeld hier dus. Klaver en grasjes ;-)

Anja zei

Ooh, ook wij hebben vandaag
"2 in 1" gestrooid, nou we wachten het maar af.
Dat wordt een relaxed weekje voor jou, heerlijk geniet er maar van!

elmarstel zei

Wij hebben gelukkig geen gras meer in de tuin, want ik had datzelfde probleem van veel gras en onkruid of geen gras en geen onkruid, hahaha....heel veel succes met alles.

Ineke zei

Mooi die plantenbak, ik zat inderdaad even vreemd naar die plant te kijken, maar goed dat je ook een foto plaatste hoe die er straks uitziet :-).

Fijn en zonnig weekend!

gr, Ineke

Miranda zei

Hahaha, ben ik blij dat je dit nog even schreef, want hier was ik bijna om gereden. Dus geen Feed and Weed. Want ook hier is er meer onkruid dan gras aan het groeien....maar het is wel groen!
Fijn genieten a.s. weekeind van het mooie weer hoor! groetjes

Bibi zei

Aiaiai, zonde hoor van je gras en ook van het onkruid want veel onkruid kan je heel goed eten en is ook gezond. Maar ik kan me uiteraard voorstellen dat je gazon er rommelig uit gaat zien als je er niets aan doet.