zaterdag 11 april 2009

Het haasje

Hier in Amerika hebben ze een mooi gezegde en die luidt: "Be careful, what you wish for". En dat moet ik inderdaad maar worden. Niet zo maar meer wat roepen, want stel dat het echt gebeurde? Wat had ik dan gewenst? Ik sloot mijn vorige berichtje af met een hoop op een bewolkte vrijdagavond. En laat ik dat nou toch krijgen! En het was niet alleen bewolking. Nee er kwam zelf regen naar beneden zetten. Dat was nou ook weer niet de bedoeling. Alleen wolkjes waren wel genoeg geweest. Dus liep ik daar in de regen alleen! Nouja, met Ron dan wel, maar die vrouw was mooi niet mee genomen gisteren. Ze is misschien dan niet zo atletisch, maar slim is ze wel ;-)

Verder hier ook paas voorbereidingen. Op een forum waar ik vaak kom, zag ik de sjeikste paasmenu's voor bij komen. Voel me dan altijd wel een soort schuldig, want ik ben niet zo'n kookwonder. Heb dat nooit zo gehad. Taarten en dat soort dingen wel, maar ingewikkelde hoofdgerechten, niet echt. Urenlang in de keuken bivakeren en binnen zo'n 20 minuten is het hier op zeg maar. Duidelijk geval van zonde van mijn tijd ;-) Hou het dus graag makkelijk. Wel lekker, maar niet te veel poes pas. Manlief heeft het daar toch ook al niet zo op, dus het hele uitgebreide koken gaat hier niet plaats vinden met de pasen. Toch was ik op zoek naar iets leuks. Al was het maar een kleinigheidje. Misschien een leuk toetje, wat ik in elkaar kan flansen of eens een keer iets anders.

En laat ik van de week nou bij de Traders Joe lopen en daar hadden ze een honey ham te proeven. Heerlijk was hij. En.... hij kwam uit een crockpot. En dat kan ik wel, koken met een crockpot. Daar hoef je namelijk niet veel aan te doen. Ik vragen natuurlijk aan dat meisje. Hoe dat dan ging. Nou het was vrij simpel allemaal en geloofde zelfs dat me dat ging lukken. Ze wees me naar de plek waar ik die hammetjes kon vinden. Nou ik kwam daar aan bij het koelvak en we kunnen wel stellen dat dat geen "hammetjes" waren. Noem het gerust "hammen"! Wat een joekels zeg! De keuze was reuze, maar daarmee de prijs ook. $ 35,00 dollar voor zo'n ham. Een rekensommetje in mijn hoofd bedacht gelijk dat we voor dat bedrag ook lekker uit eten konden gaan hier. En dan was het pas echt pasen, niet? Niemand die in de keuken hoefde te staan en we konden beiden iets lekkers kiezen toch? Die mega ham, ging hem dus niet worden. We hadden drie weken nadien nog ham gegeten....

En het is nog maar de vraag of het hier nou wel echt pasen wordt? Donderdagavond waren Ron en ik wezen fietsen bij de mountain bike trail bij Harris Lake, die eindelijk nu weer eens open was, na een paar dagen droog weer. En toen we terug kwamen hebben we een poosje met Frank op onze oprit staan praten. En hij vertelde dat de pasen, dit jaar gecancelled was. Waarom? Hij had die morgen een drijvende "Easter Bunny" uit zijn zwembad gevist. Het is toch wat? Geen chocolade eitjes dus hier in de buurt. Vond het zo triest verhaal. De easterbunny was verdronken, tijdens een zwemfeestje woensdagnacht. De bunny was duidelijk het haasje, zeg maar..... Dus volgens Frank hoefde ik niet veel te verwachten dit jaar ;-)

Maar gisteren ging ik dan toch maar wel wat boodschapjes halen voor het weekend. Beredruk in de winkel. En tot overmaat van ramp hadden ze besloten om op vrijdag middag vakken te gaan vullen. Natuurlijk komt dat omdat het zo druk was en ze er waarschijnlijk niet op gerekend hadden. Er waren nu veel lege schappen en die moesten bijgevuld worden natuurlijk. Maar het maakte mijn paaswinkelbeleving er niet gezelliger op. En ik liep dus in een soort automatische stand door de winkel en pakte wat op mijn briefje stond. Op dat briefje had ik ook ham, met een vraagteken geschreven. Het had toch wel indruk gemaakt, die lekkere honey ham. Maar helaas hier ook alleen halve varkens te vinden. Niet normaal meer. Nog groter en duurder dan bij de Traders Joe. Maar ze gingen als zoete broodjes, of beter gezegd als zoete hammen. Maar helaas geen klein hammetje voor ons te vinden.

Ik liep daarna door naar het koelingsvak waar de afbak croissantjes liggen. Dat vindt ik gewoon altijd bij pasen horen. De geur alleen al doet het naar pasen ruiken zo 's morgens. Dus die moest ik zeker meenemen. En geloof me, onze supermarkt is echt groot. Met hele brede paden, echt heeeeele brede paden. Maar, de heren die hier de vakken vulden, hadden echt over de hele lengte van het koelvak wat neer gezet. Dus het was een soort van "pak-je-boodschapjes-met-hindernissen". Spel zonder grenzen, wat vroeger op tv was, was er niks bij. Er stond gewoon meer voor de koeling dan in de koeling. En er waren veel lege vakken. Oei oei, dit verhoogde mijn paasvreugde echt niet! Snel graaide ik de croissantjes en ging tussen alle dozen en vakkenvullers vandaan.

Zo nu op naar de vleeswaren. En wat ziet mijn oog daar? Een allerliefst klein honing hammetje. Voor het gezellige prijsje van $ 6,75. Kijk dat is wat ik zocht.... Dus die ging in mijn karretje. Ik was er helemaal blij van. Toch iets paasachtigs op het menu hier. Die lol was overigens heel snel weg toen ik bij de kassa kwam, want daar stonden me toch een rijen. Echt niet normaal meer. Alsof je het gratis kreeg. Volgens mij gaat iedereen aan het koken van het weekend. En...., we hebben hier eigenlijk maaar 1 paasdag, dus waarom al die moeite? Maandag mag iedereen gewoon weer aan het werk. Dus helemaal geen lekker lang weekend hier, alleen pasen, op zondag. Natuurlijk had ik ook nog de mazzel dat toen ik naar mijn auto liep, het met bakken naar beneden kwam. Ook fijn, nog meer pret!

Eenmaal thuis alle boodschappen opgeruimd en hopen dat er een pauze kwam in de regen 's avonds. En die kwam er om half zeven werd het droog en volgens de buien radar bleef het een poosje droog. Dus wij aan de hol, maar de regen kwam al snel terug. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik die regen niet zo heel erg vindt. De temperatuur was best nog warm. Maar halverwegen het derde rondje, hoorde ik op de achtergrond van mijn loopmuziekje een soort van extra bas geluid en deed 1 koptelefoontje uit mijn oor en hoorde dus dat dat geen extra bas, maar gewoon onweer was. Dat werd dus een sprintje naar huis! En degene die opgelet hebben in mijn vorige berichtjes, weten dat ik niet goed ben in sprintjes. Ik zweef namelijk absoluut niet en dat is wel handig als je een sprintje trekt. Dus met een hartslag van "tig" kwam ik thuis en daarmee was de dag wel klaar....

Vannacht was ook feest, want Stace had last van krampen en moest midden in de nacht naar buiten. Heel zielig voor hem. Hij had er echt last van. Gelukkig kwam hij ons wel wakker maken en vond ik niet een huis vol vanmorgen. Dat had pas dikke pret geweest. Vanmorgen vroeg stond hij weer naast mijn bed en maar weer snel naar buiten. We waren dus weer vroeg wakker vanmorgen en bedacht me, nu we toch zo vroeg wakker waren, om dan maar alvast een "nulste paasdagontbijtje" te maken. Zo hebben we toch die twee dagen, begrijp je? En ik grijp naar de croissantjes in de koelkast. En terwijl ik aan het lezen ben, op hoeveel graden ik de oven moet zetten zie ik ineens dat ik een hele andere versie dan normaal heb.

Photobucket

Gatverredamme! Wie verzint zo iets? Knofloof croissantjes? Wat een idee? Daar gaan mijn paasgedachtes weer! Heb het idee dat het niet goed gaat komen dit weekend. Hopelijk valt het allerliefste hammetje mee, maar mijn gevoel zegt dat pasen echt gecancelled is dit jaar. En dat allemaal door het zwembad van Frank ;-)

Toch wens ik iedereen heerlijke dagen toe! Hopelijk hebben jullie wel de goede croissantjes te pakken. Of zo'n heerlijke paasstol ;-) Het zonnetje is ook in Nederland dus wat dat betreft moet het beter gaan dan hier!

Click to play this Smilebox greeting: Pasen


Groetjes Petra

12 opmerkingen:

www.ine1149.web-log.nl zei

Nou ben ik toch wel een beetje nieuwsgierig naar het crockpot recept van die lekkere honey ham!

Triest dat de easterbunny verdronken is, wie weet komt er nu een andere bunny langs, er zullen er best genoeg zijn :-)

gr, Ineke

Kristel Holsbeek zei

Een zalige pasen gewenst!!!

www.vandijkjes.punt.nl zei

Hahah, ik kan hier geen croisantje vinden en bij jullie liggen ze gewoon in de winkel..?? Oke garlic lijkt me ook niet het ultime maar toch...

Hopelijk wordt het hammetje toch nog wat. Ook hier zijn het meer halve varkens. Als ik er 1 koop dan eten we plakken ham, maaltje door de macaroni, op brood, bakken voor ontbijt en nog verdwijnt de helft in de diepvries...

fijne paasdag(en) Petra

Kasaka zei

Hier ook ham morgenavond, de onze is heel groot en kostte $13! Dat Trader Joe's zo duur is, vreemd. Vrolijk Pasen!

Anja zei

Fijne pasen en succes met je hammetje!

Anna zei

Toch nog een goede Paas, ondanks alles.
Een knoflook croisant lekker bij een soepje??

Miranda zei

Ook jullie fijne Paasdag gewenst! Enne ik koop die dikke plakken van Smithfield, de hardwood smoked ham center slice. Ook handig voor zo maar door de week, recept volgt op mijn blog. Dikke zoen en maak er wat van vandaag uit het zonnige midden Virginia

kastelke zei

Zalig Pasen, Petra & co!

Voelt Stace zich ondertussen al wat beter?

Hier ook niks speciale kookkunsten vandaag. Gisteren hadden we bezoek, en vandaag eten we de overschot van de kaasschotel.
Oh ja, deze ochtend heb ik brunchbroodjes gemaakt. Met verse tartaar, salademengeling en een plakje gerookte zalm. En ook met ham, kruidenkaas, zongedroogde tomaatjes en sla. Lekker!

Veel succes met je hammetje!

Anoniem zei

Shit zeg hopelijk is het toch nog een zalig Pasen geworden.
Je had toch nog wel chocolade eitjes bewaard, die komen nu goed van pas.
Voor het ultieme paas gevoel kan je altijd nog eieren verven en verstoppen.

Erna

Bibi zei

Oh joh ik heb dat ook vaak gehad, dan denk ik dat ik een lekkere ham koop of bacon, kom ik thuis, staat erop de verpakking: met maple flavor of honey flavor en dan denk ik: Stop messing with the FOOD!
Bij ons hebben we ook geen easterbunny volgens mij, wij hebben zojuist zelf maar alle eieren voor de kids moeten verstoppen ;-).
Mijn man is nu, as we speak, een grote ham aan het voorbereiden voor het familie paas diner vanmiddag:-)
Vrolijk Pasen!

Anoniem zei

hahaah,

Happy Easter!

gr Mariet

Yvonne zei

Nou meid voor jullie ook nog een vrolijke paasmiddag!!!
Wij hebben vanmiddag heerlijk gebruncht bij de Breeka en nu net een kopje soep op met heerlijk vers gebakken kaascroissants (zonder knoflook) :-))
Groetjes van Yvonne