vrijdag 17 april 2009

Wat kan het leven mooi zijn!

Zonder iTunes! Er is een nieuwe ster verschenen op onze computer, namelijk WINAMP. Wat een zaligheid.... Mijn iPod is er helemaal van opgeknapt en ik zit al smilend achter de laptop. Het is toch ongelooflijk. Daarom..., wat kan het leven mooi zijn! Wat is er gebeurd?
Gisteren kreeg ik van een oplettende lezer van mijn blog, een emailje uit Nederland, met DE tip! Installeer WINAMP op je computer en de plug-in van WINAMP en je hoeft geen iTunes meer te gebruiken voor je iPod. WINAMP zou een veel gebruikersvriendelijker programmaatje om je iPod mee te beheren moeten zijn. Gewoon eentje waarmee je je muziekjes kan slepen naar de mapjes die je zelf heel makkelijk kunt aanmaken. En......, nu komt het belangrijkste, het programma gaat ook niet gelijk aan het synchroniseren, waardoor je muziek spontaan van je iPod verdwijnt. Echt waar, het bestaat!!!
Vanmorgen er mee aan de slag gegaan en het werkt! Wat zeg ik, het werkt perfect!
En zo geschiedde het dat ik nu gewoon muziek uit 2009 op mijn iPod heb. Het is een wonder! Zonder enig pruttelen van mijn kant en geen enkel verdwenen muziekje. Het kan dus echt. Je ziet ook dat de muziekjes er op gaan en je kan op een liedje gaan staan en dan dat ENE liedje verwijderen. Niet dat dan je hele afspeellijst verdwijnt, zoals bij iStunt! Echt ik ben zo blij. Want de iPod ergenissen zijn hiermee verdwenen. Maar goed dat ik hem nog niet uit het raam had gegooid. En vandaag heeft mijn iPod dan ook een verjongingskuur gehad. En is van de muziek uit 1996, met een sprong in 2009 belandt. Mooi he? Mijn dag kon niet meer stuk!

Ron's iPod, die een tijdje terug spontaan, vanwege grote ergenissen, met pensioen was gegaan, is ook afgestoft en heeft nieuw leven gekregen. Totaal gereanimeerd het ding. Wat een feest, lang leve WINAMP!!!

Ik verheugde me gewoon op ons loop rondje van vanavond. Want ik had mooi "verse" liedjes onze iPodjes kunnen zetten. Het kon me zelfs niet schelen dat die vrouw van vorige week ook weer met me mee liep vanavond. Sterker nog, ook zij liep er een stukje harder van. Het is toch wat? "Pokerface", "Hot 'n Cold", "Viva La Vida" maakten dat ik een heerlijk rondje liep vanavond. En tjsa, daar was die vrouw misschien wel van geschrokken, want bij het derde rondje was ze ineens weg! Ja, allemaal dankzij mijn nieuwe muziekjes! Of zou het kunnen zijn dat de zon onder ging, dat kan ook natuurlijk ;-) Ach wat maakt het uit, het lopen ging lekker en zeker ook bij Ron een stukkie sneller met onze nieuwe "verse" iPodjes! Bedankt Frits!! Helemaal toppie!

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

GEWELDIG;-) ben zeer blij voor je....hihi

Anja zei

Dat is een flinke muzukale sprong van 1996 naar 2009.
Fijn weekend!

Karin (dh) zei

Heb eigenlijk geen tijd om te reageren...hihi.....zit in een nieuwe tab al te googlen op Winamp.....ik krijg het nog druk vanavond, en die Ipod van mij gaat echt schrikken..dat ie zomaar wordt geupgrade door een volslagen vreemde..:-))

Ineke zei

Haha, geen wonder dat je zo lekker liep: mooie muziek en zonder dat gekke mens :-)

gr, Ineke

Petra zei

@ karin
Hi hi hi, je hebt het toch nog wel af gelezen he? Hoop dat het jou ook lukt!

Je moet ook de plug-in downloaden he? Dan kan je kiezen welke iPod je hebt. Kies dan voor apparaten (als je je ipod hebt aangesloten op de computer) en maak een nieuw mapje (afspeellijst) aan en sleep hier je muziekjes naar toe.
Dat is alles. Hoop dat het gelukt is bij je!

Cisca zei

Ooooo, ik ga dit NU proberen.
Want ik word zo gek van Itunes, het kan alleen maar beter zijn...

Miranda zei

Hahahaha, ja alles kan een mens gelukkig maken.....zo zie je maar dat er toch nog helden bestaan zoals Frits die je ook echt kan verder helpen! Greetz

Bianca (Hollandranch) zei

Heb weliswaar zelf geen ipod maar kan me heel goed voorstellen dat je heeeeel erg blij wordt van zoiets ! wat kan dat het leven een stuk gemakkelijker maken, veel plezier ermee !

Anna zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Gwennie zei

Hahaha... ik zit dit te lezen en denk even een slimme opmerking aan manlief over te brengen, door met een serieus gezicht het stukje over WINAMP voor te lezen. Zit hij me aan te kijken of hij water ziet branden, slaat zijn ogen ten hemel, slaakt een diepe zucht en zegt: " dat is voor window computers, Wondel.... Wij hebben allemaal een Apple..."
"O ja... vergeten... niet zo slim dus..." Hahahahaha

Petra zei

@ Wondelgijn
Hahaha, ja dan werkt het ook niet ben ik bang. Maar zoiets zou ik ook zo kunnen bedenken. Hopelijk bestaat er ook een AppleAmp ;-)

Guus zei

Jos heeft me van de week ook, met de beste bedoelingen natuurlijk, een Ipod gegeven. Is zo prettig tijdens het hardlopen. Ik dus muziek via Lime wire gedownloaded, overgezet naar Itunes en wat denk je? Ze gaan mooi niet over! De ene keer wel, de andere keer niet.. Hou helemaal niet van die technische snufjes, dus gisteravond behoorlijk pissed in mijn stoel.. net attendeerde Erna me op deze blog en.. ik ga het uitproberen!!!
(je kent het spreekwoord, twee geloven op 1 kussen? bij ons gaat dit op bij het computerspul...)