maandag 20 april 2009

Veel in 1 dag...

Zaterdag was het hier alweer heerlijk weer. Strak blauwe lucht en lekkere temperaturen. 's Morgens heeft Ron nog eerst gewerkt en daarna stond er hier ook nog een klusje te wachten....

Photobucket

Nou zijn deze pinestraw balen niet allemaal van ons hoor. We hadden ze samen met Alison en Bob besteld, maar wij hadden 25 van die balen te verdelen in de voortuin. In de achtertuin hebben we mulch, omdat anders de honden alle pinestraw mee naar binnen nemen.

Photobucket

Eerst hebben we alle balen verdeeld en daarna met zijn tweetjes alles verspreid. Toen Ron nog aan het werk was heb ik eerst alle struiken nog een beetje gesnoeid. Mooie daarvan is dat je niet ze nauwkeurig al het snoeisel hoeft op te ruimen, want daarna komt het pinestraw er toch over heen. Het was best een aardig klusje, maar zo saampjes gingen de 25 balen nog aardig snel.

Photobucket

En zo zag het er na afloop uit. Weer helemaal netjes. Het pinestraw helpt onkruid tegen te houden en het houdt het vocht in de grond.

Photobucket

Na eerst de minst leuke klus gedaan te hebben was het daarna tijd voor het leuke. We zijn toen naar de Garden Hut hier in het dorp gereden. Dat is een klein tuincentrumpje, voor Nederlandse begrippen althans. Met onze verhuis naar hier hadden we onze bloembakken vier jaar geleden mee genomen. Maar deze beginnen nu heel erg te roesten. Nouja roesten, de gaten vallen er gewoon in inmiddels. Dus moesten we een nieuwe grote bak op het terras. Nou hebben ze hier van allerhande potten, maar niet van het "strakke" soort. Daarin is de keuze erg beperkt of erg duur. Vooral de grotere potten. Ik was al bij verschillende winkels wezen kijken, maar kon niet slagen. Nu had ik mijn hoop op de Garden Hut gezet, want daar hadden we ook onze waterbol in de voortuin gekocht. (Zie de foto hierboven) En die is ook vrij strak van model.

Photobucket

Het is een heel mooi tuincentrumpje, maar zo ontzettend duur, ook met de planten. Zo had ik bij de Walmart een hosta gekocht onlangs. Drie voor $5,00. En hier kostte er 1 $16,99. Wat een verschil he? Nou is het zo dat de Walmart niet alle planten constant in hun sortering hebben en de Garden Hut wel natuurlijk. Dus daar zal het in zitten. Maar toch kijk ik dan liever even verder, scheelt een hoop geld. Je kan het namelijk toch maar 1 keer uitgeven niet? Helaas zag ik niks van mijn gading wat potten betreft. Het was vrij veel traditioneel, wat ze hadden staan. Zag wel nog onze waterbol staan. En zag dat ze de prijs er van gewoon verdriedubbeld hadden. Dat is nog eens een goede belegging geweest ;-)

Photobucket

Al met al zonder pot weer verder, want er stond nog meer op het schema vandaag. Er was namelijk zeterdag ook een open dag bij Ray Price in Raleigh. Dat is hier de plaatselijke Harley Davidson dealer. Vorig jaar waren we ook geweest. En nu weer even wezen kijken.

Photobucket

Er speelde een band en er waren heel veel motoren en hun eigenaren te bewonderen. Het is heel leuk om te zien hoeveel verschillende soorten mensen een Harley hebben. Zo mooi om te zien. Daarom alleen al is het leuk om er te gaan kijken.



Hierna zijn we naar de Farmersmarket gereden. Daar kwamen we nu toch langs. Hebben weer aardbeitjes en pecan noten gekocht. De aardbeien waren wel lekker, maar niet zo lekker als de vorige keer. Toen waren ze veel zoeter. Maar desondanks zijn ze toch op gegaan ;-) Toen we weg reden bedacht ik me ineens dat daar op het terrein ook een winkel zit met allemaal tuinspullen. En dus zijn we daar nog even wezen kijken voor een pot. En laten ze er daar nou eentje hebben naar onze zin. Dus die mee genomen. Zal er van de week nog wel een fotootje van maken. Gisteren hebben we namelijk de palm er in gezet.

Daarna zijn we via highway 401 weer terug richting huis gegaan. Maar we hadden nog een tussenstop, want er was namelijk bij Grill'57 weer een oldtimer bijeenkomst.

Photobucket

Dit was de eerste keer bijeenkomst van het jaar. Er waren veel mooie auto's te zien. De Mustang club was er ook weer. Ook hier veel eigenaren te bewonderen. Echt dat vindt ik altijd zo leuk om te zien. Al die verschillende mensen en hun voorkeur van auto. Twee oudere mensen met twee klapstoeltjes achter hun Chevrolet en de mooie Ford Shelby auto met een eigenaar die constant stond te bellen. Druk, druk, druk...

Photobucket

En natuurlijk het geluid van een kevertje wat langs komt pruttelen. Echt heel leuk...

Photobucket



Een welbesteed daagje dus! Toen we thuiskwamen was de post weer geweest. En dit keer een hele dikke envelop uit Enschede! Ohhhh leuk!!! Audrey had ons weer verwend met boekjes en een knutselpakketje. Natuurlijk ook wat lekkers voor de hondjes. De douane had de envelop wel open gemaakt. Maar niet voor de hondensnoepjes, wat me wel verbaasde, maar voor het zelfmaak kralenketting pakketje. Die bolletjes vielen denk ik op. De snoepjes zijn gewoon er in gebleven, tot grote vreugde van Stace en Connor ;-) Bedankt Audrey!!!

's Avonds hadden we de DVD van de film Twilight gehuurd. Ben eerlijk gezegd niet zo van dit soort films, maar deze vond ik wel leuk. Er zat een romantisch tintje aan. Zondag hebben we daarentegen niet zo veel gedaan. Wel hadden we voor het eerst van het BBQ seizoen weer beercanchicken gemaakt. Was weer erg lekker! En zo was het weekend al weer voorbij!

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Annemiek zei

Dat was een drukke dag! Nee zo'n tuincentrums als in Nederland hebben ze hier ook niet, maar ik heb hier ook een paar favorieten. Ik probeer zoveel mogelijk locaal te kopen in plantjes, en er is hier een plek die toch heel redelijk geprijsd is. Ik houdt wel van terra cotta potten, dus dat komt goed uit, het is gemakkelijker te vinden :)

Ineke zei

Leuke en drukke zaterdag was dat! Jammer dat de aardbeien deze keer niet zoet waren, kwamen ze soms uit Europa?

Keek wel even vreemd op, hooibalen in de tuin. Waait dat spul niet weg als er een beetje harder wind is?

gr, Ineke

Kristel Holsbeek zei

Zo te lezen weer een leuk weekend achter de rug...
Elke aarbeiensoort smaakt anders.

Anja zei

Jullie tuin ziet er weer netjes uit! Ook hier helaas geen tuincentra zoals we in Nederland gewend zijn.

Petra zei

@ Ineke
Nee het blijft altijd gewoon liggen. In het voorjaar doen we dit en daar doen we de rest van het jaar mee. ;-)

Anna zei

Weer een mooie dag , leuk die motors en oude auto's.
Wat een werk die tuin, Gerard vind onze tuin al heel wat werk , dat is peanuts vergleken jullie.
Rijden jullie nog motor ,
Gerard heeft op de Piagio met 2 voor wielen gereden!!

Petra zei

Hier gebruiken we "mulch" in de tuin (houtsnippers). Ik heb nog nooit van dat pinestraw gehoord, grappig, dat het verschillend is.
Hier zijn de tuincentra ook veel duurder, dan bijvoorbeeld Home Depot, waar ik nogal eens iets haal. Leuk al die auto's!

Marchiena zei

Dat was een vruchtbaar dagje zeg. De tuin ligt er weer strak bij. Vreemd spul trouwens dat pinestraw, wel leuk om te zien dat ieder land zo z'n eigen manier heeft om onkruid tegen te gaan en het vocht vast te houden:)
Leuk ook die oldtimer bijeenkomst. Sommigen zijn wel heel erg over gerestaureerd (beetje zonde).

Groetjes,
Marchiena

Miranda zei

Ook hier is er erg weinig straks te vinden, maar heb je bij Target gekeken? Daar wil ik wel eens moderne dingen vinden. En hier komt er prachtig weer aan tot in het weekeind. Joehoe, zijn we wel aan toe niet! Hahaha, groetjes en een knuffel voor de doggies

Miranda zei

Oja, het blaf commando snapt die(te goed denk ik), maar hoe leer je hem stil dan aan? HELP, een lachende "wanhopige" uit midden Virginia. Kasaka wilde ook al bij je hiervoor op les komen, zie mijn reacties. Likje van ons meneertje and we're waching you

Miranda zei

Bedankt voor de hulp bij onze opvoeding! Dikke zoen