donderdag 30 april 2009

Een paar dagen verder....

Wat kan er in de wereld veel veranderen in een paar dagen. Zo is er de "Swine flu" die de wereld in de ban heeft. Hier in NC zijn er tot op heden geen mensen besmet. Al zijn er wel twee zeer verdachte gevallen, maar die zijn op dit moment nog niet bevestigd. 1 persoon die in Texas was geweest, waar al meerdere gevallen zijn geconstateerd en iemand die op zakenreis was. In die paar dagen dat ik van het bestaan van de Swine flu of nu genaamd het H1N1 virus afweet, heb ik er inmiddels ook al genoeg van. Je wordt helemaal kriegel met wat de nieuwszenders er hier allemaal over op de tv te zeggen hebben. Natuurlijk is het belangrijk en ben blij dat het allemaal zo in de gaten gehouden wordt. Maar na de zoveelste verslaggever voor de zoveelste school die gesloten wordt geloof ik dat verhaal ook zonder de beelden. Laten we hopen dat het leed nog enigszins beperkt blijft.

Over leed gesproken, vanmorgen werd ik direct wakker met het nieuws van koninginne dag in Nederland. Een van de eerste dingen die ik vanmorgen zag, tijdens mijn ontbijtje achter de laptop, was de zwarte Suzuki Swift. Vreselijk.... alsof het in een film was en niet echt. De mensen die slachtoffer zijn geworden hadden geen schijn van kans. De beelden van het meisje die op die weg zit, staan nog zo in mij geheugen. Vreselijk. Wat een mooie dag met vele festiviteiten zou moeten zijn, veranderd in een drama. Je kan er met je verstand niet bij wat iemand wel niet moet bezielen om zoveel onschuldige mensen dit leed aan te doen. Voor mij onbegrijpelijk.

Verder niet zoveel nieuws. Van de week twee keer wezen joggen. Maandag ging best aardig ondanks de warme temperaturen. En gisteren ging het weer wat minder dankzij diezelfde warme temperaturen en harde wind ineens 's avonds. Waarschijnlijk toch iets te snel van start gegaan, waarna het halverwege in eens heel zwaar werd. Maar we hebben het toch weer gered ;-) Vandaag met Rhonda een stuk wezen wandelen en gisteren koffie bij de NL dames, lekker buiten in de tuin. Het is hier nog steeds volop zomer. En het blijft nog even aanhouden. Wel met wat onweersbuiten in het verschiet, maar temperaturen boven de 20 graden. Helemaal niet verkeerd...

Om het blogje vandaag toch positief af te sluiten... De Carolina Hurricanes, hebben in de laatste minuut zich weer weten te plaatsen voor de play-offs. De Hurricanes is het ijshockey team uit Raleigh. Tijdens de play-offs moesten ze 7 wedstrijden spelen tegen de New Jersey Devils en na 6 wedstrijden stond het 3-3. Beiden hadden drie wedstrijden gewonnen. En de zevende wedstrijd zou dus doorslaggevend zijn. In die laatste wedstrijd, afgelopen dinsdag, kwamen ze net voor het einde met 3-2 achter te staan. Maar anderhalve minuut voor het einde scoorde ze op het nippertje nog gelijk en daarna, 24 seconden voor het einde scoorden ze nog een keer! Waardoor ze uiteindelijk met 4-3 wonnen! Echt super spannend was het. Nu moeten ze hun volgende wedstrijd spelen tegen Boston.



Go Canes Go!!!


Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Miranda zei

Heftig niet. Ben eigenlijk wel blij dat ik het niet gezien heb, Mijn verbeelding is al heftig zat. Hier is het weeral 2 dagen zwaar bewolkt, maar gelukkig nog geen bliksem gezien en geen druppel gevallen. Blijft nog zo geloof ik de hele week zo. Tegenvaller hoor na die zonnige dagen. Groetjes

Bianca (Hollandranch) zei

Het is hier stikbenauwd warm, we zijn al blij als even de zon niet schijnt na de regen die we gehad hebben, ongelooflijk hoe snel gras kan groeien.

Hier hetzelfde: ik wordt onderhand niet goed van die mediahysterie rond de griep en ik zag vanmorgen ook de beelden op internet. Dacht "even kijken hoe koninginnedag in Nederland is vandaag" en schrok me gek, afschuwelijk zoiets. En dat meisje lijkt wel een pop zoals ze op de weg zit. Wat een verschrikking.

Anoniem zei

Ik zit dan in dat griepgebeuren (mexico) doe af en toe een kapje op maar als ik online zie wat een leuke koninginnedag had moeten worden. Daar gaat geen griep tegenop. Denk dat we nooit meer een leuke koninngedag krijgen. Die griep is onder controle te krijgen. Maar volgend jaar is er wel een andere koninginnedag met meer beveiliging of misschien hellemaal niet.
Hester

Bibi zei

Wat een verschrikking op koninginnedag, waarom deed die man dat? Vreselijke foto's ook weer.
Over de flu maken we ons hier nog niet zoveel zorgen, we houden het, of we willen of niet, wel in de gaten met die overkill aan media aandacht.

Guus zei

Het is echt dramatisch in Apeldoorn.. een hele slechte film.. verschrikkelijk...

Anja zei

Een dramatische koninginnedag, heel triest wat er is gebeurd.
Tja en dan de griep, je raakt inderdaad gestoord van al die mediahysterie.

Anoniem zei

Ik heb staceyconnor.blogspot.com gevonden via Google. Goed gemaakt! Ik hoop zelf ook zo een site te maken.
Wat heb je hiervoor gebruikt?

Groetjes,
Henny uit Purmerend