woensdag 3 mei 2006

Diertjes kijken

Gisteren zijn we naar de dierentuin in Asheboro geweest. Vond het een hele mooie en ruim opgezette dierentuin. Ook de rit er naar toe was goed te doen. Een uur en een kwartier was het rijden. Maar een vrij relaxte weg om te rijden en voor we het wisten waren we er. Wat me opviel was dat de entreeprijzen vrij laag waren. Tien dollar voor een volwassenen en zes voor een kind. Dat is bij de dierentuinen in Nederland vaak wel anders. Bij de ingang zagen we een soort van karretjes staan voor kinderen. Ideaal !Vandaar hadden we er 1 voor Dylan genomen. Want het is een mooie dierentuin, maar een flink eind wandelen hoort er wel bij wil je alles zien in deze dierentuin. Dus wij een karretje genomen en we vonden het wel heel netjes dat ze gratis waren.

Hier een aantal fotootjes van de dieren die we gezien hebben.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Persoonlijk vindt ik altijd de waterdieren erg leuk. Seaworld is echt 1 van mijn favorieten parken die ik ooit bezocht heb. Hier hadden ze zeehonden en ijsberen. Helaas lag de ijsbeer een behoorlijk pittig eind te snurken die dag. Dus die hebben we niet in beweging gezien. Maar de zeehonden waren wel actief en die kon je van bovenaf zien en als je naar beneden liep ook zien zwemmen onderwater. Heel leuk.
Hier staat Dylan te wachten tot er 1 voorbij komt zwemmen.

Photobucket - Video and Image Hosting

En daar kwam er 1 voorbij !!!

Photobucket - Video and Image Hosting

Dit vond ik wel een heel apart bloemetje. Hij rook ook heel lekker. Het leek wel een soort van jasmijn. Weet niet hoe hij heet, maar vond hem erg apart ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting

En deze stonden ook op meerdere plekken in het park.

Photobucket - Video and Image Hosting

Halverwege het park hebben we wat gegeten en gelukkig hier niet de zelfde taferelen als in Busch Gardens. Het verliep hier een heel stuk sneller allemaal en we konden zo een tafeltje vinden. Terwijl we daar zaten zagen we ook een heel stel van die karretjes staan die we voor Dylan hadden genomen.

Photobucket - Video and Image Hosting

Maar.... hier stond er een bordje boven dat ze acht dollar per stuk waren om te huren. Dat bordje hadden wij mooi niet gezien bij de ingang. Wat inhield dat wij het karretje gewoon meegepikt hadden zonder te betalen..... Oeps.... We moesten er eigenlijk wel om lachen. We hadden echt op ons gemakje staan kijken welke we zouden nemen en welke lekker reed en niemand had er wat gezegd. We vonden het al zo'n goede service van die gratis karretjes voor in het park, ha ha ha.

Photobucket - Video and Image Hosting

Bij de uitgang hebben we nog even gekeken toen we weggingen maar hier stond er echt niet zo'n bordje bij. We hebben hem weer netjes terug gezet. Want het was echt een uitkomst voor Dylan, die vast niet alles had kunnen lopen.
's Avonds hebben we bij de Golden Corral gegeten. Wat toch wel makkelijk is als je met meerdere personen bent. Hier is altijd wel iets wat iedereen lekker vindt.
Daarna naar huis want er was weer een wedstrijd van de Hurricanes op tv. We hebben inmiddels de meeste wedstrijden gevolgd van de kwartfinales en gisteren konden ze zich plaatsen voor de volgende ronde als ze deze wedstrijd zouden winnen. Het was weer spannend en een lange tijd stond het 1-1. Zelfs nog na de drie delen die gespeeld worden. Dus er kwam een verlenging en gelukkig waren het de Hurricanes die scoorde en daarmee de wedstrijd wonnen. Nu gaan ze dus door in de Stanleycupfinales.

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dierentuinen blijven altijd leuk en niet alleen voor kinderen. Wat een mooie foto van Dylan kijkend naar de zeehonden, je ziet zo mooi zijn spiegelbeeld in de ruit.
Nederlanders blijven nederlanders hahaha, gratis karretje..Ik had hetzelfde gedaan, gewoon hard lachen en ervan genieten!

Anoniem zei

Ik dacht al, toen ik het las : 'Gratis karretjes in een dierentuin? Nog nooit meegemaakt...' Ik vrees dat jullie toch wel iets over het hoofd hebben gezien. Nu ja, als men jullie er niet op aangegsproken heeft, who cares?

Meestal kosten die 'dingen' inderdaad rond de 10 dollar (soms ook wat minder)... Soit, Dylan hier toch lekker van kunnen genieten (en jullie ook : geen gezeur aan het hoofd!!)

Waw, echt leuke dagen voor Dylan!

Groetjes,

Nel zei

Wat een mooie dierentuin en zo goedkoop. Dylan heeft de tijd van z'n leven denk ik in de States.

Anoniem zei

Mooi hoor de dierentuin, misschien de volgende keer.Hihihi

Jaaaaaaaaa de uitslag van de ijshockey stond gisteren op de nederlandse teletekst.

Toevalig zag ik Carolina wint staan, toen ik verder keek zag ik dat ze door waren naar de volgende ronde.

Erna

Larissa zei

Wauw wat mooi al die dieren zeg!

Anoniem zei

frieda said...heb mee genoten. van wat jullie. allemaal hebben gedaan .en mooi weer. petra heb gelezen dat blof. 9september .eenjubileumconcert geven .in spaarnwoude bij oma. en de laatste singel hemingway een duet met buena vista. social club zanger .uit cuba. verschijnt morgen. nu allemaal nog een paar fijne dagen toe gewenst. heel veel groetjes je schoonmoeder.

Marcel zei

Handig trouwens dat je alvast al die kinderattracties aan het bezoeken bent en er verslag van uitbrengt. Als ons grut oud genoeg is, weten we tenminste precies waar we moeten zijn. Ga zo door en laat je neefje nog maar een paar weken blijven, want er is nog genoeg te verkennen voor hem. Bedankt namens de kids! :-)

Annemiek zei

Leuk zo'n dierentuin, vinden onze grote kinderen ook nog altijd heel leuk!

Anoniem zei

Ideaal toch, en net doen alsof je neus bloed. En als je dan nog zegt dat er echt geen bord hing, dan bieden ze nog hun verontschuldigingen aan. Moet je in NL niet proberen, hahaha. Leuk hoor, dierentuinen blijven leuk. Mooie foto's ! En Golden corral, goedkoop en lekker !