maandag 15 mei 2006

"Gekraakt"

Van de week zei Ron al tegen me, dat het niet een zwaluw was die het nest gemaakt had maar "gewoon" een musje. Nee joh, had ik gezegd. Het zijn een setje zwaluwen die er zitten. Want die zag ik steeds op het randje zitten. Maar zondag toen Mariet hier ook was, zagen we inderdaad een mus zitten. En een stukje verderop de zwaluwtjes. Beetje raar. Toen ik ook Annemiek's opmerking las dat zwaluwen en ander soort nest maken, ben ik ze in de gaten gaan houden. En volgens mijn laaste waarnemingen heeft de mus, het nest van de zwaluwen gewoon gekraakt en is naar eigen inzicht verder gaan bouwen. En nou hoorde ik laatst dat de mussen in NL met uitsterven bedreigd worden. Dus fantastisch dat hier bij een Nederlandse stel uitbreiding plaats vindt van de (Amerikaanse) mussenpopulatie. Of te wel natuurmonumenten letterlijk bij onze voordeur. Zwaluwen verdreven en "tadaa", nu was het ineens een mussen nest. Dat ze dat doen he die lieve musjes? Stelletje krakers zijn het. Ahhhh wat zielig dacht ik...., nou hebben de zwaluwtjes geen nestje meer. Brutale vogels dat jullie er zijn "meneer en mevrouw Mus"! Maar "meneer en mevrouw Zwaluw" gaven zich gelukkig niet snel gewonnen, want toen ik goed keek zag ik dat zij aan de andere kant van de veranda zijn begonnen met een nieuw nest. Ik moest zo lachen. Ron's plan valt helemaal in duigen. Door zijn uitbouw van het triplex hebben we nu een bonus nestje gekregen, ha ha ha. Hij blij, hi hihi... Nog meer rotzooi bij de voordeur ;-) Het wordt dus nog spannend bij ons op de veranda over een paar weekjes.

Vanmorgen met de hondjes naar Jordan Lake geweest en ze even heerlijk laten plonsen. Vooral Connor wordt helemaal vrolijk van een lekker afkoelende duik. Lekker!

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting



Daarna kreeg ik via de Skype het heuglijke nieuws te horen dat we er een neefje bij hebben sinds vandaag ! Neefje Stijn is vandaag geboren. Stijn ging lange tijd door het leven als Pukkie. Zeker 9 maanden lang. Op de echofoto's en filmpjes die we van hem hebben mogen bewonderen, hadden we al kennis gemaakt met hem. We waren eerlijk gezegd al gewend aan de naam Pukkie, maar inderdaad Stijn klinkt beter als Pukkie ;-) Vooral als hij strakjes een jaar of 18 is, hi hi hi. Danielle en Ed (en tante Conny en Ome Jan), we wensen jullie heel veel geluk met neef Stijn !

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

kastelke zei

Ach, Ron moet het zo maar bekijken: rotzooi is er toch, wat maakt het dan uit dat het van twee nestjes is? 't Is tenslotte voor een goed doel hé! LOL!
Het is waar dat je musjes steeds minder tegenkomt. Ik herinner me uit mijn kinderjaren dat er massa's mussen in onze tuin zaten. Nu ben ik telkens blij dat ik er eentje zie, ze hebben wel iets, vind ik.

Anoniem zei

Slimme beestjes die mussen, haantje de voorste...
Heerlijk dat de honden zo kunnen afkoelen, hier mogen honden niet los, zelfs niet op het strand als er niemand is..

Anoniem zei

Zo die Connepon heeft het naar zijn zin zo te zien.

Heerlijk lekker plonzen.

Gefeliciteerd met de nieuwe wereld burger.

Erna

Anoniem zei

Hoi

Allebei gefeliciteerd met neefje Stijn. Leuke naam he. Bof jij effe Peet dat jij in september kan komen kijken. Groetjes Ingrid V

Annemiek zei

Proficiat met Stijn!
Waarom zouden mussen aan het uitsterven zijn? Het leken zo'n vogeltjes die zich overal aanpasten. Misschien een frietje teveel gekaapt. Die hondjes zijn zo grappig, een paar natte dweilen zo.(niet beledigend bedoeld hoor)
Leuk dat je nu 2 nestjes hebt. Goh, ik dacht echt dat het alleen een verschil van bouwstijl was.

Petra zei

@ Kastelke
Ja dat vindt ik ook. Waar er 1 rotzooi maakt, kunnen er ook 2 zijn.

@ Patricia
Hier eigenlijk ook niet....

@ erna
bedankt ;-)

@ Ingrid
Inderdaad in September kennis maken met Stijn natuurlijk.

@ Annemiek
Ja er werd in Nl steeds over gesproken dat de mussenpopulatie sterk was afgenomen. Wellicht inderdaad door de zoute patatjes?
None taken ;-)
Ze zijn zo ook echt niet op hun allermooist. Maar wel volop genietend.

Ja door jouw reactie ben ik inderdaad es goed gaan kijken.
Je had er een goed oog voor ;-)

Groetjes Petra