maandag 29 mei 2006

Lekker vakantie

Het is hier echt heerlijk hoor. Eerst 's morgens lekker gezwommen in het zwembad van het huis.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

's Middags naar Miromar Outlets geweest. Even weer geshopt. Dat moet je bijhouden, anders zou je het kunnen verleren, niet waar? Moet zeggen dat de outlet shops hier een stuk mooier zijn dan bij ons. Het ziet er allemaal lekker zomers uit en zijn volgens mij nog niet zo heel oud. Ook weer heel apart om de allemaal verschillende talen te horen. Hier zijn natuurlijk veel toeristen. Veel Duitsers en Nederlanders. We pikten ze er zo uit. Nederlanders zijn over het algemeen een stuk vlotter gekleed en hun haarcoupe is vrij modern. Prachtig om de Hollanders te zien shoppen. Met hele tassen vol gaan ze de winkels uit. Ook weer lekker om Hollands om je heen te horen, ha ha ha.
Daarna zijn we wat wezen eten en door gereden naar de pier van Naples.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting



Op zoek naar dolfijnen natuurlijk! En we hebben ze gezien.... Zo leuk!

Photobucket - Video and Image Hosting



Terwijl we op de pier stonden te genieten van de dolfijntjes waren om ons heen veel mensen aan het vissen. Er hangt er wel een apart sfeertje eigenlijk. De pelikanen zag je zo het water in duiken om visjes te vangen.



Photobucket - Video and Image Hosting

Hele scholen visjes zag je zwemmen. Had al es eerder gehoord dat dat altijd 's avonds gebeurt en dat dan ook de dolfijnen meer naar de kust komen om wat visjes te eten. Maar dus niet alleen dolfijnen. Ook andere "zwemmers". Naast me stond een jongetje van een jaar of 8. En volgens mij kwam hij uit Naples zelf en stond hij er vast elk weekend. Hij was lekker bruin en ging helemaal op in zijn vissen. En toen bleek dat hij een grote aan de haak had. Wauw!!! riep hij. Daarna kreeg hij hulp van zijn collega vissers en al snel bleek dat het een haai was die hij gevangen had. En ik stond er bij en keek er na.

Photobucket - Video and Image Hosting



Moet zeggen dat ik toen nog niet wist dat het een haai was. Dat had ik later aan dat jongetje gevraagd. Zag wel dat hij een gemeen koppie had. Riep dus Ron die foto's aan het maken was. Binnen twee tellen stonden er een hele berg mensen om heen. Wat een opstoot. Met veel gedoe kregen ze de haken uit zijn bek. Dat doe je waarschijnlijk een stuk voorzichtiger als je een haai in je handen hebt, hi hi hi. Daarna gooiden ze hem terug in het water. Niks voor mij en moet zeggen dat ik nu toch heel anders weer naar dat mooie blauwe water kijk. Er zwemmen dus niet alleen maar "dol fijne dolfijntjes"....


Groetjes Petra

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou Peet ik zou toch niet zo snel meer pootje baden in de zee daar. Ik vind dolfijnen altijd heel leuk om te zien, geweldig beesten. Haaien vind ik iets minder, wat zal dat jongetje vreemd opgekeken hebben dat hij een haai aan de haak geslagen had.
Waren jullie ook echte Hollanders met volle tassen bij de outlets????

Inderdaad vindt Dylan zijn nieuwe speledingetje leuk, hij stelt onderweg nu iets minder vragen hahaha. Maar moet (nu nog) van de knoppen afblijven.

Karin
ps We hebben het wel naar ons zin gehad afgelopen weekend. De BBQ was buiten onder een tent en binnen hebben we het resultaat genuttigd.

Petra zei

Heerlijk, zeg! En wat een leuke foto's en filmpjes! Geniet er nog maar van!!

Anoniem zei

Hoi Peet, wat een natuur!!! Schitterend! Zomaar dolfijnen... Bij het dolfinarium krijg ik altijd spontaan snotjes en kippenvel bij deze dieren. De haringen hier hebben het echt niet naar hun zin dit jaar, ze zijn nu nog te mager voor het eerste vaatje. En heb jij "Leco" een poosje geleden nog gesproken? Die had het er over dat Nederland "ont-tut":)))?? Gewoon lekker blijven zwemmen en genieten. gr.anja