zondag 14 mei 2006

Veel hagelslag

Vanmorgen werden we wakker en was er een lekker zonnetje. Dus we besloten een stukje te gaan toeren met Ron's auto. Kapje open en we gingen richting Glenwood Ave. Daar hebben we onze hottub gekocht en we hadden er wat spulletjes voor nodig. Maar eerst nog langs de Aldi. Daar hadden we van de week een foldertje van in de bus gehad en die hadden nu veel golf spulletjes te koop. Ook een oefennet met chipset en afslag mat. Raar genoeg ging de aanbieding vandaag, op zondag in. Dus eerst daar langs. Maar toen we voor de Aldi stonden, was hij nog dicht. De winkel ging om twaalf uur open en het was 11 uur. Dus daar moesten we nog even voor terug gaan vanmiddag. Daarna op naar Glenwood Avenue. We hadden de toeristische route gekozen. Het was heerlijk weer om even zo te toeren. Maar toen we voor Atlantic Spa's stonden, bleek dat deze vandaag dicht was. Dat gaat lekker zo.... Ahum... Daar moeten we dus ook nog een keer voor terug. Ron wilde ook nog even kijken bij de Toyota dealer. De meeste auto dealers zijn dicht op zondag. Althans niet elke zondag, maar vandaag wel. En dat was goed te zien want het was druk met mensen, hi hihi. Iedereen wilde gewoon even lekker rondom auto's lopen, zonder direct een verkoper aan je broek te hebben. Ron wilde wel es even de nieuwe Toyota FJ Cruiser bekijken. Toen we het terrein op liepen zagen we al meerdere mensen bij deze auto staan kijken. En we stonden verbaasd dat gewoon de meeste auto's open waren. Dus we konden er ook nog es even in zitten ook! Dat was even makkelijk.... Terwijl we over het terrein heen liepen, kwamen er diverse vliegtuigen heel laag over.

Photobucket - Video and Image Hosting

Deze dealer is vlak bij het vliegveld en toch wel indruk wekkend om die grote gevaarten boven je hoofd te zien komen aanvliegen voor het landen op het RDU vliegveld naast deze dealer.



Daarna zijn we via Glenwood Avenue weer naar Zuid Raleigh gereden. En langs deze weg staan een groot aantal oudere huizen. Met mooie veranda's en leuke winkeltjes er tussen door.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Ook wat terrasjes waar veel studenten te zien waren vandaag. Het is echt een oud, maar mooi stukje Raleigh.Onderweg kwamen we nog langs een Harley Davidson dealer. Deze was duidelijk open vandaag, want er stonden veel mensen en motoren buiten. Dus zijn we er even naar binnen gelopen. Persoonlijk vindt ik de V-Rods van Harley erg mooi. Die zien er net wat moderner uit vindt ik.
Daarna weer door gereden naar de Aldi en daar het net gekocht en op naar huis. Daarna dachten we ons in de tuin en in het zonnetje te kunnen gaan settelen, maar in de verte zagen we al wat donkere wolken aan komen. En die werden maar donkerder en donkerder....

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

En een uur nadat we thuis waren, kwam er onweer en we zagen op tv kans op "Large Hail". En dat zeggen ze wel eens vaker, maar nu was het wel menes dus!! Zo groot als golfballen kwamen ze naar beneden. Met het nodige kabaal......
Dit had ik echt nog nooit mee gemaakt. De hagelstenen stuiterden op de straat voor ons huis. Wat een enorme brokken kwamen er naar beneden. En in het begin nog maar een paar, maar het werden er met de minuut meer.

Photobucket - Video and Image Hosting

We zagen de buurman voorbij rijden en wij waren toen zo blij dat onze auto's lekker binnen in de garage stonden. Dat kan nooit goed zijn voor je auto. Het duurde ook best nog een poos. Op het filmpje kun je goed zien hoe groot en hoe veel het er waren!



Daarna kwam het zonnetje gewoon weer te voorschijn, alsof er niks gebeurt was. Ron sprak de buurman nog en die vertelde dat er in zijn dak van de auto 8 deuken zaten van de hagel. Daar wordt je natuurlijk niet vrolijk van. Maar het zonnetje bleef niet voor lang, we zagen al op tv dat er in de loop van de avond meer slecht weer er aan zat te komen. En de flitsen melden zich inderdaad al snel....

Photobucket - Video and Image Hosting

Onweer maar ook tornado's. Eerst was er een Tornado warning die later omgezet werd in een tornado watch. We hadden 's middags nog zitten denken of we naar het RBC center zouden gaan om misschien nog een kaartje te pakken te krijgen voor de Hurricanes wedstrijd van vanavond. Nu was ik heel blij dat we dat niet gedaan hadden. Want het was echt bar slecht buiten. Tornado's tijdens de wedstrijd van de Hurricanes dus.... Tot 8 uur bleef het gebied waar wij wonen nog aardig buiten schot, maar daarna kwam het wel heel dicht bij.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

En ik had toch wel wat spulletjes klaar gelegd in ons washok. Dat is een ruimte zonder ramen en een kleine dichte ruimte. Het bleek dat er een mogelijke tornado uiteindelijk zuidelijk bij ons voorbij ging. En door ging naar het plaatsje "Holland".

Photobucket - Video and Image Hosting

Tussen de weersberichten natuurlijk wel steeds zappen naar de wedstrijd van de Hurricanes. Ze konden zich vanavond plaatsen voor de finales voor de Stanleycup. En het was eerst 1-0 voor de Devils. Waarna de Hurricanes gelijk maakten. En niet lang er na 2-1 en in het derde gedeelte zelfs 3-1. De wedstrijd was bijna afgelopen en er waren nog maar 2 minuten te spelen, toen het hele RBC center donker werd. Een power outage. Door het slechte weer waren er veel delen van onze county zonder stroom gekomen. Maar nu met nog 2 minuten te spelen kwam dat helemaal niet goed uit natuurlijk. Een heel donker stadion en een juichende, joelende massa Hurricanes fans in het RBC center. Gelukkig na een minuut of zo was er weer licht en ging de wedstrijd snel verder. Wat een happening toch weer....Uiteindelijk ging de keeper van de Devils eruit en kwam er een aanvaller bij. Toen kregen de Hurricanes de puck en scoorde Eric Staal zelfs nog in een leeg doel!!!

Photobucket - Video and Image Hosting

4-1 en geplaatst voor de finales !!!Wat een duidelijke overwinning voor ze vanavond.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey, wat raar toch!Wij hebben hier wel erge wind gehad ,heftig onweer en veel regen maar geen hagelstenen.We blijven toch maar in de buurt en gaan niet meer touren, volgende keer maar dan ;-))
Ik bel je nog,goed?

groetjes
Mariet

Anoniem zei

Wat een stenen zeg, maar goed dat de auto's in de garage stonden. Maar volgens mij heeft het gras de laatste tijd toch wel genoeg water gehad?

We zagen dat de voorverkoop was begonnen voor Blof, fijn dat de kaartjes geregeld zijn. En jij naar je favoriete groep kan in september.

Karin

Petra zei

@ Mariet
Ja bel me maar ;-)
Leuk!

@ Karin
Ja genoeg water inderdaad en met die hagel er op was het helemaal geen gezicht.
Goed he van Blof! Heb er nu al zin in.

Groetjes Peet

Anoniem zei

Jeemig wat een verhaal weer, wat een noodweer.
Zou toch een tikkie angstig zijn denk ik.
Wel goed dat je al thuis was.

Zag vanmorgen hier op teletekst dat de Hurricanes door zijn.
Super goed van ze.

Hoop dat ergste buien voorbij zijn.

Erna

Anoniem zei

wat een vreselijk weer hebben jullie gehad zeg .ik zou doods bang zijn. en dat je belde .was er toen nog niets aan de hand.hebben jullie geen schade. ben blij dat jullie niks hebben.en de honden. gingen die niet hard blaffen. hoor nog wel wat.groetjes .ma

Petra zei

@ Erna
Nou eigenlijk zaten we ook heel erg in de wedstrijd en bleven de tornado's een eind uit onze buurt. Hier op tv is er een heel goed waarschuwingsysteem en dat vind ik wel een fijn idee. Dus al met al viel het mee. Volgens mij is er in de County ook niet erg veel schade geweest.

@ Ma
Connor lag te pitten tijdens de hagel bui en Stace liep wat achter me aan te kachelen, maar verder geen problemen of schade hier hoor.

Anoniem zei

Ha Petra,
Het lijken wel eieren! Wat een bui zeg!
Die gekke honden toch.....kunnen ze een keer blaffen...liggen ze te slapen!
Ik zat net te denken...jij moet zeker wel lachen als je leest bij Petra E. over 'Glory' days.....?
Groetjes, Petra S.

Annemiek zei

Poeh wat een weertje, het zijn net stuiterballetjes

Anoniem zei

Ja, tornado watches en warnings hebben we hier ook al menigmaal meegemaakt. Toch wel goed van de weerkanalen om iedereen om de 5 a 10 minuten op de hoogte te houden, niet? Dat maakt dat je kalm blijft als je beseft dat de tornado's net niet jouw richting uit komen...

Ook wij hebben allerlei spullen in de basement staan in geval... Je kan maar beter voorbereid zijn...

Wel leuk voor jullie (en grappig door de woordspeling) dat de 'Hurricanes' gewonnen hebben (hoewel tornado's geen orkanen zijn...)

Groetjes,

Larissa zei

Jeetje wat een hagelstenen zeg!! Ben blij dat wij hier in Nederland niet van dat zware weer als daar hebben! Ik vroeg me af, waren de Tornado's heel erg zwaart? En zijn ze ook in de buurt van Winston Salem gekomen? Daar woont Nancy dus!

Petra zei

@ Larissa
Er zijn in totaal twee touch downs geweest. Dus dat de Tornade de aarde heeft geraakt. Soms cirkelen ze halverwegen zeg maar. De schade viel reuze mee. Vooral bomen.
En ik den dat Winston Salem misschien net buiten schot is gebleven.
Groetjes Petra

Anoniem zei

Hallo Petra,

Ik kwam toevallig op je site doordat ik op trefwoord harley davidson zocht.
Ik begrijp dat je woont in Amerika leuk hoor.
Maar mijn vraagje is ik zie dat je filmpjes op je blog hebt en vraag me af hoe je dat hebt gedaan. Ik krijg het namelijk niet voor elkaar.

Alvast bedankt voor het lezen van mijn comment.

Groetjes Brigitte Ros
http://therosfamily.blogspot.com/

Anoniem zei

Hoi Petra,

Dank je voor je reactie op mijn site terug.
Ik ga het meteen proberen en laat het je weten als het gelukt is.
Ja zaterdag komt de Harley. Hijwordt nu rijklaar gemaakt.
Groetjes Brigite

Anoniem zei

hoi Petra,

Ja goed he het is gelukt gelukkig.
Er komen nog meer filmpjes van Robbie hoor.
Ik wou je net mailen maar je was me voor grappig.
Maar woon je echt in Amerika??

Gr Brigite