zaterdag 20 mei 2006

Meneer en Mevrouw Mus in the picture

Gistermiddag hebben we met Ed en Danielle geskyped en hebben we via een webcam voor het eerst neefje Stijn gezien. Geweldig dat zoiets toch kan. Hij was eerst nog even wakker want hij had net zijn eten gehad en later viel hij bij Danielle in slaap. We vonden het super om hem zo hier vandaan kunnen zien. Wij hebben geen Webcam, althans beter gezegd wij "hadden" geen webcam. Maar dit vonden we toch wel "errug" leuk. En als snel ontstond het plan om een webcam bij Meneer en Mevrouw Mus en hun nestje te gaan zetten. Alah de Bold Eagle, maar dan met een mus. Een stuk veiliger voor je vingers ook, hi hi hi.
Maarja hoe werkt nou zoiets? Vrijdagavond naar de Bestbuy en een fraai uitziende webcam gekocht. Daarna snel naar huis en meteen begonnen met installeren.En oef dat viel allemaal niet zo mee. Dus vraag alsjeblieft niet hoe we het voor het elkaar gekregen hebben. We weten het zelf geloof ik ook niet helemaal meer. Het belangrijkste was dat je een website moet hebben die je webcam host. Nou hebben wij een website van Stace en Connor. Dus die gingen we gebruiken. Maarja, toen was ineens onze hele voorpagina foetsie! Ojee, op zulk soort momenten heb ik het niet zo op computers. Of liever gezegd dan zou ik hem met liefde het raam uit bonjouren, ha ha ha. Afijn via een up-date die we ergens verstopt hadden, want up-dates gebruik je namelijk eigenlijk nooit, dus die verstop je, een en ander weer kunnen herstellen. Maar geen webcam meer dus. Inmiddels 1 uur 's nachts. Wat een gedoe toch weer. Wil ik wel zo'n webcam eigenlijk....?

Na er een nachtje over geslapen te hebben, weer fris en fruitig aan de gang. Na een uur verdween "fruitig" en nog geen half uur later verdween "fris" net zo snel. Wat een (webcam) ellende. Afijn toch maar weer proberen via onze eigen website. En dan maar een nieuwe voorpagina in elkaar flansen. En na lang, heel lang oeteren is het gelukt. God zege de greep, zeg maar!



Maar hij doet het nu en ik moet zeggen vindt het wel erg grappig. We hebben hem nu ingesteld dat hij om de 10 minuten ververst. Niet heel erg snel inderdaad, maar we willen even aankijken hoe de computer het allemaal wegschrijft, anders is hij binnen een paar uur vol of zo. Althans die wijsheid vertelde Ron mij. Vindt het wel een mooi plaatje zo boven aan. Mevrouw mus op haar nest ;-)Meneer Mus hebben we flink moeten betalen natuurlijk voor de royalties. Dat krijg je als je een stel brutale mussen bij je aan de voorkant van je huis haalt. Gelukkig zijn de beelden het waard ;-)

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ohhhhh Peet helemaal geweldig.
Goed geknutseld saampjes.

Kunnen wij ook in de gaten houden hoe het gaat met de Diergaarde Glorie

Anoniem zei

Leuk hoor ben benieuwd hoe het dalijk allemaal gaat worden met de kleintjes erbij:-))

Anoniem zei

Ron en Petra bedankt dat jullie het geduld hadden ik zal zeker nog meer kijken hoe het met jullie musjes gaat ,puur natuur hier in Barendrecht zijn bijna geen mussen meer

Anoniem zei

Ahwww, wat lief!!! Wou dat iedereen zoveel moeite deed voor die lieve musjes, hier zie je ze bijna niet meer!

Annemiek zei

Ik dacht al wat is er met jullie pagina gebeurd :-) Leuk ,we kunnen de musjes volgen. Wat een geduld met computers.Heb ik niet voor die dingen hoor.

Anoniem zei

Heel erg leuk, maar kun je nu ook via die cam met familie en vrienden "kletsen"?
Dat vind ik echt een uitkomst, als alles het eenmaal doet dan ben je blij dat zoiets bestaat. Leuk dat je de musjes wilt "delen" met ons,
Slaap lekker musjes...

Anoniem zei

Geweldig Peet, kunnen we ook van jullie natuur genieten hier in NL.

Geloof dat ik nog even wacht met een web cam aan te schaffen na dat ik je verhaal gelezen heb. Wat een gedoe, maar het resultaat is er na.

Dylan zal een webcam errrug leuk vinden, ziet hij je tenminste als hij met je praat, is veel gezelliger. Dus misschien gaat het wel net zo snel als een portable DVD.

Karin

Anoniem zei

Leuk computers en de rommel die er bij komt. Maar het idee is hartstikke leuk, joh.
Alleen barst het bij ons van de mussen. Hihihi.

Groetjes Mirjam en 3 idioten
www.noppon.wordpress.com

Nel zei

Wat lief de musjes, grappig om te zien. Het is een gedoe hoor met computers en aanverwante artikelen, maar we kunnen echt niet meer zonder. Wat zouden we zijn zonder blog !!!