woensdag 15 november 2006

Borat

Gisteravond zijn we naar de film "Borat" geweest. De film gaat over een verslaggever genaamd Borat die uit Kazachstan komt. Hij wordt door zijn land naar Amerika gestuurd om daar een documentaire te maken. Om het kort ze zeggen, het is de meest achterlijke film die ik sinds tijden heb gezien. Maar ik heb ontzettend moeten lachen. Vooral over zijn gebruik taalgebruik en de vertaling naar Engels. Hij neemt een loopje met zowat alle groeperingen in de wereld. Feministen, Homosexuelen, Amerikanen, Kazachstanen en nog een hele reeks andere groeperingen. De stukjes met de rijinstructeur en de "Not"-joke vond ik erg grappig. Ook het stukje in de metro. Er zitten echt hele grappige stukken in de film. Soms wellicht gaat het iets te ver denk ik en kan me hier en daar de commotie over de film wel voorstellen. Het stukje dat ik een blote filmman in beeld kreeg, wil ik graag uit mijn geheugen wissen eigenlijk, hi hi hi. Maar denk dat de film met de nodige humor moet worden bekeken en door feministen en alle andere genoemde groeperingen niet al te serieus moet worden gezien ;-) Zelf had ik nog nooit van Ali G gehoord, maar het schijnt dat de acteur die Borat speelt al heel bekend is. Gaan we toch ook maar eens even googlen. Heb wel een voorstukje van de film op Youtube gevonden. Kijk en huiver ;-)



Verder wat huishoudelijke mededelingen. Ik ben namelijk vanmorgen in de weer geweest met custardpoeder, suiker en melk. En wat krijg je dan.....? Precies vanille vla!
Eigenlijk super makkelijk. Het staat nu af te koelen en vanavond kan Ron het testen. Ik ben benieuwd wat het is geworden. Dat ik dat nou nog nooit eerder heb bedacht. Het is volgens mij hier ook gewoon te koop custard poeder. Dus dit wordt vast een terugkerende gebeurtenis hier in huis ;-)



Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij hebben hier Ali G wel bekeken, Borat -nog- niet maar ik verwacht, gezien de voorstukjes, dat het in dezelfde trent is. Ook daar zitten stukjes in dat ik denk, mwah sla maar over maar ook dat je van de bank rolt van het lachen. Inderdaad totaal niet serieus nemen.
Tjee Peet, je wordt nog eens een echte keukenprinses zo. Ga je voor die volledig rose keukenuitzet straks??? hahaha, met bijbehorende massageslippers.
Laatste koffernieuws, poging 1: niemand thuis, poging 2: fileleed, poging 3 staat gepland voor vrijdag

groetjes,Ann

Annemiek zei

Die film wil ik ook zien, de voorstukjes vindt ik in ieder gevan leuk, en hij was laatst op de John Stewart show, ook leuk.
Lekker die vla, wat is nu het recept?

Anoniem zei

Nou................... hoe smaakte het??????
Haalde het een beetje de nederlandse variant van vanille vla.

Erna

Anoniem zei

Hm, vraag me eigenlijk serieus af waarom Ron als eerste die vanille-vla moet testen..........? ;-)

Petra zei

Lijkt me ook een heel leuke film om te gaan zien, misschien volgend weekend tijdens het lange weekend. Hoewel het vandaag voortreffelijk film weer is, jakkes! Was de vla goed?

Anoniem zei

Ik gebruikte altijd de pakjes van Jell O, die vanille pudding. Die vonden ze bij ons ook altijd lekker, hahaha.Tja die Borat..ik kan er wel om lachen, hahaha. Greetz...

Petra zei

@ Ann
Ik had het begrepen inderdaad. laten we hopen dat het vrijdag wil gaan lukken ;-)

@ Annemiek
Je moet 50 gram custardpoeder en 65 gram suiker en een liter melk hebben. de custard en de suiker bij elkaar doen en 6 eetlepels melk er bij doen en dat al een beetje roeren. De melk verwarmen en daarna het custard mengsel erbij doen. Daarna roeren en roeren en roeren....

@ Erna
Nee.... het was niet goed gegaan.
Het was 1 dikke pudding geworden.
Dus niks geen vla, ook niet Nederlands.

@ Karin
Nouw.... ik ben sinds maandag weer eens op dieet en daar past geen vla in,hi hihi.

@ Kasaka
Nou gisteren niet echt. Vandaag in de herkansing een stuk beter.

@ Mary-ann
Jell-o doen wij hier ook wel eens inderdaad.