woensdag 22 november 2006

Goede vlucht


Gistermorgen was het koffie drinken bij mij. Het was weer even gezellig zo bij te kletsen. Jessy was op vakantie geweest en natuurlijk is het dan leuk om haar verhaal te horen. Ook nog even de aanstaande plannen voor Sinterklaas doorgesproken. We hebben inmiddels lootjes getrokken en we gaan dan 's middags met zijn allen wat eten. Iedereen neemt wat mee en ik heb ingezet op de zelfgemaakte gevulde speculaas. Heb ik nog nooit gedaan, dus hoop dat het wil lukken ;-)
's Middags heb ik Ron naar het vliegveld gebracht, want die is dit weekend voor een "flits"bezoek naar Nederland. Vorige week hebben we het ticket voor hem gehaald en we moesten bij het vliegveld zelf komen betalen. Dit omdat we de voucher van American Airlines in wilden leveren. Dus de stewardess die ons hielp zag Ron en begon zelf over dat hij vast wel bij een exit row wilde zitten. Zij begon daar helemaal zelf over. Na even in de computer te hebben gekeken, zei ze dat ze dat niet kon invullen nu, maar als we nu vroeg in zouden checken op de dag van vertrek, ging dat vast lukken. Dus wij gisteren vroeg op pad. En we stonden in de rij om Ron in te checken. En gelukkig zagen we dat die stewardess ook dienst had en toen wij aan de beurt waren kwamen we ook voor haar loketje te staan. Wat een mazzel, dachten we nog. Dus we vroegen of ze wilde kijken voor een exitrow seat voor Ron. Exit row? vroeg ze verbaasd. Nee hoor dat kan niet. Die zijn altijd gereserveerd voor de mensen met een gold label American Airlines pass. Huh? Maar vorige week zei u toch? Nou daar wist ze niks meer van hoor. Nou dat begon lekker zeg. Ron baalde wel want hij is meer dan 2.00 meter en dan is het gewoon geen pretje om 7 uur in het vliegtuig te zitten. Hij belde dan ook vanuit het vliegtuig dat hij klem zat zowat. De stewardess die in het vliegtuig mee vloog, had zijn probleem inderdaad gezien en vroeg op hij mee wilde lopen en hij kreeg een plek met meer beenruimte van haar. Ware het niet dat twee tellen er na de mensen kwamen die eigenlijk op die plek zaten. Dus Ron moest daar dus weg. De stewardess vroeg daarna aan hem of hij bezwaar had om in de business class mee te vliegen vandaag? Natuurlijk had Ron daar geen bezwaar tegen! Hij zou dan alleen ander eten krijgen en niet het business class eten. Geen enkel probleem vond Ron, hi hi hi. Uiteindelijk was het dus een hele relaxte vlucht voor hem geweest en kwam hij iets eerder aan in London en daarna vanuit daar ook iets eerder aan op Amsterdam. Bij de autohuur was het even moeilijk, want de bankpas van Ron werd niet herkend. Maar een telefoontje naar Amerika deed wonderen uiteindelijk en kon Ron toch met zijn Amerikaanse credit card de auto huren. Afijn hij is nu dus in NL en ik had hem net nog gesproken en zijn 1e kroket en bak met vla is al binnen ;-)

Groetjes Petra

16 opmerkingen:

Annemiek zei

O je zit met Thanksgiving zonder je man :(
Het is wat met die beenruimte, dat zal voor ons ook iets zijn als we ooit nog samen vliegen, Bart is ook zo lang.
En al meteen een kroket, die enquete had het wel bij het rechte eind. Voor mij zal denk ik het eerste de abrikozenvlaai zijn :)

Petra zei

Ga je bij iemand anders Thanksgiving eten, of laat je het aan je voorbij gaan? Ik ben heel on-Nederlands, want kroketten vind ik niets. Mijn eerste gang is altijd naar de viskar ;).
Toch wel goede service uiteindelijk van American, dat hij in business mocht zitten.

Anoniem zei

Hihihi

Daar is ie dan met een koffer vol!!!!
Het leek wel sinterklaas.
Geweldig weer.

Erna

Petra zei

@ Annemiek
We waren al wel uitgenodigd om bij vrienden aan de kalkoen te gaan. Dus daar ga ik nu alleen heen hoor. Dus ben niet helemaal alleen, maar het is inderdaad wel anders zonder Ron.
Ja die kroketten die willen wat ;-)
Ook niet verkeerd een abrikozenvlaaai trouwens.

@ Kasaka
Ik ga thanksgiving bij vrienden vieren en schuif aan bij de kalkoendish. Toch een beetje van het Amerikaanse mee pikken natuurlijk. Hele goede service inderdaad van American. Ron had uiteindelijk toch ook nog het eten van de business gekregen ook, dus hij was vol lof in ieder geval.

@ Erna
Ben blij dat de kadootjes goed zijn aangekomen. Nou had Ron ook weer wat ruimte in zijn koffer, voor alllllll zijn kleren (ahum)

Groetjes Petra

Anoniem zei

Happy Thanksgiving.

Jeetje dat moet elke keer wel weer een hoop gedoe zijn voor je man dat vliegen. Zo zie je maar vriendelijk als ze zijn zullen ze een oplossig vinden. Ook al konden ze zich dat niet herinneren. Ik ben wel erg jaloers op die kroket.

Guus zei

Oooh... kroketten!

Aan de andere kant, kalkoen met cranberry sauce is ook niet verkeerd ;)

Happy Thanksgiving!

kastelke zei

Mijn man is 1.90m, en zelfs dat is hinderlijk in zo'n vliegtuig. Tel daar bij dat hij vorige vakantie een spierscheuring had opgelopen aan zijn bil. Dus ik vroeg ook een plaatsje voor hem op de exit-row, en dat werd geweigerd, want ... daar mogen geen mensen met "fysieke beperkingen" zitten, dat zou een eventuele evacuatie bemoeilijken!!! Ik had ter plekke gewoon een ander vliegtuig willen nemen, maar enkel Air Malta vloog naar Belgiƫ. :-(
Zo maar voor een paar daagjes naar Nederland, dat vliegt zo voorbij. Zou hij niet wat langer willen blijven?
Fijn dat jij ondertussen bij vrienden mag gaan vieren.
Happy Thanksgiving!

Anoniem zei

Hai! Ben je blog aan het bijlezen omdat ik een poosje afgesloten ben geweest ivm met de rommel thuis :-(
Jullie hebben ondertussen wel veel gedaan en meegemaakt zeg!Als ik dat lees is m`n eigen leventje maar heel gewoontjes, zucht...;-)

Heel veel groetjes uut `t zeeuwse en happy thanksgiving!

Mariet

Anoniem zei

Happy Thanksgiving !
Enne ik ruil die kroketten hier zo weer in voor kalkoen met zelfgemaakte cranberrie saus, en green bean casserole ! Groetjes.

Anoniem zei

Happy Thanksgiving Petra! Geniet maar van de kalkoen..want alhoewel ik het echt probeer te begrijpen....kroketten bah!! Een melige vaak bloedhete hap met een vet korstje....maar gelukkig, smaken verschillen. Uitzondering voor mij is een garnalenkroketje, maar dan wel een echte, niet een waarbij je een fiets krijgt om de garnalen te zoeken..:-)
Vliegen blijft een ramp....of je nu lang, kort, dun of dik bent....het blijft afzien al die uren zitten. Fijn dat het zo goed is opgelost voor Ron!

Petra zei

@ Blips
Ja hij was er in ieder geval heel blij met deze oplossing.

@ Guus
We gaan het vanavond allemaal meemaken die Turkey ;-)

@ Kastelke
Ja bij de nooduitgang wordt je geacht te assisteren. (wat inhoudt de deur open makan heb ik begrepen) De lengte van het verblijf zit hem een beetje in de vrije dagen. Die heeft hij hier niet zo veel als in NL. Dus nu gecombineerd met de vrije dagen van Thanksgiving "kostte" het hem nu twee dagen (van de 15).

@ Mariet
Bedacht me van de week toevallig hoe ver het nu met jullie verbouwing zou zijn. Nog een rommel dus begrijp ik. Voor mijn vertrek uit NL was ik op vrijdags nog even bij "jouw" winkel langs geweest. Zag dat die op een hele andere plek zat zeg! Ziet er mooi uit. Helaas was je niet aan het werk. Wel fijn weer even een berichtje uit het Zeeuwse te lezen nu hoor ;-)
Knuf voor de boys!

@ Petra
Zal ik de leftovers mailen naar je. Alhoewel ik denk dat het daar eigenlijk niet om gaat.
Jij ook Happy Thanksgiving with your family and friends!

@ Karin
Ohhhhh lust je geen kroketten???
Meid toch. Wil je er over praten, hi hi hi......

Groetjes Petra

nicky zei

Happy Thanksgiving vanuit Apex!
en hebt gelijk, goeie kroketten zijn hier heel moeilijk te vinden en zeker de moeite waard.

Anoniem zei

Wat een verrassing voor Ma Glorie dat zoonlief opeens in Nederland is!!
En voor jou Peet een Happy Thanksgiving zo zonder mannetje;-))

Anoniem zei

Ook Roel is 1,96m en heeft graag beenruimte (wat hebben we toch grote mannen, he!) dus kiest hij ook altijd steevast voor een exit row. Vermits Roel elke week reist (en ondertussen Platinum client is) is dit wel meestal nooit een probleem...

Wat fijn dat hij een upgrade gekregen heeft!

Happy Thanksgiving en hopelijk was het fijn (zonder ventje)

Groetjes,

Anoniem zei

sinterklaas kwam bij mij langs {vermomd als Ron] wel wat vroeg dit jaar met veel verassingen. Petra je had de sint hele goede tips gegeven ,ik ben erg blij met dat massage kussen zal ik veel gebruiken past prima in mijn stoel kom ik helemaal niet meer achter mijn computer van daan.Mijn bakkunst ga ik uit proberen met de kerstdagen en op vakantie heb ik mijn eigen bridgeset bij mij [win ik zeker]je heb je best weer gedaan dikke kus voor jou en sinterklaas xxx

Petra zei

@ Griet
Je begrijpt me helemaal ;-)

@ Yvonne
Thanks!!!


@ Kristel
Hoorde vandaag dat er voldoende in de koffer gaat deze kant op inderdaad. Weet niet of je nog naar de Albert Heijn moet morgen, maar zou anders maandag gaan dan zijn de vakken vast weer bijgevuld na Ron's bezoek.

@ Hilde
Dat is dan een mooi voordeel van het vele reizen. Dat je wel de exit row krijgt. Als je zo vaak vliegt is dat natuurlijk helemaal fijn.

@ Ma
Ben heel blij dat de kadootje uit de (hut)koffer goed in de smaak vallen.
Heel veel plezier er mee!!!

Groetjes Petra