maandag 20 november 2006

Ha,ha, ..... we zijn heus niet de enigste ;-)

Zo zie je maar weer. Even een stukje van www.telegraaf.nl

********************************
Binnenland

ma 20 nov 2006, 13:20 | 164 reacties
Nederlanders in den vreemde missen vooral kroketten
HILVERSUM - Nederlanders die in het buitenland wonen, missen vooral kroketten en frikadellen. Dat blijkt maandag uit een onderzoek van Radio Nederland Wereldomroep.
De omroep vroeg Nederlanders in den vreemde een top drie samen te stellen van typisch Nederlandse voedingsproducten die node worden gemist. Na deze snacks wordt ook Goudse kaas erg gemist, zo blijkt uit de peiling. Op de derde plaats van gemiste Nederlandse voedingsmiddelen staat drop, gevolgd door hagelslag en rookworst. Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen die in het buitenland werken en emigranten na een vakantie in Nederland de gewilde etenswaren meenemen. Ook wordt bezoekers vaak gevraagd de lekkernijen mee te brengen. Slechts 12 procent maakt gebruik van internet om etenswaren te bestellen. Driekwart van de ondervraagden geeft aan af en toe zelf thuis typisch Nederlandse kostjes te koken of aan het bakken te slaan.

********************

En zojuist kreeg ik ook nog een mailtje van wereldexpats (overigens ook wereldomroep). Daarin een gelijk soortig onderzoek. Met een hele leuke grafieken erbij ;-)





Zo zie je maar weer dat wij heus niet de enigste zijn die de frikadellen en de kroketten missen. Heb laatst een recept gekregen om kroketten te maken. Dus in navolging van de vla, komen nu de kroketten aan de beurt ;-)
Je leert nog eens koken zo in den verre he?

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is nou wat ze noemen echt een gat in de markt!!!Hoe kan je daar nou een op inspelen.....
We gaan verzinnen :-))

Anoniem zei

wordt importeur of zo, als je nog een boekhouder/bedrijfsadviseur nodig hebt, ik bied me vrijwillig aan, vind het niet zo erg hoor om af en toe "even" over te komen om de administratie te doen. De rest kan gewoon per email. Maar ja ik moet natuurlijk wel de originele documenten komen controleren!! hahaha
Je hebt het recept voor kroketten, ik ontfutsel ook nog wel het recept voor frikadellen, neem ik die ook voor je mee. En ja ik moet dan ook af en toe vracht controleren dus dan moet ik echt "even" heen en weer

Ik heb ook al een echte buitenlandse naam voor je bedacht:
"Het kost maar een beetje, kroketje van Peetje"

Anoniem zei

Hahahahahah Ik zat heel hard te roepen toen het op tv was, in Huize Glorie missen ze ook de vla.

Erna

Anoniem zei

Hahaha, ja nou zo zie je maar dus!! Je bent gelukkig niet de enigste!!

Maar het is ook allemaal wel heel erg lekker wat er op het lijstje staat....logisch dat je dat mist!!

Anoniem zei

Haha ja grappig hè ! Ik kan nu weer erg genieten van de ontbijtkoek, er gaan er behoorlijk wat doorheen bij huize Moerman. En de kaas vind ik ook wel weer erg lekker. Maar nu zijn er weer dingen die ik mis uit de USA. Groetjes...

Anoniem zei

Frikandellen en Kroketten ja die mis ik ook wel. Weet je wat ik ook mis is blanke vla en vanille vla.
Gouda kaas hebben we hier wel bij Sams club maar dat is dan ook de enige kaas Sinds kort hebben we hier ook hollandse hagelslag. Verder zou ik wel graag een plakje ontbijtkoek lusten.
Lekkere pindakaas is hier ook best te krijgen hoor.

Groetjes uit MN

Anoniem zei

E-mail (Dutchstore@aol.com)
write us at the above address,
fax (503-646-0354) or...
call us (503-646-1518) with your orders!
Wij spreken ook Nederlands!
deze zaak verkoopt kroketten, banketstaafen en verders alles waar je behoefte aan hebt.
Dutch American Market & Import is het website aderes.









Zij verkopen ook kroketten en alles waar je verders behoefte aan hebt inclusief banketstaafen.

Anoniem zei

Wij hebben onlangs frikadellen bij vanderveens besteld. Ik wilde er zonder problemen $8 voor betalen.... Bleken ze voorlopig uit de handel, grrr ik had me er zo op verheugd..
Ik heb ook het recept voor kroketten, maar dat is wel erg veel werk, succes dus!
Groetjes

drtisbeter zei

De hoeveelheid werk voor het maken van kroketen valt best mee en als je eenmaal het recept ge-finetune'd heb kun je het makkelijk op grote schaal maken en invriezen. Het probleem daar is dat je dan gauw te veel of te vaak kroketten eet...
Enniehoe, bedankt voor je blog Petra, altijd goed te weten dat er meer mensen in het zelfde bootje zitten.
Wat het missen van Hollands eten betreft moet ik zeggen dat Brood boven aan mijn lijst staat. Lekker brood is hier (massachusetts, USA) wel te krijgen maar zeker niet in de supermarkt en zeker niet betaalbaar voor dagelijkse consumptie. Nummer 2 was kaas, goudse kaas is wel te krijgen, maar een lekkere smeuige boerenkaas is zogoed als onmogelijk. Ik ben zelf kaas gaan maken met eetbare resultaten maar het is enorm veel werk en 5 gallons melk leverd maar iets van 2.5 kilo kaas op en dat na een wachttijd van ca een jaar.
Ik heb hierdoor wel een baan Formaggio Kitchen gekregen waar ik uiteindelijk een echte, heerlijke boerenkaas kon importeren, Veenweide kaas van lidia en Theo van Leeuwen (check it out http://www.formaggiokitchen.com/shop/product_info.php?products_id=975)
Ik ben er nu zo'n twee jaar weg maar ik zit nog steeds in de kaas en gourmet wereld wat het leven hier in de USA wel iets makkelijker maakt; makkelijker en betaalbaarder om kwaliteit te eten...
Blogs zoals deze maken het the USA een stuk leefbaarder, een andere bron voor goede nederlandse kost is Klarie Koomans aka Chufi bij de Egullet (http://forums.egullet.org/index.php?showtopic=76568&hl=no-knead)

Jacob V.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.