maandag 6 november 2006

Nieuwe 4 Beardie

Het is gebeurd we hebben afscheid genomen van onze "stille oceaan". Ik noemde "haar" altijd zo want ze was ook echt een stille oceaan, onze Chrysler Pacifica. En daarom hebben wij heel wat miles in deze auto gereden. Maar ook vanwege die miles hebben we nu een andere auto gekocht. Er zat groot onderhoud aan te komen en het was een beetje kiezen... Maar gelukkig is mijn man al maaaaaaaaaanden op zoek naar auto's en sleurt mij het liefst elke zaterdag mee naar 1 of andere auto showroom. Tot groot genoegen van mij ;-) Vele auto's verder zijn we nu tot deze keuze gekomen. Al ben ik bang dat ondanks het kopen van onze nieuwe tuut, er in de toekomst vast nog wel zaterdagmiddag tripjes naar 1 of andere autodealer zullen gaan komen. Wat dat betreft vindt Ron Amerika nog steeds 1 grote speelgoed winkel voor autoliefhebbers. De prijzen van auto's in vergelijking met de prijzen in Nederland schelen vaak zo veel, dat het eigenlijk niet eerlijk is. (Voor de Nederlanders dan he?) Maar..... dus hier dan wat foto's van onze nieuwe "4Beardie".

Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting


Nou moet ik even wel ook triest nieuws melden, want onze nieuwe auto heeft ook gevolgen voor Miep. Je weet wel, onze eigen(wijze) wegwijsdame. In deze auto zit een "nav-system . Moet dat even uitleggen hoor. Tijdens 1 van onze autodealer uitjes, begon een verkoper er over. Ze zeggen dat hier dus als "nef"system. En soms ook nog zonder systeem erachter. Dus alleen "This cars has "nef". En ik dacht maar steeds, wat is dat toch? Maar de verkopers praten als water en waren allang weer bij een ander snufje aanbeland. En ik moest steeds maar denken aan mijn kooksetje in de keuken van ons oude huis. Dat was ook van Neff. Incl. afzuigkap en heteluchtoven. Dat zal het toch niet betekenen? Nee, wat blijkt? Een "nef" system is een navigatie systeem, welke nu dus in de auto is ingebouwd. Dus Miep is een "beetje" werkloos op het moment. Al heeft ze nu dan wel een tijdelijke baan bij Toos en Gerard in de huurauto en zal ze zo nu en dan standbye staan in Ron's bolide. Maar dat is toch wel een beetje sneu he? Het leuke is wel dat in de nieuwe auto je net als bij Miep de spreektaal in kon stellen en wat blijkt? Deze kan ook Nederlands. En we konden het bijna niet geloven, maar volgens mij hebben ze daar onze enige echte Koningin Beatrix voor gestrikt! Ze spreekt uitermate keurig ABN, maar wel met een ondeugende uitstapje naar het Belgisch. Dus met deze auto ga ik met "Trixie" op pad. Wel een veilig idee he? Dat kan haast niet fout gaan. Trixie is van het soort "Ik leid de weg en gij zult volgen", zeg maar. Dus ideaal voor een "neff"-system, hi hi hi.....

Verder zijn we gisteren naar "the streets of Southpoint" geweest waar we wat geshopt hebben.

Photobucket - Video and Image Hosting


En vandaag zijn we in Smithfield, wezen outletten. Waar we (weer) bij de Cracker Barrel gegeten hebben. Het leukste van de Cracker Barrel is toch wel het hele sfeervolle winkeltje wat ze er altijd bij hebben. Zoveel leuks. Zeker nu met kerstmis!

Photobucket - Video and Image Hosting


Groetjes Petra

17 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook Roel en ik hebben beiden een GPS (Global Positioning System), maar ik had nog nooit over nef gehoord. Zou het ook nooit geraden hebben als de verkoper het had over 'nef' (afkorting van navigation e... f...????) Vindt het wel grappig dat die van jou Nederlands (Vlaams) praat!! Zal eens moeten nagaan of die van ons ook verschillende talen spreekt. Heb ook gehoord dat je ze als mannen- of vrouwenstem kan afstellen, maar is me tot nu toe nooit gelukt (ik lees nooit de handleidingen, vandaar)...

Veel plezier met 'Trixie'!

Groetjes,

Anoniem zei

Hoi
Wat een schitterende auto zeg. Laten rich en jesse het maar niet zien het is hun droomauto al sinds een tijdje. Maar helaas in de euros niet te betalen. Het is nog echt mijn winkeltje hoor dat cracket barrel. Daar heb ik mooie herinneringen aan. Zeker de kerstspulletjes. groetjes aan iedereen. Doei Ingrid

kastelke zei

Knappe auto! Die zou hier ook zeker op het verlanglijstje staan!
En tja, een Trixie kan je toch niet in een aftands 2PK-tje steken hé! Zij is tenslotte een vrouw van de wereld! :-))

Anoniem zei

Welkom Trixie, en wel zorgen dat Petra overal goed terrecht komt!

Geweldig mooie auto!!!!!!!!!!!!!!
Hopelijk veel veilige kilometers.

Erna

Anoniem zei

och och och, ik hoorde wel een rammeltje in de bergen, maar t was dan ook wel een pittig tochtje. En de schokbrekers zijn door ons ook zeker overbelast met al die afgeladen achterbakken. Dus ik voel me wel een beetje schuldig dat je nu aan de nieuwe auto moet. En dat Miep nu de WW in gaat, tja ze was wel errug blanco in Asheville maar dit is toch wel weer een zware straf hoor. We waren toch wel erg streng geweest al. Nou als t zover is komen we voor Trix ook weer langs om examen af te nemen! In ieder geval weer plezier met de nieuwe bolide.
gr.Ann

Nel zei

Veel plezier en leuke kilometers (miles) met Trixy. Ik heb een hubby die wat auto's betreft ook heel graag bij jullie zou willen wonen (jullie is de hele USA dan hoor, we zoeken geen asiel :)

Petra zei

@ Hilde
Ze is heel vriendelijk hoor. Ze gooit er zo af en toe zelfs een altublieft tussendoor. ;-)Dus het is de moeite waard.

@ Ingrid
Ja leuk he de Cracker Barrel. Je moeder maakte er ook een leuke naam van. "Gaan we nou nog es naar de Cracker Berkel?". hi hi hi

@ Kastelke
Het kost een paar centen, maar dan heb je wel Trix naast je in de auto, ha ha ha.

@ Erna
Dank je wel!

@ Ann
Ja kom maar die test afnemen hoor. Gaan we weer de woods in bij Asheville en kijken wat Trixie er van bakt ;-) Enne... deze heeft ook een grote achterbak hoor.
En de klep gaat nu niet meer vanzelf open, dus valt er niks meer uit.

@ Nel
Kan ik helemaal begrijpen Nel. Door alle belastingen is een auto die in Duitsland gemaakt wordt, hier goedkoper dan in Duitsland. Te gek voor woorden toch?

Groetjes Petra

Anoniem zei

Very very nice car :-))
En lang leve Trixie, dat ze jullie maar overal mag brengen waar jullie heen willen!!!!!!
Trouwens de Stille Oceaan is nu ook hier te koop wel voor heel veel centjes hoor;-))

Anoniem zei

Een hele mooie auto, mooie kleur ook, daar zullen jullie geen spijt van krijgen! Frank is helemaal fan van duitse auto's, die wil niets anders meer. Bij ons zit het systeem ook ingebouwd, maar we kunnen het hier helaas niet gebruiken, anders moeten ze eerst de software veranderen. Wij doen het voor 2 jaar dus met een ouderwetse kaart. Leuk cracker barrel, je brengt me op een idee, daar ben ik al een tijdje niet geweest. Groetjes uit een regenachtig Lejeune

Anoniem zei

Mooie auto, hebben wij ook nog naar gekeken ! Inderdaad, daar zullen jullie geen spijt van krijgen. Smithfield en Cracker Barrel...good memories, ziet er altijd zo gezellig uit daar hè, good old country cooking.

Annemiek zei

Mooie auto hoor. Goh, Trixie was de naam van onze hond toen ik klein was. Hopelijk wijst ze jullie goed de weg, beter dan onze Trixie die is kwijtgeraakt. (althans dat is ons als kinderen verteld, een paar jaar geleden kwam het echte verhaal :0

Anoniem zei

Heel veel plezier met jullie nieuwe auto, ziet er goed uit. En nu maar hopen dat Trixie het beter gaat doen dan Miep hihi.

Kaar

Guus zei

Hoi Petra,
Wat leuk dat je de site van Ecco hebt bezocht! Voordat wij hem kregen had ik jullie site al es bekeken, nadat ik gegoogled had op Bearded Collie.. toeval! Jammer genoeg doet de link naar de blog van jullie hondjes het niet..

Wij zullen snel jullie site weer bezoeken!

Groetjes
Gerda & Ecco
Ten Boer (Groningen)

Guus zei

Oja... gave bak trouwens die 4BEARDIE!!

Larissa zei

Moooi die auto! Lijkt wel een beetje op die van ons (Volvo XC90), ook dezelfde kleur zowat!

En de crackerbarrel was ons eerste restaurant waar we gingen eten toen we bij Nancy waren, hihi (op de 4th of July was dat)

Ik heb nog even een vraagje: Als jij ergens daar een kerstversiering (voor in de kerstboom) vind waar North Carolina op staat, zou je die dan willen kopen en naar mij opsturen?:D Uiteraard betaal ik alles terug. Ik kon namelijk nergens zo'n kerstversiering vindene, snik:(

(ik had deze reactie perongeluk eerst bij je vorige bericht geplaatst,oops)

Anoniem zei

Wauw wat een mooie wagen hebben jullie gekocht zeg!! Echt super!!!
Die zal jullie weer heel wat mooie miles verder brengen in de USA!!

Petra zei

@ Yvonne
We gaan die zelf opende klep wel missen hoor ;-) Vooral die piepjes. De honden wisten dan al precies hoe laat het was en begaven zich al naar de achterklep. Wel grappig was dat.

@ Patricia
Ja net zoals die reclame. "German Engineering in da House". Vind dat altijd een erg grappige reclame van Volkswagen hier.

@ Mary-Ann
Voor jou ook heel bekend terrein. Wordt het niet tijd om weer een tripje deze kant op te plannen voor aankomend jaar? Al was het alleen al voor het shoppen ;-)

@ Annemiek
Hoop dat onze Trixie wel een trouwe blijverd is hoor.

@ Karin
We hebben in ieder geval hele goede hoop. Je zou denken dat Trixie meer doorgestudeerd heeft niet? hi hi hi....

@ Guus
Klopt inderdaad dat de website van Stace en Connor het niet doet. Deze was altijd bij Het Net. Nog in Nederland. Maar sinds twee weken is hij er uit gegooid om 1 of andere onverklaarbare reden. We zijn nu al een paar weken bezig om te horen te krijgen waarom. Tot die tijd hebben we geen hondjes website. Maar nou moet ik eerlijk zeggen dat ik hem al een hele poos niet meer ge-update had. En alle belevenissen van ons hier schrijf. Het is veel makkelijker om bij te houden een webblog ipv een website. Dus als Het Net besluit er het bijltje er bij neer te blijven gooien, doen wij dat misschien ook wel voor de website. Wel grappig dat je hem al eens eerder bezocht had.
Enne... ja wij zijn ook erg blij met de 4beardie ;-)

@ Larissa
Hou het voor je in de gaten. Als ik wat zie. Laat ik het je weten ok?

@ Marieke
Bedankt ;-)

Groetjes Petra