maandag 8 januari 2007

Bakkerspraatje


Nou hier is ie dan ons "Bruun brod" ;-) Ziet er niet verkeerd uit he. Vandaag was ik op pad gegaan om de ingredienten te kopen die Sylvia me doorgemaild had. Hartstikke bedankt nog hiervoor! Er zat melasse in, waar ik nog nooit van gehoord had, maar dat is een soort stroopachtig goedje. Gelukkig kon ik dat al snel vinden bij de Whole foods. Dus vanavond alle ingredienten in ons "Bakkertje" gestopt en zie daar ons eerste "luchtige" bruine brood. Gisteren had ik namelijk een recept gevolgd dat in het boekje stond wat bij de broodbakmachine zat. En dat was een vrij heftig bruin brood. Het was bijna niet gerezen en dus een compact broodje en lekker zware stevige sneetjes zeg maar, hi hi hi. Maar dit brood is echt goed gerezen en is vrij hoog geworden, al zie je dat niet zo goed op de foto. Was er helemaal blij van! Heb er nog niet van geproeft, want dat mag Ron morgen doen. Maar geloof dat dit recept een blijvertje zal gaan worden. Vooralsnog blijf ik voor nu nog even aan mijn Ryvita crackertjes Ook meergranen, maar dan anders ;-)

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat brood ziet er inderdaad heerlijk uit. Ik neem aan dat je ook wel even bezig bent met de voorbereiding? en dan nog eens drie uur in dat ding eeehhh broodbakmachine...?

Anoniem zei

Nou dat ziet er uit ale een echt Hollands halfje bruin.
Ben benieuwd of het lekker is.

Maar crackertjes zijn ook lekker hoor!!!!!

Sylvia zei

Ben blij dat het gelukt is! Mijn broodjes zien er ook altijd zo uit.
Groetjes

Petra zei

Ziet er heerlijk uit! Ben benieuwd naar Rons professionele mening, hi hi.

Petra zei

@ Blips
Nee dat valt reuze eigenlijk. Je gooit alle ingredienten in dat "ding" en dan de klep dicht en de rest doet hij lekker zelluf ;-)

@ Erna
Ron vond het een prettig bruin broodje. Dus het is goed gekeurd!

@ Sylvia
Grappig he dat alles wat je er in stopt er als een brood uitkomt. Toch wel makkelijk zo hoor.

@ Kasaka
Ron vond het brood erg lekker. En denk dat het ook een stuk gezonder is dan de Amerikaanse broden van hier.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Ben erg benieuwd naar de smaak, als dat net zo goed is als het er uit ziet...

gr Petra