woensdag 17 januari 2007

Uit het vet....

Gisteravond ging Ron met de hondjes wandelen en toen hij terug kwam vertelde hij dat het ontzettend koud was. Ik zelf was 's middags nog geweest en moest lachen, want zo erg was het nou ook niet. Maar hij vertelde dat het echt heel erg koud was. Dus ik liep lachend naar de deur en deed die open en mijn hemel.... het was echt bere koud zeg! Ron lachen natuurlijk. Binnen een paar uur was het zeker 15 graden kouder geworden. Vanmorgen toen ik met de hondjes ging wandelen was het nog steeds erg koud. Min 2 graden en een ontzettend gure wind. Kortom tijd om mijn handschoenen "uit het vet" te halen. Waar ze zijn moet ik me nog even weten te herinneren, maar ik heb ze wel nodig. Na het rondje wandelen waren mijn handen helemaal rood en ongevoelig geworden van de kou. Bijna niet te geloven dat maandag bij het rondje om lake Pine nog mensen in hun korte broek liepen. Wat een verschil. De weersvoorspelling geeft wat regen door vannacht wat ook in de vorm van sneeuw naar beneden kan komen. Nou vindt ik dat wel weer leuk. Even een ochtendje sneeuw is best leuk. We zullen zien! Gelukkig is het hier nog niet zo koud als in andere staten van amerika. Daar zitten mensen al dagen zonder stroom en dat lijkt me geen pretje. Door de ijsregen zijn er veel bomen geknapt met alle ellende van dien. Ron stuurde me vanmorgen dit filmpje. Het is gefilmd door iemand vanaf een balkon van een apartement. In de straat zie je de auto's echt over de weg glijden. Je moet er toch niet aan denken.
Verder nog twee nieuwtjes. En van de ene ging ik echt juichen!!! ha ha ha ha....
Nieuwtje nummer 1: Toos, die in oktober nog hier was, is ook een photoblog begonnen. Zo kunnen we mooi zien wat zij allemaal uitspoken daar in NL ;-) De foto's van de toch Egmond-Pier_Egmond waren al heel leuk om te zien in ieder geval.

Nieuwtje nummer 2: (En van deze moest ik juichen) "Eikieja" gaat een vestiging openen in North Carolina!!! Zo juist op het niews hier. Wat een pret. Dat wordt aan de Zweedse ballen binnenkort ;-) Al moeten we nog even geduld hebben want de geplande opening is pas voorjaar 2009. De vestiging komt in Charlotte en dat is nog "maar" 2 uur rijden hier vandaan....... Erg he? Maar in ieder geval een stuk dichterbij dan Washington en Atlanta. Want dat zijn nu de meest nabije vestigingen.
Verder ben ik er ook achter gekomen dat ik nog veel te leren heb met fotograferen. Ik kwam namelijk deze website tegen op het internet. Zulke mooie foto's! Dus nog even flink oefenen hier ;-)


Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Das goed nieuws he hihi! Hier van de week nog de zweedse ballen gegeten.
Wat een filmpje zeg! Dachten zie mensen nou echt even naar hun werk te rijden???

Anoniem zei

Kijk das pas goed nieuws Eikeja over twee jaar bij jullie "om de hoek"!!!
Wat een filmpje zeg, leken wel botsauto's op de kermis!! Zou het bij jullie ook zo gaan worden of blijft het droog?
Voor vandaag een leuke dag en wandelze met de boys (vergeet je handschoenen niet). Ik heb nu een heel regenpak uit de kast moeten halen, behalve de jas nu ook de broek, want hier regent het Cats and dogs.Wij zijn in ieder geval klaar voor onder water;-))

Anoniem zei

Ikea zit hier op 20 minuten en ik ben er al een jaar of 5 niet meer geweest, denk ik .... Stom he?

Larissa zei

Is dat even grappig, ik had het gister met Nancy over de mail over IKEA! Ik zei dat ik er er heen zou gaan om een bureau te kopen, en toen zei Nancy dat Emily (schoondochter) het ook altijd over de IKEA heeft, maar Nancy is er zelf nog niet geweest. Ik heb haar gelijk gemaild dat er in 2009 een IKEA in North Carolina komt, haha! Ik heb gister trouwens heeeeeerlijke gehaktballetjes gegeten!:D

Anoniem zei

Yeah Eikeja in North Carolina nou alleen de HEMA nog en er valt niks meer te missen in Nederland.

Anoniem zei

Tjee...wat een beangstigend filmpje met al die botsauto's; hopelijk wordt het bij jullie niet zo slecht joh. Leuk dat plaatje van de IKEA sollicitatie, en fijn dat ze 'zo' dichtbij jullie gaan openen. Florida krijgt ook een vestiging heb ik begrepen; kunnen we zelfs tijdens onze vakantie Ikeajen...
Vanuit een superstormend Den Haag de verwaaide groetjes!

Anoniem zei

Ik woon in Portland en dat filmpje van die botsende auto's komt omdat Portland bestaat uit heuvels.
Deze gladheid duurde maar 1 dag en nu is alles weer
gesmolten en gewoon.

Mona.

Anoniem zei

De verzekering zal niet blij zijn met al die schades.
Ben ik blij dat eikija komt, want ik hou ook wel van balletjes..LOL

Petra zei

@ Bianca
Ja zat me al lekker te maken bij het lezen ervan ;-)

@ Yvonne
Nou hier gelukkig niet zo glad. Althans niet meer toen ik op de weg was. Er zijn aan het nieuws te horen toch best veel aanrijdingen geweest. En ja volgens mij was een Zuidwester geen slecht idee vandaag in NL.

@ Nieuwenoord
Ik ging in NL ook niet elke week, maar zo even rondsnuffelen zo nu en dan bij de Ikea, daar was ik wel voor hoor.

@ Larissa
Dan is Emily waarschijnlijk net zo blij! hi hi hi

@ Erna
Ha ha ha, ja als de Hema komt dan is het helemaal feest. Maar geloof dat dat er echt niet in zit ;-)

@ Karin
Ja die Ikea komt bij Miami, bij Saw grass Mill. Altijd makkelijk als je in je vakantie ineens hoge "Ikea-nood" mocht hebben ;-)

@ Mona
Het zag er inderdaad uit dat ze holletje af gingen. Vooral het geluid er bij klonk vreselijk.
Gelukkig is het weer over.

@ Wimr
Ja bij jullie komt hij een heel stuk dichter bij!

Groetjes Petra

Anoniem zei

Lekker hoor Ikea in de buurt. Is bij ons een jeaartje geleden ook gekomen.
En foto's maken, ja sommigen hebben het echt in zich.