zondag 21 januari 2007

Op maat en op pad

Gisteren zijn we even lekker wezen shoppen in Crabtree mall. Maar zo als meestal als je ergens voor op pad gaat slaag je niet. Ik heb 1 t-shirtje gekocht in de sale bij Hudson Belk, maar verder eigenlijk niks. Daarna zijn we doorgereden naar de New Balance store aan Glenwood Avenue. Ron wilde toch wel echte running schoenen en hij had gehoord dat ze hier wat gespecialiseerd waren en goed naar je voet kijken eerst en dan een schoen aanbevelen. Eenmaal binnen bleek al snel de expertise. Ron mocht zijn schoenen uit doen, zijn broekspijpen op rollen en een rondje door de zaak heen lopen. Nauwlettend gevolgd door de ogen van de verkoper. Daarna werden zijn voeten opgemeten. De conclusie, Ron heeft een smalle voet, maar wel normaal gevormd, al hoewel wel wat van de grote maat. Maar dat laaste wisten we al ;-) Maat 15, narrow, kwam hij op uit. En deze hadden ze nog op voorraad ook. Ron vond ze erg lekker zitten. Hartstikke goed. Inpakken die schoenen.
Later die avond zijn we naar Blockbuster gegaan om lid te worden van Blockbuster online. Dit houdt in dat ze je de DVD's (die je online uitkiest) naar je toe sturen en hoef je de deur niet meer uit. Kortom we raken hier al aardig ingeburgerd he? Maar veel van film kijken kwam het niet. Want Ron heeft namelijk gekeken naar de autoveiling van Barrett-Jackson in Phoenix, Arizona. Deze veiling wordt continu uitgezonden op "Speed-Channel" . Resultaat van het kijken naar al dit auto moois is wel dat Ron vandaag zijn TT even flink in de was heeft gezet. Het regende in de loop van vandaag wel en dan is onze heerlijke grote garage toch wel fijn. In Zierikzee hadden we ook een garage, maar nu is het toch wel fijn dat beiden wagens er makkelijk in passen. En dat je er ook kan lopen en in en uit ademen zeg maar ;-)
Vandaag was het trouwens eigenlijk een heel speciale en memorabele dag, want het is 18 jaar geleden dat Ron en ik elkaar hebben leren kennen. Wat een poos terug alweer. Vrijdag kwam hij dan ook thuis met een mooie bos rozen. Lief he? Vanavond gaan we lekker uit eten met zijn tweetjes. Waar dat weten we nu nog niet helemaal, maar het zal best op iets lekkers uitkomen.
Vanmorgen (vroeg) toen het nog droog was, is Ron zijn nieuwe gympen wezen uittesten. Dat liep een heel stuk beter dan zijn vorige schoenen, volgens hem. Daarna zijn we naar Hemlock Bluffs geweest met de hondjes en hebben we daar lekker een uurtje gewandeld. Het is een heel leuke trail, en heel mooi. De hondjes vonden het weer heerlijk en ik ook. Het is een heel leuke route en behoorlijk heuvelig. Wat inhoudt dat we geen "roze" fietsjes zijn tegen gekomen ;-)



Nadat we terug kwamen stond er op ons antwoord apparaat een berichtje van Toos. Ze zaten met de hele familie bij oma. Oma is woensdag jarig en wordt dan 87 jaar. Maar ze vierde vandaag haar verjaardag en ze hadden gedacht dat wij op die manier even met iedereen zouden kunnen praten. Daarom hebben wij hen daarna snel via de Skype terug gebeld en zo hebben we weer even iedereen gehoord. Zo leuk! Op die manier waren we er toch een beetje bij. Op het gebak na natuurlijk ;-)

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd hoor met jullie 18 jarige "verkering"! Wij zijn dit jaar alweer 19 jaar bij elkaar, time flies when you`re having fun ;-))

Mooie fotosite trouwens van die trail, echt prachtig!

Anoniem zei

Ik zag net een stukje Raleigh bij extreme home make over. Heb je daar wat van meegekregen?
Mooie foto's van de honden wederom!

Anoniem zei

18 jaar alweer nou ontzettend gefeliciteerd vanaf hier. (Ook zonder gebak)
En natuurlijk vond Ron z'n schoenen goed, hebben ook een paar duiten gekost neem ik aan, wel aardig aan de maat, kom ik aan met 9.5.
Mooie foto's weer. :)

Anoniem zei

Hoi
Nog gefeliciteerd met jullie 18 jarige jubileum. De taart hebben we solidair met jullie geweigerd hoor dus die heb je niet echt gemist. Leuk om toch nog met zijn allen tussen haakjes bij elkaar te zijn. Oma zag het heel af en toe niet zitten hoor die drukte maar verder was het gezellig. Groetjes van ons Ingrid

Annemiek zei

Proficiat met jullie 18 jaar.
Leuk zo'n wandeling zonder rose fietsje.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de "anniversary"! Mooie foto's weer, prachtig ! En elke keer als ik nu een roze fietsje hier zie , moet ik aan jou denken, Peet, hahaha. Groetjes en een fijne week verder...

Petra zei

Allemaal hartstikke bedankt voor de felicitaties!

@ Mariet
Mooi he Hemlock. Zijn jullie vast ook al eens geweest?

@ Bianca
Ja inderdaad. De krant, locale tv heeft er bol van gestaan. De opnames waren al in November geweest en het was DE talk of the town. Tussendoor kwamen er tijdens de uitzending nu ook allemaal locale reclames. Het huis was wel voor mensen die het dan ook echt verdienden. ;-)

@ Blips
Nou de prijs van de schoenen vielen reuze mee. In NL is zo'n grote maat bijna niet te betalen en zou je bijna subsidie gaan aanvragen ;-)

@ Ingrid
We vonden het heel leuk om iedereen weer even gesproken te hebben, met op de achtergrond het feestgeroezemoes ;-)

@ Annemiek
Heerlijk rustgevend inderdaad, hi hi hi.

@ Mary-Ann
Als er dan ook nog een piepertje op het stuur zit moet je gaan rennen hoor!

Groetjes Petra

Anoniem zei

Ik denk wat een interesante website maakt zijn niet alleen de verhalen over winkelen en het uitlaten van de honden.
Schrijf ook over de niet zo leuke dingen zoals heimwee, baaldagen, de geleende tijd waarop je leeft voordat je weer naar Nederland vertrekt, de sociale contacten qua vrienden en familie die je daar niet hebt, het werk van je man wat is daar gaande etc.etc.
Gewone dingen die horen bij een dag, week of maand.
Ik volg ene Tina in Nederland en haar weblog is niet alleen leuk en gezellig maar ook eerlijk, verdrietig enz.
http://www.vandijkfamily.web-log/
Groetjes!
Patty Ploegman

Petra zei

@ Patty
Het is duidelijk dat jij wat anders verwacht van een blog dan ik. In mijn leven heb ik tot dus ver heel wat baaldagen gehad en wonder boven wonder bekijk ik ondanks die ervaringen het leven nog steeds met een positieve blik. Plezier moet je maken en de ellende komt van zelf niet waar? Tot op heden zijn wij heel blij dat wij hier wonen en ben ik heel dankbaar dat ik me voel zo als ik me nu voel. Vooral ook mede en door mijn honden. En ja de meeste dingen die ik meemaak zijn dan ook in hun bijzijn. Wellicht voor jou zijn dat verhalen met niet genoeg diepgang, maar ik neem dat je niet kwalijk. En denk dat jij je inderdaad meer thuis voelt bij het blog wat je noemt. Ieder heeft zo zijn eigen ideeen over wat je wel meedeelt op een blog en wat je prive houdt. Het is dus voorlopig gewoon vrolijke kost hier en dat komt vooral door mijn vrolijke kijk op het leven.

Anoniem zei

Patty ik lees de blog van Petra al heel lang met plezier,als ik de niet leuke dingen wil lezen,dan pak ik de krant wel.En je moet wel weten dat je niet alles kan en wil vertellen.

Anoniem zei

Ook vanuit St.Louis van harte gefeliciteerd met jullie 18-jarig samenzijn... En nog vele gelukkige jaartjes samen!

Ik geniet nog altijd van je leuke, blije verhalen, Petra... Ze zijn dikwijls met veel humor doorspekt!

Groetjes,

Hilde (www.hilde.verenigdestaten.info)

Petra zei

@ Anonymous
hi hi hi, ik vind het vergelijk wel erg grappig ;-)

@ Hilde
Bedankt ;-)


Groetjes Petra