donderdag 18 januari 2007

Koud en 's morgens wit


Vanmorgen werden we wakker en snel de tv aangedaan. Gisteravond voor het slapen gaan werd er gemeld dat er extra nieuws uitzendingen zouden zijn vanwege de aankomende weersvoorspellingen voor donderdag.Wat dat betreft is het hier, vindt ik wel heel goed geregeld. Heel veel weer en verkeersinfo via de tv en zo ook vanmorgen. Het bleek achteraf ook een dag te worden voor veel nieuwe woorden die ik zou leren. Want er werd "sleet" verwacht. Nog nooit van dat woord gehoord. Heb het nog op gezocht, maar mijn woordenboek gaf zoveel versies. Hagel, sneeuwen, hagel met regen en natte sneeuw. En dat allemaal in 1 woord! Dat ik daar nou nog nooit van gehoord had zeg.... Maar laat het nou zo zijn dat de weermannen het helemaal goed hadden met hun "sleet" want van alle vier viel heel wat naar beneden in de ochtend. Toen het licht werd ben ik naar buiten gegaan.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting


Van de sneeuw was er maar een dun laagje gevallen. De narcissen die van de week door het warme weer helemaal omhoog waren geschoten, stonden nu dik in de sneeuw. Dat zullen ze vast een stuk minder leuk vinden. Maar de hondjes vonden de sneeuw erg leuk! Even lekker door de sneeuw rennen is echt een feestje.



Na het rennen en vliegen binnen weer een beetje opwarmen. Want ik had mijn handschoenen nog steeds niet gevonden. Die kom ik vast van de zomer, als de mussen van het dak vallen ergens tegen. En dan berg ik ze op een plek op, zodat ik ze in de winter vast weer niet meer kan vinden (ahum). Maar bij het ontdooien en naar de tv kijken hoorde ik al weer een nieuw woord. Namelijk een "jack-knife". En het was geen mes. Nee dat is een geschaarde vrachtwagen. Ja het werd echt een leerzame ochtend voor me. En ik maar denken dat ik nu wel een beetje engels kon praten ;-) Niet dus. Tijdens het kijken naar al het sneeuwnieuws werd er ook een email adres vermeld waar je foto's van de sneeuw naar toe kon sturen. En toen dacht ik laat ik de besneeuwde viooltjes sturen en die van de hondjes in de sneeuw. En zo waar, tien minuten later kwamen ze op de tv. Zo grappig!

Photobucket - Video and Image Hosting


Was natuurlijk net te laat om een mooie scherpe foto te maken. Maar zag ze later vandaag ook op de website van Wral staan. Er staan daar inmiddels meer dan 500 foto's. Veel mensen hadden ook sneeuwpoppen gemaakt. Zo grappig om te zien.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting


Ik wilde het nieuws wel een beetje volgen, want vandaag was de koffie bij Liesbeth. En bovendien was ze nog jarig ook! Nou ja eigenlijk gisteren, maar we vierden haar feestje vandaag. De man die de verkeersverslaggever is van WRAL was helemaal hyper en meldde alleen nog maar glij partijen. Volgens mij was hij in een soort sneeuwroes en liet ons alle verkeerswebcams steeds zien. Er stonden ook aardig wat files op de snelwegen rond Raleigh. Hmmmm, net met de hondjes buiten had ik nou niet het idee dat het zo super erg moest zijn. Maarja wat hier is kan in Cary heel anders zijn. Dus voor de zekerheid nog even gebeld met Liesbeth, maar ook zij zei dat het wel mee viel. En dus de weg op. Gelukkig viel het op de weg ook reuze mee. Inmiddels was het opgehouden met sneeuwen en was het gaan regenen en was het net rond het vriespunt. Wel was er overal flink gepekeld. Wat hier "brine" heet. Alweer een nieuw woord. Dat zijn gewoon niet de woorden die je op een school in Nederland leert. Maar na zo'n winterochtendje ben ik mooi drie Engelse woorden rijker in mijn vocabulaire. Eenmaal bij Liesbeth waren alle kindertjes van bijna alle dames ook aanwezig. Want veel scholen in onze county waren gesloten vanwege de sneeuwval en gladheid. En werd het een gezellige verjaardagsdrukte. Ook wel leuk om alle kindertjes weer te zien. Op een gegeven moment zaten ze met zijn allen naar Stuart Little op TV te kijken en de woonkamer van Liesbeth leek wel een klein bioscoopje. Overal kussens en kindertjes. En wij lekker aan de koffie en buiten de sneeuw ;-)
Inmiddels is alle sneeuw al weer verdwenen. En miezert het alleen nog maar. Nou dat hoeft van mij nou ook weer niet. Maar al met al mogen we niet klagen, want hier geen windkracht 11 als in NL. Hoop dat de schade daar mee zal gaan vallen en iedereen veilig is thuis gekomen van de avondspits.

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Je wordt nog een beroemdheid met je foto's! Volgende keer vraag je er maar veel geld voor ;-)

Ik heb ook soms de indruk dat de weermannen graag de dingen wat aandikken en hyper worden van bepaalde weersomstandigheden!!

Ook hier sluit de school bij de minste sneeuw! Bang van glijpartijtjes op school, vermoed ik? (Want de ouders zouden de school wel eens kunnen vervolgen...)

Groetjes,

Anoniem zei

Wat leuk om te zien dat het bij jullie nu echt wintersweer is. We waren best wel jaloers op de temperaturen bij jullie hihi.
Leuke sneeuw foto's heb je weer gemaakt.

Gisteren is het hier inderdaad goed te keer gegaan, gepaard met de nodige waarschuwingen van de weermannen. Ton zijn werk is dichtgegaan, het werk werd onmogelijk gemaakt door de storm maar vooral gevaarlijk (containers geven niet mee!?!?!)

Groeten,
Kaar

Anoniem zei

Hoi
Gezellig die sneeuw bij jullie. Hier was het echt enorm die storm. Romy mocht zelfs eerder vanuit Middelharnis naar huis omdat de bussen na drie uur niet meer over de haringvliet heen reden. Dit is echt nog nooit gebeurd. Groetjes Ingrid

Annemiek zei

Wat leuk, de hondjes ook op de tv. Die worden ook nog eens beroemd.
Fijn, je hebt weer een paar woordjes er bij geleerd.
Ik kan me wel voorstellen dat sneeuw en sleet groot nieuws is daar, en niemand die sneeuwbanden heeft of weet hoe je er in moet rijden.

Anoniem zei

Ik zag op het avondnieuws gisteren aardige glij partijen en ongelukken in Raleigh, North Carolina vanwege ijzel.

greet.

Petra zei

Leuk, die sneeuw en de foto's op tv! Helaas waren het hier maar een paar vlokjes, want het is er wel koud genoeg voor. De scholen gaan dicht, vanwege de vele schoolbussen, die door het verkeer moeten en kinderen veilig moeten afleveren.

Anoniem zei

Ik vind de foto met de violtjes echt prachtig! Hopelijk overleven de bollen alles wel.
Hier ook alleen maar 1 minuutje sneeuw gehad.

Anoniem zei

Hier helaas geen sneeuw, uitgezonderd enkele verdwaalde vlokjes. Wiet er gezellig uit hoor! Vinden de honden het niet koud aan de voetjes? Die van ons moet er niets van hebben namelijk.

Anoniem zei

Zo loop je op het warme strand en nog geen week later in de koude sneeuw. Unbelievable :-))
Hier blijft het echt kwakkelen, ik hoop dat we hier ook nog een pakje sneeuw krijgen, vind het altijd zo leuk, vooral voor de honden!!
Ik wens jullie een fijn weekend!

Guus zei

Wat heerlijk dat Stacey en Connor in de sneeuw spelen! Tja, wij hebben echt alleen ontzettende storm en heel veel regen gehad de laatste dagen.

Maar goed, de voorspellingen zijn dat we de komende week sneeuw zullen krijgen, ben benieuwd, en nog meer benieuwd hoe Ecco erop zal reageren!

Groetjes uit een winderig en nat Nederland, en een hele dikke knuf voor de Beardies,
Ecco en Gerda

Petra zei

@ Hilde
Ja nu waren ze van het weekend al bezig dat het maandag misschien ook zou sneeuwen. Maar zo te zien gaat dat niet gebeuren.

@ Karin
Het is allemaal maar heel erg tijdelijk hier hoor het lekkere weer. Ja een container kan erg hard vallen inderdaad.

@ Ingrid
Zo Romy had dus eigenlijk mooi een vroegertje door de wind ;-)

@ Annemiek
Nee weinig mensen met sneeuwbanden hier.

@ Greet
Er waren voor al in het noorden van Raleigh veel ongelukken gebeurd inderdaad.

@ kasaka
Misschien zit er komende week wat voor jullie aan te komen qua sneeuw?

@ Bianca
Ze staan er nu gewoon weer vrolijk bij, dus denk dat de blommetjes het weer overleeft hebben.

@ Petra
Als je niet te lang in de sneeuw blijft vinden ze het helemaal geweldig. Na wat langer in de sneeuw krijgen ze ijsbolletjes aan hun poten en de haren daarom heen. Dat vinden ze minder leuk ;-)

@ Yvonne
Nou het scheelt zo 25 graden in een paar dagen tijd. Maar daar wordt een mens hard van, ha ha ha.

@ Guus
Hoop voor jullie dat Ecco lekker in de sneeuw kan rennen. Ben al benieuwd naar jullie foto's!