donderdag 10 mei 2007

Foto's

Nou gistermorgen dus voor een paspoort op pad. Gelukkig wist onze "Bea" de weg er naar toe goed te vinden. Want op de I 40 stond het helemaal vast en zijn we van deze snelweg afgegaan. En echt ze is geweldig die Bea want ze was niet van der stuk te krijgen en loosde ons zo naar het juiste adres toe. We gingen wel via wegen die ik nog nooit gezien had, maar we stonden niet stil in de file en waren er eigenlijk zo.
We hadden de honorair consul als eens ontmoet hier in Raleigh op een internationale bijeenkomst. Toen onder het genot van een oliebol even met elkaar gepraat. Het is een hele aardige man en hij begon al snel met de papieren in te vullen. Alles was verder goed en bleek te kloppen. En toen kwamen de foto's. Sinds de verscherping van de foto's voor paspoorten in NL, is er hier eigenlijk geen fotograaf te vinden die dat soort pasfoto's kan maken. En dus maakt de consul ze nu dus zelf. En ook voor hem vergt het heel wat moeite. Geen schaduwen, witte achtergrond, niet lachen, oren in zicht en zo nog veel meer eisen. Na een paar keer geposeerd te hebben, ging hij de foto's nakijken en net diegene die goed waren stonden we met onze ogen dicht erop. Dus een nieuwe fotosessie volgde. Gelukkig zat er bij die sessie wel een goede bij en zijn dus onze paspoorten op gestuurd naar Washington. Helaas hebben wij geen pasfoto's zelf en kan ik jullie hier niet mee verblijden. Jammer he???? ha ha ha.... Ik dacht dat de paspoorten naar zouden NL gaan, maar dat is dus niet zo. Ze gaan naar Washington. Daar worden ze digitaal overgestuurd naar NL en via Washington krijgen we ze dan weer thuis gestuurd. Omdat wij een visum hebben blijft dat gedeelte in tact en zullen we in het vervolg beiden paspoorten mee moeten nemen. De oude voor het visum en de nieuwe er bij.
Stacey is sinds gisteren aan zijn nieuwe medicijnen die we erbij hebben gekregen begonnen en het lijkt er op dat dat goed gaat. Gisteravond was hij een heel stuk fitter dan voorheen. Hier voor leek het of hij aan het eind van de dag echt moe was. Maar gisteren was dat dus helemaal niet en had ineens een energie uitbarsting, hi hi hi. Heerlijk om weer even de ondeugende Stace te zien.
Gisteren heeft het hier aardig geonweerd en was er behoorlijk wat regen gevallen. Toen ik even buiten was, voelde je de warmere lucht gewoon. Het is nu weer in de 20 graden hier en door al die regen is het behoorlijk plakkerig nu. Maar het ziet er naar uit dat het zonnetje er weer even bij blijft.



Wat een weer mannetje he? ;-)

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

kastelke zei

Joepie!!!!!!!! Straks gaat Stace weer lekker rondhollen over het gras!!!!

En denk jij maar niet dat je onder die foto uit gaat komen! als je je paspoort terug hebt, dan moet je dat maar inscannen en op je blog zetten!

Anoniem zei

Kan je je voorstellen hoe dat ging met mijn dochters, hihi vooral Lianne werkte zo goed mee met de foto's....
En dan met het ophalen kregen de kids ook nog zo'n kruisverhoor, wie is je moeder, je vader waar woon je, het het is een stuk strenger geworden...

Gelukkig heeft Stacey wat meer energie!

M@riet zei

Ik wou nog even laten weten dat ik het super vond dat je vanmiddag belde! Het was echt ff gezelli zo bij te kletsen, toppie!
xxx

groetjes Mariet

Anoniem zei

Wat een toppie nieuws dat Stace zo goed reageerde op zijn nieuwe medicijnen, daar worden we echt hartstikke vrolijk van!!
Komop Stace het gaat je lukken hoor manneke!!!!
Groetjes en dikke knuf van Yvonne

Sylvia zei

Wat een gedoe he zeg zo'n nieuw paspoort. Ik ben blij dat we net voordat we naar de US vertrokken alledrie een nieuw paspoort hebben dus voorlopig hoeven we nog niet. Vroeg me trouwens ook al af hoe dat dan zit met je visum maar ik begrijp uit jouw verhaal dat je je oude paspoort met je visum dan ook gewoon bij je moet hebben...... pfff
Groetjes

Petra zei

Wat een gedoe, zeg, die pasfoto's! Fijn, dat Stacey duidelijk aan de beterende hand is!

Anoniem zei

Wij moesten onze pasfoto maken voor het paspoort in NL maar ook daar hebben ze veel moeite om ze te maken. maar wat te denken van pasfoto's maken voor het visum en dan in NL. Zie daar eens een fotograaf te vinden die die maken kan... ook zo'n gedoe..Uiteindelijk wel gelukt uiteraard maar toch..

gr petra

blips zei

Had je me mooi voor de gek gehouden, lees ik in de RSS reader "Foto's" dus denk ik he even kijken wat ze neer heeft gezet, geen foto te bekennen, hahahaha.
Wat een gedoe zeg met die paspoortfoto's nou ja ben je er weer een aantal jaren van af.
Gelukkig gaat meneer de Bruin ook weer lekker.

Anoniem zei

Wat super dat Stace weer wat meer energie heeft. Je kan het bruine kanjer!!!

Ennuh die foto daar wachten we gewoon op haha

Groetjes Nancy

Anoniem zei

Geweldig dat je Stacey zo vooruit ziet hollen.

Lekker die foto's ik moest laats voor mijn rijbewijs, lijk net een gevangnis boef echt errug.

Dikke knuf voor de mannen.

Erna

Petra zei

@ Kastelke
Uhhhh, tsja, daar had ik niet bij stilgestaan. Denk dat mijn scanner die foto niet aan kan hoor ;-)

@ Bianca
Ja het niet lachen zal niet mee gevallen zijn.

@ Mariet
Vond het ook gezellig weer even bijgekletst te hebben. En hopelijk zien we jullie in september!

@ Yvonne
Gisteravond precies het zelfde. Dit is net voordat hij zijn volgende dosis medicijnen krijgt, bedacht ik me gisteren. Die kuur is bijna afgelopen dus wie weet gaan we daarna meer van dat soort gedrag zien ;-)

@ Petra
Ja die amerikaanse pasfoto's in Nl was ook een verhaal destijds.
Heeft ook even geduurd totdat we goede hadden.

@ Blips
Ja was een beetje misleidend inderdaad ;-)

@ Nancy
Jij ook al? Hmmmm weet het nog niet hoor. De beelden die ik zag waren een soort van boevenpasfoto's, hi hi hi.

@ Erna
Nouja, precies zoals je het zegt. Er kan zo een zwarte balk bij mijn ogen geplaatst worden... Ziet er niet uit!

Groetjes Petra

Anoniem zei

Hoi Petra,

Heel erg bedankt voor je tip. Het is inderdaad een mooie hond en in de leeftijd die ons wel past. Ik heb gelijk gebeld en de (helaas) de voice mail ingesproken. Ik hoop dat ze terug bellen. Dat shelter is in MA niet heel erg ver hier vandaan ik schat 150 mile dus te rijden... keep my fingers crossed

Nog maal dank je wel voor je moeite!!!

Fijn weekend ik ga zo mijn mannetje hale yiaaa
Andere petra ( nog effe en we moeten de petra's gaan nummeren)

Petra zei

@ Petra
Hey wat leuk!!!
Hopelijk krijg je nu wel snel contact.