zaterdag 10 september 2005

3 Doors Down

Gisteravond zouden we naar het concert van 3 Doors Down in het Alltel Pavilion in Raleigh gaan. We hadden er zin in. In Nederland gingen we ook regelmatig naar een concert. Dus het was weer leuk om lekker een avondje uit te zijn. Het was prachtig weer en wij hadden veldkaartjes dus ideaal. 3 Doors Down, is van de liedjes "Away from the sun", "Here without you" en "Krypotonite" en "Let me go". Nog veel meer bekende nummertjes hoor, maar even voor het plaatje erbij ;-)
Om vijf uur kon je al naar binnen, maar wij waren er om half zeven. Het veld is in tegenstelling tot Nederlandse concerten achteraan. En loopt een beetje schuin omhoog, zodat iedereen het goed kan zien. Collega's van Ron vertelde al iets van een deken of zo mee te nemen om op te zitten. Dat was al nieuw voor ons, want op het veld in Nederland is het altijd staan geblazen. Maar inderdaad er waren veel mensen met kleedjes en van die lage klapstoeltjes. Die je overigens ook kon huren. Er was ook een veldje, afgezet met lijnen waar niet gerookt mocht worden en waar geen alcohol genuttigd mocht worden. Ook wel apart vonden wij. En dit veldje zat aardig vol. Afijn wij liepen verder en ergens in het midden hadden wij ons plekje gevonden en plofte neer op ons dekentje.

Image hosted by Photobucket.com

Langzaam liep het grasveld vol. Het was een bonte verzameling mensen, maar wat mij op viel was dat er bijna alleen maar blanke mensen waren. Geen mexicaanse of donkere mensen te bekennen. Op het parkeerterrein hadden we mensen gezien die daar hun eigen feestje al waren begonnen. Koelbox erbij en met zijn allen wat drinken. Binnen waren de biertjes $ 7,- per glas dus erg dronken kon je daarbinnen niet worden, dachten wij. Ha haha, dat hadden wij dus mooi fout ingeschat. Want tegen de tijd dat de voorconcerten geweest waren en om half tien 3 Doors Down kwam, was het merendeel dronken. Nou niet dronken, meer compleet laveloos. Ongelooflijk. We hebben met verbazing zitten kijken hoeveel de mensen dronken. Gewoon blijven zitten en zichzelf maar volgooien. Echt we zijn naar veel concerten geweest in Nederland, ook de wat ruigere zeg maar. Zoals U2, Rolling Stones, UB40 en ja zelfs Rouwen Heeze. Maar dit, dit was echt erg...... Vrouwen die compleet out van de drank midden op het veld lagen en waar iedereen gewoon overheenstapte. Mannen (maar ook vrouwen) die boerden bij het leven en schreewden van hier tot Tokio. Op een gegeven moment stond er een man naast ons gewoon midden op het veld "te wateren". We moesten achteraf wel lachen, want hij zei daarna heel keurig met een dronken kop "Sorry, I had to pee". Wij moesten nog wel even denken aan de mensen die daarvoor nog op hun kleedje zaten. Want zoals ik al vertelde het liep schuin af het veld. Tjsa...
Het concert was dus totaal niet belangrijk. Iedereen zat met elkaar te kwekken en ook het geluid was stukken zachter dan bij de Nederlandse concerten.Het leek op sommige momenten wel een kippenhok. Zo anders. In Nederland kan je uberhaupt niet met elkaar praten, want je hoort gewoon niks. Afijn het was een hele ervaring voor ons en kon nu dus ook dat apart veldje vooraan begrijpen. Waar dus geen alcohol genuttigd mocht worden . We hebben vanaf ons kleedje alles een beetje zitten te observeren. Net als bij de honkbalwedstrijd was er natuurlijk weer van alles qua eten te koop. Van hamburgers tot hele pizza's. Er waren mensen die met hele groepen kwamen en alle kleedjes bij elkaar legden en met zijn allen een grote picknick hielden. Met bier erbij natuurlijk, ha haha. Prachtig om dit alles zo mee te maken. Weer een ervaring rijker zeg maar, hi hi hi. We hadden ons wel al voorgenomen om op tijd te vertrekken want als al die dronken mensen strakjes in hun auto zouden stappen, dan zou het echt 1 groot botsautootjes terrein worden leek ons. Bovendien werd de stemming een stuk grimmiger tegen elf uur en hebben wij ons kleedje opgevouwen en zijn we huiswaarts gegaan.

Image hosted by Photobucket.com

Oja.... door alle indrukken vergeet ik helemaal te zeggen dat 3 Doors Down echt heel goed was. Super live muziek en echt een hele goede band ;-)

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anoniem zei

nou snap je zeker wel waarom iedereen een kleedje bij zich had. kan je lekker laveloos er bij neer vallen.
groetjes ingrid

Anoniem zei

Vergis je niet in die Nederlanders hoor, die kunnen er ook wat van, prachtig om te zien, zeker met parkfestivals, zoals Fields of Rock, ja, het echte ruigere werk :D Dan liggen ze 's middags om een uur of 3 ook al voor half dood op dat veld, en hoe later het wordt hoe meer je er ziet aan, en dan staat er niet een te wateren op het veld, maar wel heel wat meer.. en stinken dan hahahahaha.
Maar leuk dat het zo goed was, vind die cd van hun, Kryptonite, ook erg aardig... en jammer dat de sfeer grimmiger werd, dat gebeurt hier weer niet zo snel..

Anoniem zei

Nou, dat lijkt me idd niks al die dronken mensen om je heen. Apart eigenlijk dat het er zo anders aan toe gaat als hier!
Gelukkig was het concert wel goed!

Petra zei

Wij zaten bij Alice Cooper en Cheap Trick in het theater gedeelte en daar was geen alcohol toegelaten. Maar ik had ook niet het gevoel (en heb dat met andere concerten hier ook niet gehad), dat het zo erg was als wat jij beschrijft! Jee, zeg!! Dat lijkt me helemaal niets! Vooral niet omdat we toch best vaak een of meerdere kinderen mee hebben. Maar goed, dat er dat alcoholvrije gedeelte is!

Petra zei

@ Marisca
Inderdaad bij Hard Rock concerten gaat het er toch vaak anders aan toe. Ook in NL natuurlijk. Maar dit waren op het oog hele normale mensen die totaal los gingen. Waarvan wij het dus helemaal niet zagen aankomen. Nu weten we dus een beetje wat we kunnen verwachten zeg maar ;-) Maar wie weet is het bij een volgend concert weer heel anders.

@ Wendy
In Nederland woonden we niet ver van Rotterdam en daar waren heel vaak concerten waar we graag naar toe gingen. Hier heb ik wel gezien dat de Rolling Stones in Oktober komen. (kaarten erg duur en zo'n fan was ik nou toch ook niet) En Destiny's Child was in juni hier in Cary. Dus ook hier best wel aardige concerten. We houden het in de gaten, want we zullen zeker nog es gaan.

@ Petra
Er liepen inderdaad ook veel kinderen. Ik weet niet of in het theater gedeelte alcohol gebruikt mocht worden. Ik had wel het idee dat daar de echte fans zaten en op het veld de mensen kwamen voor een feestje zeg maar ;-)

Anoniem zei

Ha Petra,
Leuk hoor, en wij kunnen Three doors down ook erg waarderen. Vooral het nummer When I'm gone, opgedragen aan alle militairen zorgt altijd voor een brok in m'n keel. Maar dat heb ik toch vaak met amerikanen, dat ze iets doen wat je helemaal niet verwacht. Op het oog keurig gekleed, maar dan, hahaha.