donderdag 8 september 2005

Cookies

Vanmiddag heb ik nu eindelijk es koekjes gebakken. Hier in de supermarkt zie je van het kant en klare deeg met de stukjes chocolade er al in. Dat zou moeten lukken. Zo simpel, zo kan ik zelfs lekkere koekjes bakken. Dus aan de slag. Bedacht me nog hoe krijg ik nou mooie ronde koekjes, want het deeg plakte aan alle kanten. Toch maar zo in de oven gedaan en door de warmte zakte alle pieken en scheve kantjes netjes recht en werden het mooie koekjes. Het hele huis rook er heerlijk door.

Image hosted by Photobucket.com

Heb er eentje op toen ze nog een beetje warm waren. Echt heerlijk. Dus gelukt !!!
Vanmorgen was er weer ons Nederlandse dames ochtendje. Dit keer bij Liesbeth. Het was heerlijk weer dus hebben we lekker buiten gezeten. We hadden het zo over Haloween en zo en hoe dat hier allemaal gevierd wordt. Ik vind dat dus echt allemaal hartstikke leuk. Ze vertelde dat ze zich vorig jaar verkleed had als een soort van heks en dat ze 70 !! kinders aan de deur had gehad. Dus van de Haloween kwamen we op de pompoenen en Helga vertelde dat je ergens zelf je eigen pompoenen kunt gaan plukken. Dat lijkt me toch leuk !! Dus hebben we afgesproken om dat een keer met zijn allen te gaan doen. Liesbeth had ook een overzichtje van wat er bij de farmersmarket te doen is op de verschillende dag. Zo is er dus ook een Big Pumpkin contest. Nou dat lijkt me dus ook leuk om heen te gaan. Bovendien zit de State fair er ook aan te komen in oktober dus leuke dingen in het verschiet !!
Gisteravond was de laatste aflevering van "The Cut" van Tommy Hilfiger. Dit is een programma zoiets als de Apprentice van Donald Trump. Alleen bij de cut gaat alles om de modewereld en moeten de kandidaten kleding ontwerpen en reclame borden maken enzo. Nou gisteren dus de laaste aflevering. En zoals gewoonlijk had ik een favoriet, waarvan ik zou hopen dat hij zou winnen. Nou is het meestal zo dat mijn favoriet niet wint en zit ik er altijd naast. Maar gisteravond niet. Mijn favoriet Chris won. Ik zat helemaal te juichen toen hij won, ha haha. Deze jongen was zo gedreven en had Tommy Hilfiger echt als zijn idool. Op het eind moesten ze dus een etalage maken in Macy's in New York. Het bleek dat hij hier vroeger gewerkt had en er altijd al van gedroomd had om een etalage te kunnen maken en nu ook nog met zijn eigen ontwerp er in. Het was heel spannend, maar hij heeft toch gewonnen en welverdiend.
Vanavond is hier weer de nominatie avond van Big Brother 6. Ook dit volg ik steeds. Het huis zit echt wel vol met pittige persoonlijkheden, en ook hier heb ik mijn favorieten. Hele complotten worden er gesmeed onder de bewoners. Dus weer spannend. Heb begrepen dat in Nederland ook Big Brother weer aan de gang is. Heb zo nu en dan eens gekeken op de website hier van. Wat ik leuk vind is dat aan het eind van het programma bij de aftiteling de naam van John de Mol hier steeds even langs komt. Toch wel grappig. Waar zo'n klein landje ineens op de tv verschijnt. Zo vond ik pas ook een stukje op het internet over de Neeltje Jans. Het schijnt dat veel Amerikaanse journalisten, na de overstroming in New Orleans, contact hebben gezocht met de Neeltje Jans. Volop interesse nu dus voor onze Delta werken. En hoe wij onze voeten droog houden.
Verder zag ik ook op www.nu.nl dat "Ebay" aan het praten is om "Skype" over te nemen....... Hoop dat het wel allemaal in zijn huidige vorm blijft bestaan, want wij maken er ontzettend veel gebruik van. Het werkt perfect het bellen met Skype en zo houden we heel makkelijk (en goedkoop) contact met Nederland. We zullen zien......
Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Petra,

De herfst hier is echt hartstikke leuk en kleurig! Wij verkleden ons ook altijd voor Halloween en we versieren de voortuin met allerlei spooky stuff. Ook het pompoenen plukken is een jaarlijkse traditie. Hier in Virginia zijn trouwens ook heel veel appelboomgaarden, waar je zelf kunt plukken, in NC vast ook.

Anoniem zei

Nou, dat met Neeltje Jans is toch wel in een andere context geplaatst hier...
De woordvoerder had een uitspraak gedaan over de overstromingen van New Orleans en die van '53, en die waren helemaal uit hun verband gerukt, dus was er eigenlijk wel sprake van een hysterie vanuit de states... als je het nog wilt lezen, het staat geloof ik wel op de site van de PZC
www.pzc.nl
Ook wij hebben binnenkort een Haloween feestje, en daar hoor je dan vast wel wat van :D

kastelke zei

Halloween begint ook in België zijn ingang te vinden, maar niet in de vorm van "trick or treat", maar wel met spookwandelingen, die dan afgerond worden met een kom heerlijk dampende pompoenensoep.
En tja, ik woon in 'hét pompoenendorp', met een heus pompoenengenootschap (http://users.belgacom.net/pompoenen/hoofditems/zaden.htm). Hier kan je dus ook prachtige pompoendecoraties vinden aan de huizen in de pompoenentijd.
Je cookies zien er heerlijk uit, Petra! Het water komt me in de mond...

Nel zei

MMMM dat ziet er lekker uit. Dat is het fijne als je zelf bakt, het hele huis ruikt er naar.
Ook hier komt Haloween voorzichtig meer en meer tevoorschijn. Net als Valentijn wordt het straks ook hier een hit.