donderdag 1 september 2005

Wat de gek er voor geeft

Vanmorgen belde Ron me al vroeg. Hij had gehoord op zijn werk dat het bij de benzine stations een gekkenhuis was. $ 2,99 is de prijs nu voor een gallon benzine, zei hij. Gisteren dus nog $ 2,80 en de dag daar voor $2,45. Dat is gewoon meer dan $ 0,50 in twee dagen tijd. Hij vertelde ook dat er benzine stations waren die al zonder benzine zaten en de pomp sloten. Het zou een chaos zijn bij de pompen. Ik hing op. Het zat me eigenlijk toch niet lekker. Vooral dat gedeelte dat er benzine pompen gesloten waren. Dus diepe zucht en snel me aangekleed en als de wiedeweerga gaan tanken. Inderdaad $ 2,99 per gallon. En een gekkenhuis. Hier is de pomp op een hoek en dus van alle kanten zijn er ingangen. Alle wagens stonden schots en scheef. Mensen hadden hele jerry cans bij zich om te vullen. Het leek wel oorlog..... Ik stond er bij en keek ernaar. Moest een paar keer knipperen. Er was een vrouw die uit de auto was gesprongen en maar liep te schreeuwen naar haar man, die achter het stuur zat. Zij was bij een pomp gaan staan en hield deze bezet totdat haar man zich tussen en langs de anderen wachtenden gemanouvreerd had. En maar mopperen tegen hem, dat hij op moest schieten, straks was hij te laat en was alles op en kwamen ze te laat op hun bestemming. Wat een chaos. 1 pomp was er dus al gesloten en vele mensen namen met hun auto een sprint naar deze leegstaande pomp om later te zien dat deze dicht was. Je zou er een stoeltje neer moeten zetten. Ongelooflijke taferelen. Je kon dus ook niet binnen betalen zoals ik altijd op mijn gemakje doe. Alles moest met de pinpas of zoals ze dat hier de debit of credit card noemen. Duurde natuurlijk even voordat ik dat doorhad, maar het was ook zo afleidend al die hyperende mensen om me heen. Het leverde natuurlijk wel een paar boze blikken op van de wachtende mensen achter me. Maarja, ik ben nou eenmaal zo'n duffe Hollander die dat niet 1,2,3 door heeft, zulke veranderingen. Aan de pomp tegen over me stond een jonge kerel met een treurig gezicht. OK het was niet leuk die prijzen, maar er zijn ergere dingen toch? Later zag ik pas wat voor een auto hij had. Het was een Hummer. Tsja met zo'n bak ben je helemaal niet blij als je moet tanken met deze prijzen. Afijn mijn Pacificaatje zat weer vol en ging naar huis. En zag dus ook dat er een mega rij stond bij de pomp, waar je normaal 1 of twee auto's hoogstens ziet staan. Het was te gek voor woorden. Later was Ron ook nog wezen tanken en het bleek dat de benzine prijs binnen twee uur met $ 0,30 gestegen was. $ 3,29 was wat Ron moest betalen. Zijn collega die om half acht was gegaan betaalde bij de zelfde pomp $ 2,99. Wat een neppers zeg. De tv stond dus ook bol van de maffe taferelen bij de benzine pompen vandaag. Je zou het gezien moeten hebben...... En waarschijnlijk wordt het eerst nog erger voordat de prijzen minder zullen worden. De verwachting is dat morgen de $ 4,- gehaald gaat worden..........
Over gezien moeten hebben. Vergeet steeds te zeggen dat we 9 september naar het concert van "3 doors down" gaan in Raleigh. Heb er zin in. Raar idee dat mijn moeder tegen die tijd al weer terug in Barendrecht is. Zo gek. De dagen vliegen voorbij. Vandaag hadden we een rustdag zeg maar. En dat kwam goed uit met die gekke benzine toestanden. We hebben even boodschappen gedaan. (Heb mijn moeder de Amerikaanse Aldi laten zien) en ik heb beide harige schatjes in bad gedaan. Ze zien (en ruiken) er weer prachtig uit. Zo mooi als ze dan in de tuin rondrennen met van die mooie zachte wapperende haartjes.

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Annemiek zei

Vandaag zijn we terug gekomen van Philadelphia, maar zo'n taferelen heb ik toch nergens gezien. De prijzen zijn in 1 dag wel omhoog geschoten; gisteren tankten we voor $2.65, en vandaag op 1 plaats $3.39. Daar deden we maar een beetje in de tank omdat we bijna leeg stonden. Bij een ander tankstation getankt en daar kostte het $2.89. Het is puur afzetterij.

Petra zei

Net als Annemiek is het hier heel rustig. Geen rijen bij de pomp, wel veel media hype. Ik heb woensdag mijn van volgegooid en zal daar wel een maand of zo mee doen en Rick's auto is ook vol. En zoals Annemiek schrijft, het is pure afzetterij, helaas hebben noch Maryland, noch Virginia, wetten, die prijs inflatie tegen kunnen gaan.

kastelke zei

Wat een toestanden... Dit had je toch helemaal niet kunnen voorzien als gevolgd van Katrina... Ook de toestand in New Orleans vind ik heel triest...
Petra, ik neem wel aan dat je per vergissing (gewoonte) de prijs per liter zet, maar dat het per gallon moet zijn? ;-)

Anoniem zei

dit is echt amerika he. gelijk iedereen in paniek. jullie benzine gaat nu uit europa komen hoorde ik vandaag. europa is op zulk soort toestanden berekend. niet te geloven he. ook als je new orleans ziet. in europa zouden ze gelijk mies bouwman opgetrommeld hebben voor een aktie en morgen 10.000 dingen van alles hebben gebracht. en daar zitten ze met hun handen in het haar van wat nu. heel erg hoor
probeer inderdaad de hollandse nuchterheid maar te behouden. het blijven toch amerikanen.
groetjes ingrid

Anoniem zei

dit is echt amerika he. gelijk iedereen in paniek. jullie benzine gaat nu uit europa komen hoorde ik vandaag. europa is op zulk soort toestanden berekend. niet te geloven he. ook als je new orleans ziet. in europa zouden ze gelijk mies bouwman opgetrommeld hebben voor een aktie en morgen 10.000 dingen van alles hebben gebracht. en daar zitten ze met hun handen in het haar van wat nu. heel erg hoor
probeer inderdaad de hollandse nuchterheid maar te behouden. het blijven toch amerikanen.
groetjes ingrid

Petra zei

Ik heb het aangepast hoor. Er staat nu dus inderdaad gallon i.p.v. liter. Macht der gewoonte ;-)

Even voor Ingrid. Hier zijn dus echt heel veel geld inzamel programma's op gang gezet. Bij veel programma's wordt het adres waar je je cheques naar toe kan sturen getoond. Maar inderdaad, ik mis Mies wel een beetje hoor in deze. Verder las ik op het internet dat de oliepijpleidingen en de twee bedrijven die deze leidingen draaiende houden weer stroom hebben en dat daardoor de levering van benzine weer op gang zal komen. North Carolina krijgt uit van helemaal uit het zuiden de benzine. Tot die tijd nog even woeker prijzen ben ik bang.

Waar ik me over verbaas is dat de dijken in New Orleans nu pas gedicht gaan worden. In Nederland had er vast al een of andere dijkgraaf aan de bel gehangen. Daar zijn wij Nederlanders wel heel in gespecialiseerd. Las dat er een groepje van Nederlandse "dijkspecialisten" naar New Orleans gaan om hulp en know how te bieden.
Groetjes Petra

Nel zei

Wat een toestanden toch. Het lijkt wel oorlog. Maar gelukkig is het bij jullie alleen nog maar de benzine waar het om draait. Wees maar blij dat je niet in de betrokken states woont.

Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor er een speelfilm over wordt gemaakt.

Maar al met al, ik krijg nog steeds een brok in mijn keel als ik de beelden zie van al dat water en die arme mensen en kapotte straten en huizen.