woensdag 31 augustus 2005

Het ziet er niet best uit

Het ziet er niet best uit voor de inwoners van Louisiana, Mississippi en Alabama. De beelden op tv zien er echt niet goed uit. Veel delen van New Orleans staan onder water en verder langs de kust zijn veel gebouwen weggevaagd. Wat ik als hondenliefhebster moeilijk vind om te zien zijn de hondjes die door het water heen lopen te dwalen.

Image hosted by Photobucket.com

Of deze van een hondje op een dak. Het is dus zo dat honden niet mee mogen naar de opvangplekken. Moet er niet aan denken om ze achter te laten in huis. Dat zou ik dus ook nooit doen. Zeker weten dat ze eerder in de auto zitten dan ik, als er geevacueerd zou moeten worden ;-) Er was een stukje op tv van een rescue-organisatie voor dieren. Deze mevrouw vertelde dat het ergste wat je kunt doen is je hond in een bench doen en zelf naar een opvangplek gaan. Bij het hoge water kunnen de honden/katten geen kant op. Laat ze in ieder geval dan los in je huis vertelde ze. Moet niet denken aan de dieren van de mensen die daar niet aan gedacht hebben.
Voor ons zijn de gevolgen van veel minder erge aard. Zoals de benzine prijs, die is vandaag met 35 cent gestegen. Maandag getankt voor $ 2,45 nu is een gallon benzine $ 2,80. Nog lang niet zo duur natuurlijk als in Nederland, maar het loopt snel op. In New Orleans zijn 25 % van de olie voorraden van Amerika. Noord Carolina krijgt haar benzine uit de getroffen regio. Dus daar is nu niet bij te komen. Er wordt aangeraden om zo weinig mogelijk de auto te gebruiken. En dat met het Labor Day weekend voor de deur waar veel Amerikanen op pad zullen gaan. Zodat er voldoende benzine beschikbaar blijft voor de hulpdiensten. Het duurt waarschijnlijk zeker tot het weekend eer de oliepijpleidingen weer normaal kunnen gebruikt worden. Klein ongemak, vergeleken bij de situatie van de mensen in die getroffen gebieden.

Wij hebben ons intussen bezig gehouden met andere (onbelangrijkere) zaken. Namelijk onze tuin. Maandag hebben we een berg bomen en planten gekocht bij een tuincentrum dat ging verhuizen. Alle planten waren 50 % afgeprijsd. Dat scheelt dus enorm. De prijs voor planten ligt hier al een stuk duurder dan in Nederland, maar nu was het om te doen. Nou moet ik zeggen dat het kopen sneller ging dan het planten...... Dat was best nog wel een hele klus, maar het ziet er een stuk gezelliger uit met de nieuwe bomen en planten. Op sommige plekken kon je makkelijk scheppen. Maar vooral achter in de tuin, was de grond keihard en was het een hele klus om de bomen daar te planten. Ron heeft het irregatie systeem van voren een stuk verlengd naar de achtertuin. Op die manier krijgt ons nieuwe groen ook lekker water. Wat hier echt wel nodig is, want de temperatuur blijft behoorlijk hoog.

De twee wingerd klimop in onze potten zijn nieuw. En staan bij de deur van het hek naar de tuin. Even voor de duidelijkheid, dat zwarte op de grond is onze "Garden snake" hoor. Is niet echt, ha ha ha

Image hosted by Photobucket.com

Daar achter staat een hangsierkers in een pot en twee sneeuwbalplanten. Verder ook een druif en bramenstruik.

Image hosted by Photobucket.com

Langs de muur van de porch hebben we nu een heuse pruimenboom en een limoenen boompje. Zo leuk. De limoenen zitten er al in.

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Daarnaast staan nog een hulststruik, vlinderstruik, een hortensia en deze met de mooie oranje bloemen.....

Image hosted by Photobucket.com

Acterin de tuin hebben we een aantal boompjes bij elkaar geplaatst. Wil er nog iets groens onder gaan planten, maar de grond was zo hard. Dat ik dat plan nog even uitgesteld heb tot een andere keer.

Image hosted by Photobucket.com

Er staan een perzikken boom (zaten nu al perzikken in) en een peren boom en een eik. Ook in de andere hoek van de tuin staan dezelfde soort bomen bij elkaar. Al met al was het een hele klus, maar het ziet er gezellig uit. Kijk nu al uit naar het voorjaar. Als de bomen in bloesem komen. Hopen dat ze het allemaal een beetje willen doen.

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Petra zei

Leuk, al die fruitbomen! En bloesem is iets om naar uit te kijken.
Er is hier een heel gedoe, omdat de benzineprijzen nu al zo omhoog zijn, gisteren nog voor $2,60 getankt, vandaag vroeg dat station $3,10! Dat kan niet zo gauw!
Wij blijven voor Labor Day thuis, maar de gedachten zijn veel met de getroffenen in het zuiden. Wat een ravage!
Ik deel trouwens je gevoelens over de dieren. Saskia, mijn jongste, vroeg gisteren nog, of wij, als wij moesten evacueren, de dieren mee zouden nemen. Natuurlijk! Maar als je niet anders kan dan ze achterlaten, dan inderdaad los, zodat ze nog enige kans hebben. Verschrikkelijk, allemaal!

Anoniem zei

Tja ook voor die dieren allemaal doodzielig...

Ziet er allemaal leuk uit in je tuin. Je had het al verteld maar met de plaatjes erbij heb je er weer beeld bij;-))

kastelke zei

Dat van die dieren, daar had ik nog niet bij stilgestaan... Als onze hond niet mee zou mogen gaan, dan bleef ik ook thuis, zeker weten! Als ik dan op mijn dak moest vluchten, dan zou ik haar wel in een grote rugzak op mijn rug hangen!
Heel leuk, Petra, die aanplanting!

Anoniem zei

Jouw verhaal deed me denken aan een van de eerste bezoeken aan mijn vrouw (toen nog vriendin uiteraard) in North Carolina. Ik had 100 tulpenbollen voor haar meegenomen en ik zou ze wel even planten voor haar. De grond was keihard (van die rode gravel). Ben ruim 8 uur met een houweel in de weer geweest bij een temperatuur van 35 graden om haar bordertje aan te leggen. Ach ja, je moet wat doen om een vrouw te veroveren :-)

Anoniem zei

hallo

het ziet er gezellig uit de tuin.
bij ons doet de druif die tegen de garage staat het dit jaar heel goed. ik heb er al 60 trossen uitgehaald en er zitten er denk ik nog 40 in. volgend jaar naar de veiling.
Bedankt voor je mail met het document. dat kan dus niet meer mis gaan.


groetjes ingrid

Nel zei

Leuk geworden al dat groen in je tuin. Zijn de prijzen echt zoveel duurder dan hier ?
Ik heb ook een stukje gezien van huisdieren die van angst in hun bench dood waren gegaan. Verschrikkelijk als je dat zo ziet. De mensen hebben al zoveel leed en dan hun trouwe viervoeters ook nog kwijt.

Anoniem zei

Leuk alle nieuwe planten en bomen.
Ziet er al uit als een echt tuin.

Vreselijk al die ellende door Katarina, arme dieren en mensen en inderdaad ik zou ook niet zonder doggies gaan.

Erna

Anoniem zei

Hallo daar, hier even snel een berichtje vanuit Spanje. De temperatuur is hier behoorlijk rond de 35 graden iedere dag, de laatste 2 dagen wat meer bewolking maar met dezelfde temperatuur. Doen dan ook niets anders dan zwemmen. Hopelijk hebben jullie het ook ontzettend naar jullie zin. Helaas zit het eral weer snel op, denken we nog maar niet aan. Heb geen tijd om heel je blog te lezen dat zal ik doen als we weer terug in Nederland zijn. Voor de laatste dagen geniet er nog volop van en veel plezier. Groetjes vanuit het zonnige Spanje.
Karin