donderdag 25 augustus 2005

Amerikaans gordijn in Nederlandse stijl

Gisteren zijn we met de honden naar Lake Wheeler geweest. Het was heerlijk weer. Niet te warm en er stond een lekker windje.

Image hosted by Photobucket.com

Het was gewoon fijn even normaal dingen buiten te kunnen doen. Zeker voor de hondjes. Die vonden het zalig. Connor liep natuurlijk meteen het water in. Die vindt dat zo leuk. Ook Stace ging pootje baden. En natuurlijk vonden ze een stok die ze allebei wilden hebben, wat de nodige spetters op leverde. Met mij er tussen in. Want ze mogen hier niet los dus aan het riempje een beetje poedelen geblazen. Maar ook dat heeft zijn charmes......

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Daarna hebben we op het terras was gezeten in een schommel stoel. Beneden was een jongetje bezig de ganzen vreselijk te pesten. Dat is natuurlijk zielig. Maar deze ganzen waren lekker brutaal en het ventje had het nog zwaar tussen die beestjes. Vooral omdat hij met een pakje crackers liep. Dit hadden die ganzen dus zo door en gingen in de achtervolging. Het was een leuk schouwspel eigenlijk.

In de middag zijn mijn moeder en ik begonnen aan het gordijn. Ik wilde graag een gordijn bij onze voordeur. Alleen die is iets van 2 meter 60 hoog. Dus ik had nog geen 1 gordijn gezien met die lengte. Ook hebben ze hier alleen maar panelen. En heb ik nog geen winkel kunnen ontdekken waar je stof op de meter kunt kopen. Dus ik was eigenlijk zo'n beetje al overal wezen kijken. En ineens bij Pier 1 zag ik gordijnen in de juiste lengte. Gelukkig wat gevonden en het was een hele mooie stof. Rood dat wel, maar wel sfeervol rood, ha ha ha. Dus vanmiddag gingen we aan de slag met het maken. Omdat het kant en klare panelen waren, moest ze nog wel aan elkaar komen. En de enigste naaimachine die we hadden was de oude Singer..... Maar hij deed het en heeft keurig zijn taak volbracht. De naaimachine is nog van onze oude buurvrouw "Tante Truus" geweest en daar voor van haar moeder. En mijn moeder heeft hem van Tante Truus gekregen zeg maar. Bij onze verhuizing naar Amerika heeft mijn moeder hem weer aan mij gegeven. Omdat ik hem altijd zo leuk vond. Dus hij staat hier in de woonkamer en nu kwam dat ook nog es goed van pas !!!

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Ook nog even een filmpje van de Singer in actie. Daarna heeft Ron de roede opgehangen en we hebben zo waar een echt lekker Nederlands gordijn bij de voordeur !!

Image hosted by Photobucket.com

Het eindresultaat !!!

's Avonds kwamen Rob en Randy langs en zijn ze met zijn drieen een stukje aan het motorrijden geweest. Het was heerlijk weer. Al doet de foto anders vermoeden, ha haha. Het was dus weer zweten voor ze. Maar wel zo veilig ;-)

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Vandaag hebben we ons klaar gemaakt voor dit weekend. We gaan dit weekend naar de Blue Ridge Moutains. Vlak bij de grens naar Tennesee. 's Winters kun je hier ook skieen. En heb er enorm zin in!!! We gaan naar Chimney Rock en naar Grand Father Mountain en Boone. Het huisje ligt een beetje tussen deze plaatsen in. Dit is het huis waar we naar toe gaan.

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com


Het staat in Bakersville en we hebben al een leuke "scenic" route uitgestippeld.

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Annemiek zei

Mooie gordijnen hoor, en een leuke naaimachine. Hoef je je tenminste geen zorgen te maken over 110 V.
Als je weer eens stof nodig hebt moet je bij Jo-Ann fabrics zijn. Daar hebben ze zowat alles wat je nodig kunt hebben, en ze kunnen ook voor je bestellen.
Wat een mooi plekje waar jullie naar toe gaan! Geniet er lekker van.

Anoniem zei

Hoi Peet,

Wat mooi zeg dat gordijn en wat een leuk gezicht je moeder achter die oude Singer:-))

Ik wens jullie een heel leuk en gezellig weekend toe in de mountains!!!

P.S. we maken foto's hoor zondag;-))
Groetjes Yvonne en weer eens een dikke lebber van Ayla

Anoniem zei

mooi gordijn. heel veel plezier in de bergen. ziet er heel mooi uit dat huis.
groetjes

ingrid

Anoniem zei

Heel veel plezier in de prachtige Blue Ridge Mountains. En ik verwacht natuurlijk wel een foto of filmpje van jou op de Mile High Swinging Bridge ;-)

Ik zie dat Annemiek je al heeft doorverwezen naar Jo-Ann (www.joann.com). Mijn vrouw gaat altijd shoppen bij de vestiging in Winston-Salem, maar ze zitten ook dichter bij jou in de buurt (o.a. in Cary).

Anoniem zei

Leuk z'on ouderweste naaimachine. Ik heb ook een oude singer van mijn oma , maar die doet het niet meer.

Heel veel plezier het weekend in dat gave huisje.

Doeiiiiiiiiiiii
Erna

Nel zei

Een heel plezierig weekend gewenst. Dat wordt volop genieten als ik zo de foto's zie.

Petra zei

Oh, geniet van de Blue Ridge! Het is er prachtig!

Anoniem zei

peet je moeder mag ook een weekje in soesterberg logeren hoor wij hebben een elektrische naaimachine
doe haar de groeten van je nicht en neef uit maastricht