donderdag 18 augustus 2005

Filmpje !!

Vorige keer waren we naar de bioscoop geweest en zagen daar toen een voorstukje van "The European Gigolo" Deze film speelde af in Nederland en die wilden wij wel zien. Deze week was hij in premierre gegaan dus wij er naar toe gisteren. Eerst waren we er voor bij Ruby Tuesday wezen eten. Daar hebben ze een lekkere salade bar en voor Ron lekkere Steak. Dat was een goed begin van de avond. Daarna naar de bioscoop. Het was niet druk, er waren zo'n 15 man in de bioscoop. De film was lachwekkend, maar zat wel stampend vol met de stereotypen van Nederland. De koffieshops, de dames van plezier, en de alles kan, alles mag instelling.
Zo was er een stukje in de film dat de hoofdrolspeler spacecake krijgt in een koffieshop. Hij hoefde geen joint want daar was hij fel op tegen, maar een cake ging er wel in. Wij moesten daar erg om lachen, maar we waren dus maar de enigste twee in de bioscoop die er om lachten. Het is dus duidelijk, dat er in Cary niet veel Spacecake gegeten wordt........ Even verder in de film toen het effect van spacecake duidelijk werd, gingen de anderen pas lachen. Toch wel typisch. En zo waren er meer dingen. De film begon trouwens bij kasteel de Haar in Haarzuilen. En daar zag je iemand door heen rennen en springen en zo. Als je wel eens bij dat kasteel geweest bent, weet je dus dat je dat dus echt niet mag. Dat vindt "De baron van Zuilen tot huppeldepup" vast niet goed. Maar al met al wel leuk om de herkennings punten te zien. Zo ook de vele molens natuurlijk. En zelfs de haring kwam in de film voor. Een stukje opgenomen in een stampend volle tram was ook wel grappig. Verder was ik verbaasd over de vele bekende Nederlandse gezichten die meespeelden. Zo had Jeroen Krabbe een hoofdrol en Hanna Verboom (BNN Top of the pops) en was Daan Schuurmans steeds eventjes in beeld. En waren Sonja Silva en Bastiaan Raggas nieuwslezers. En was Ludo uit GTST was een politie agent. Ook het toenmalige vriendinnetje van Johnny de Mol speelde mee. Gek is dat om "BNN-ers" in een Amerikaanse bioscoop te zien en dan ook Nederlands te horen praten. Wat ook wel grappig was het weerbericht op een tv in de film, wat steeds terug kwam door de hele film. Tijdens die stukjes ging de "weathergirl" zich uitkleden. En je hoorden de Amerikanen in de bioscoop denken, van is dat nou echt zo daar. Vreselijk, "we" maken weer een goede beurt met deze film, hi hi hi..... Maar goed dat de mede bioscoop bezoekers ons niet weg zagen rijden in onze auto met het kenteken "Duttch" ;-)
Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Anoniem zei

hahahaha zo blijven wij Nederlanders toch een beetje in de picture daar in dat grote USofA
Ze vinden ons toch wel een maf volkje :-)))

Anoniem zei

Ha,ha,ha, nu wordt de spacecake daar "hot" hier alweer oude koek! Vraag me af wat helga van leur hiervan vindt :-}}} gr.anja

Nel zei

Zodra ik tijd heb en hij draait in Vlissingen dan ga ik geheid kijken. Dat wordt lachen.
En.... we maken dus weer een goeie indruk....

Annemiek zei

Alle ideeen die Amerikanen over Nederland hebben worden dan weer eens aangesterkt. Ik heb laatst een stuk gezien over het maken van de film, met stukjes over Nederland. Dat was ook wel grappig. De film zelf heb ik nog niet gezien.