donderdag 4 augustus 2005

"Een soort van".....

Vandaag ben ik met Helma bij de Asia Market geweest. Daar heb ik "een soort van" bami gekocht. Stir fry noodles heette het. Dus om te roerbakken. Heb er ook tauge kunnen kopen. Beansprouts heet dat hier. En "een soort van" Kroepoek. Zeg met nadruk steeds "een soort van" want het ziet er hier altijd het zelfde uit als in NL, maar de smaak is vaak heel anders. Maar heb dus zoetzure saus gevonden van Kraft. Deze doet me een beetje aan de "Chicken Tonight" in NL denken. Dat vond ik altijd zo lekker. Maar tot mijn verbazing kun je die hier niet kopen. Dus net als in de reclame destijds met "I feel like chicken tonight" was hier dus vanavond ook het geval.
Met de pseudo Bami en pseudo kroepoek en pseudo zoet zure saus, maar met echte tauge en verse kipfilet, heb ik "geroerbakt". Het eindresultaat was helemaal niet slecht, maar het was duidelijk een geval van "soort van" zal ik maar zeggen....... ;-)
Verder waren we ook naar de T.J.Max en Burlington Coat Factory geweest. Die laatste was wel een hele grote winkel, met van alles en nog wat. Waar we lekker gesnuffeld hebben. Weer een paar leuke adressen erbij.
Verder ging ik van morgen weg en het huis tegen over ons daar waren ze flink mee bezig. Het is een nieuwbouw huis wat nu bijna af is. Waarschijnlijk moet het een dezer dagen opgeleverd gaan worden. Dus ik ging vanmorgen rond een uur of half tien weg. Toen waren er een flink aantal tuinmannen bezig. En ik kwam om half twee terug en toen was de hele tuin al aangelegd. Ongelooflijk. Ze waren de laatste grasmatten aan het leggen. Had me van de week al verbaasd over de snelheid hoe de oprit was aangelegd met cement. Vond dat zo leuk om te zien. Ze werken echt heel hard en er zijn veel mensen tegelijk aan bezig. Zo'n andere werkwijze dan in NL. Het verbaasd me telkens weer.

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Ik zal morgen een fotootje maken van hoe het geworden is. Ongelooflijk het verschil van twee dagen tijd.
Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Petra zei

TJ Maxx vind ik altijd maar matig, maar bij Burlington Coat Factory hebben ze wel leuke dingen. Soortgelijke winkels zijn Ross, Dress for Less en Marshall's. Ik heb nogal moeite met het zoeken door allerlei dingen, die ik niet leuk vind en dan net dat ene vinden, dat het wel is (persoonlijk). Ik moet een aangeklede mannequin zien en dan denken "oh ja, dat is leuk". Helaas kost dat ook meer :(.
Inderdaad werkt men hier dag en nacht (als het geen lawaai maakt) om huizen op te leveren. De levertijd is dus volgens mij ook veel korter, dan in Nederland (van de bouwvak hebben ze al nooit gehoord ;)).

Petra zei

Ja, ik vind die winkels inderdaad ook altijd een beetje chaotisch. En ben er ook in het begin net zo hard uitgelopen als er in. Alles hangt door elkaar en het is echt het hele rek afzoeken. Heb nu wel al een paar keer leuke dingen gevonden, maar het is inderdaad een heel gezoek en ik ben ook meestal wel iemand die graag het gehele plaatje nodig heeft ;-)
Maar desondanks is een middagje struinen zo nu en dan een genot, hi hi hi.

En inderdaad geen bouwvak hier. Dat dacht ik inderdaad dat dat nog zou komen, maar daar doen ze hier dus niet aan. Het huis tegenover daar zijn ze 2,5 maand geleden aan begonnen. En is waarschijnlijk volgende week klaar. Nog geen drie maanden dus.Super snel hoor.
Groetjes Petra

kastelke zei

Ik dacht al dat je ontvoerd was door Marsmannetjes! Zo'n paar dagen 'stilte' op je blog...
Wat een mooie huizen staan daar toch bij jullie...

Annemiek zei

Een soort van Bami kan toch ook heel lekker zijn, misschien een nieuwe uitvinding.
Huizenbouw gaat hier razendsnel ja. Nog sneller gaat het als het een modular home is. Van de een op de andere dag staat er dan een huis.

Nel zei

Heb je weleens gekeken naar een "home-makeover" programma of een "family-make-over programma" ?
Deze worden zowel hier als in Amerika (natuurlijk want daar komt het vandaan)
Daar gaan ze ook altijd met een giga-aantal mensen aan de slag en maken soms in een week een heel huis opnieuw, incl. tuin en inrichting. Het is altijd geweldig hoe dat dan gaat.

Petra zei

Ja die programma's vindt ik altijd erg leuk. Super he, die reacties als het klaar is.
Groetjes Petra

Anoniem zei

Hey Petra,
Ik heb gisteren Thai Peanut gemaakt, van Thai Kitchen (gewoon bij de Food Lion), met garnalen er zelf doorgegooid. Ook 'een soort van', maar wel eigenlijk super-lekker. Een aanrader!
Burlington Coat Factory vind ik altijd een domper, vooral als je net zo gewend bent aan hoe makkelijk je hier dingen kan terug brengen. Bij B.C.F doen ze dus "moeilijk", je kan alleen een store credit krijgen. Dus ik koop daar nooit wat, want stel dat ik 't terug wil brengen... Maar 't blijft lekker shoppen hier!
Groetjes!!

Anoniem zei

Toen ik op vakantie was in Amerika was inderdaad echt alles anders van smaak. Zelfs het brood en dat kon soms heel vies tegenvallen, hahaha...ben toch wel blij in NL

Petra zei

Het brood is hier zeker vaak een geval van "soort van" Ben er inmiddels achter dat Italian Bread, het meeste lijkt op het brood wat we van NL kennen.
Groetjes Petra