dinsdag 9 augustus 2005

oh nee... vergeten....

Vanmorgen werd ik wat later dan normaal wakker en het was een beetje bewolkt weer. Een behoorlijk stuk koeler dan de dagen ervoor. He, lekker even. Na mijn ontbijtje belde Ron. Bij hem op zijn werk in Apex, hier zo'n 10 mile vandaan, regende het pijpenstelen. Dus bedacht ik me, laat ik nu dan maar gelijk met de honden gaan wandelen voordat het bij ons ook gaat regen. Afijn snel de hondjes aan de riem en naar buiten met het stel. Het was heerlijk koel en Stace en Connor vonden het heerlijk. En oh, wat een timing, toen ik de tuin weer in kwam begon het me toch te hozen.... Wat een geluk, ik was mooi net op tijd terug. Het begon ook nog es te onweren dus ik was reuze blij met mijn snelle beslissing. Althans.... dat dacht ik. Want in mijn snelligheid had ik me zelf dus buiten gesloten. Oeiiiii.... Geen sleutels..... en de deur was in het slot gevallen. In ons huis zitten dus sloten waar je wel altijd door naar buiten kan al zitten ze op slot, maar terug naar binnen gaat dan helaas niet meer lukken. Nou zijn onze honden niet bang voor de onweer, maar nu stond ik wel buiten. Althans ik zat in de porch. Droog dat wel, maar het waren reuze knallen. En de grond trilde er van. Tsja, waar kon ik nu naar binnen komen? Garage was dicht, voordeur op slot. Het ging echt niet lukken. Dus toen maar naar de "Buuf". Bij haar gevraagd of ik mocht bellen. En heb daar dus Ron gebeld. Gelukkig kon hij in zijn pauze even de deur voor mij open komen doen. Pffff, het is nu niet zo ver rijden als in NL. Daar deed hij een uur erover om ons huis op zijn werk te komen.
Hij zal wel blij met me zijn... ahum..... Dus ik ging maar in de porch zitten wachten op Ron. De honden keken mij ook erg verbaasd aan van wat gaan we nu doen vrouw? En na een paar minuten ploften ze naast me neer en gingen slapen...., te midden van al het geknal en geknetter..... Wat een lieverds toch. Na een half uurtje kwam Ron ons "redden". Onderweg had hij echt noodweer gehad, want het leek wel of de hemel lek was, zo hard regende het.
Heb daarna nog wat gefilmd van de regen hier om het huis...... Morgen is het hier ook nog wat regenachtig, maar daarna komt het zonnetje al weer om de hoek. Hoop dat de zon in NL ook weer zijn best gaat doen. Want de Nederlanders hebben nog wat "zomer" te goed heb ik begrepen.....
Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Petra,

Eindelijk weer eens tijd gevonden om je blog te lezen. Wij zijn nog op vakantie, en zitten nu in Oklahoma. Bedankt voor je Lowe's tip, ik zag hem op andere petra's blog. Wist ik niet en we willen eigenlijk wel graag een koelkast meenemen naar NL.(met travo)P.S leuk om je verhalen te lezen, groetjes van Mary-Ann (Camp Lejeune)

kastelke zei

Leuk filmpje weer, Petra!
Misschien een tip: een reservesleutel ergens in de porch of in de tuin verstoppen, voor dergelijke noodgevallen?

Anoniem zei

Whahahaha
Gaaf filmpie
Je had in ieder geval een knus ochtendje in de porch.
Wat een geluk dat je trilbil Beardies hebt.hihihi

Erna

Anoniem zei

Nou dat zal niet snel weer gebeuren dat je je sleutels vergeet. Mij overkomt het namelijk ook nog weleens en dan heb ik "gelukkig" diverse buren waar ik een sleutel heb achtergelaten voor het geval dat.....
Enne Erna je bedoelt vast "wat een geluk dat ze GEEN trilbil Beardies heeft" ;-))

Anoniem zei

Ja Sjips, natuurlijk bedoel ik dat. hihihi (foutje)

Erna

Anoniem zei

Nou, Petra, troost je met de gedachte dat je niet de enige bent die zich wel eens buiten heeft gesloten hoor. Ik heb 't ook wel eens gedaan - in m'n pyjama op m'n bløte voeten....!!!
Oh, hihi, ik heb een programmaatje geinstalleerd daarnet dat na een b en een l automatisch van een gewone o een ø maakt, en ik zie dat het werkt! Misschien handig als ie 't alleen zou doen als er een f nakomt echter... ;-)

Anoniem zei

En voor diegenen die meelezen en denken "Waar heeft die griet het over...?" -> Bløf natuurlijk! Had Petra zelf natuurlijk allang door.

Petra zei

Hey da's leuk met de "ø"
Had em inderdaad al door ;-)

kastelke zei

Ben er ooit in geslaagd om me buiten te sluiten, net 1 dag nadat men nieuwe ramen en deuren in ons verbouwde huis had gezet... Die glazenmaker keek nogal toen hij een dag later terug moest komen om een nieuw raam te plaatsen in de deur (ik had het kleinste raam maar gekozen om in te slagen, mijn man zat toen in het buitenland dus kon niet komen met reservesleutels).
Ik schaamde me dood!

Petra zei

Over mezelf (of de kinderen :-O!) buiten sluiten heb ik nog heel wat verhalen te vertellen, dus voel je niet slecht! Onvoorstelbaar, hoe het hier kan huishouden, he? Ik sta er nog versteld van! Wel bijzonder, dat het de honden niets deed, Brynna vindt het allemaal maar niets!