vrijdag 5 augustus 2005

Maaidag

Vanmorgen had ik me zelf voor genomen om het gras weer te gaan maaien. Mijn sportochtendje dus. Nadat ik met de honden was geweest gelijk aan de gang, want nu was het nog niet zo warm. Ben meestal wel dik een uur bezig om alles te maaien, maar ik vind het echt nog steeds leuk. Dit keer was ik toch wel nieuwsgierig hoeveel stappen ik tijdens deze maaibeurt nou zo zetten. Soms heb ik van die dagen dat ik graag "de cijfers" ervan wil zien, hi hi hi. Dus mijn gele "ANWB" stappenteller om gedaan. (Deze komt dus echt bij de ANWB vandaan. Ik heb hem namelijk gekregen van Ron en Erna vorig jaar. En Ron werkt bij de ANWB en heeft hem voor me meegenomen) En net als de ANWB is deze stappenteller reuze betrouwbaar en gaf na een uur maaien meer dan 5500 stappen aan. Wouw..... Dat is toch een behoorlijk tippel eigenlijk. En dat met een temperatuur van boven de 25 graden. Moet wel eerlijk zeggen dat ik halverwege een drinkpauze ingelast heb. En mezelf heb getrakteerd op een heerlijke beker koel water met ijsblokjes. Heerlijk is dat. Want het was toch wel weer zweten hoor. Maar het resultaat is altijd duidelijk zichtbaar. De tuin ziet er weer super mooi uit en ik heb mijn beweging weer gehad voor vandaag. Aangeraden wordt om 9000 stappen per dag te zetten. Dus met de wandelingen met de hondjes van vandaag erbij zit ik er vast weer dik boven.
Verder nog even de "Na"-foto van het huis aan de overkant. Ze waren vandaag weer flink bezig. Zag ze sjouwen met vloerbedekking, lampen en het was een af en aanrijden van verschillende leveranciers. Leuk om het zo te zien opknappen.

Image hosted by Photobucket.com

Vind de tuin echt heel mooi geworden. Achterin de tuin is allemaal hooi neergelegd. Tussen dit hooi wordt graszaad gezaaid. Dit doen ze hier altijd. Zo blijft het vocht een beetje behouden en krijgt het graszaad kans om aan te slaan. De allereerste keer toen we dat zagen hadden we zoiets van wat is dat nou. Zo'n mooie tuin en dan al dat hooi erbij? Maar daar was verder over nagedacht ;-) Aan de voorkant worden bij de meeste huizen graszoden gelegd, dus dat geeft natuurlijk meteen een mooi resultaat.

Groetjes Petra

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou Peet je hebt lekker gestapt.
En je zou toch ook nog gaan zwemmen of is baantjes trekken er niet bij hihi Ehhh rondjes zwemmen.

Wat een verschil zeg dat huis aan de overkant en dat in 1 dag.

Erna

Anoniem zei

ha ben ik even blij dat ik geen gras heb!
Maare goed gedaan van je hoor en je hebt zeker je beweging gehad.
Kun je er niet op een of andere manier de honden er voor of achter zetten hiihi.
Gr Margret

Petra zei

Nadat ik klaar was ben ik lekker gaan zwemmen. Maar moet eerlijk zeggen dat dat meer dobberen was hoor. Weinig aktiviteit toen meer ;-)

En Margret, ze willen inderdaad altijd graag helpen bij het maaien, als is het maar om dat maaiding uit te dagen. Helaas wordt het gras daar niet veel korter van, hi hi hi