woensdag 28 september 2005

Nieuwe "Erna-schoenen"

Vanochtend eerst weer naar de Nederlandse vrouwen. Dit keer bij Helga. Vaak komt het in onze gesprekken toch uiteindelijk weer over de "vreselijk enge" reptielen die hier wonen. Van de week had ik ook weer even een "IEKS...." moment. We hadden namelijk net de auto in de garage gezet en toen ik uitstapte zag ik net een bruine spin naar binnen rennen. Bruin lijfje maar grote lange harige poten. Dit was op zich al een "IEKS..." moment. Maar het werd nog erger. Ik riep natuurlijk gelijk naar Ron, pak je schoen, pak je schoen. Het is namelijk hartstikke stom van zo'n spin om naar binnen te komen en dan ook nog in zicht, want ik rust echt niet tot dat Ron hem in een tikkie plattere versie naar buiten kan bonjouren. Afijn, Ron zijn maat 48 gepakt en die boven op de spin gekletst...... en toen gebeurde het..... Wel een stuk of 25 kleine babyspinnetjes, spatten uit moeder spin. Ik gilde "IEKS...... Wel drie of vier keer, met als interval "Gatverdegatverredamme". Het resultaat was dus dat wij door de garage heen rende achter al die kleine baby spinnetjes aan. Denk dat we ze wel allemaal geplet hebben, maar het was een vreselijk gezicht en idee. Jakkes..... Hoop dat er geen 1 ontsnapt is aan ons oog, want ik hou niet van dat soort grapjes, zeg maar. Afijn, na mijn verhaal had Helga ook een prettig verhaal. Die had een emmer gepakt en daar onder bleken drie kleine slangetjes te wonen en Eugenie had ook twee emmers gepakt en wilde deze uit elkaar halen en daar tussen zaten twee uitgedroogde hagedissen. Voldoende "IEKS...." momenten weer dus vanochtend.....
Na de "koffie" zijn Ron's moeder en ik even naar de Target geweest. Had wat boodschappen nodig en ook hier weer even op de Haloween afdeling gekeken. Ze hadden hier ook al allemaal kerstkaarten en heb een paar hele leuke alvast meegenomen.
's Avonds zouden we naar de Golf Galaxy gaan. Van de Golf Galaxy krijgen wij altijd hele leuke emails met allemaal aanbiedingen. Ze organiseren om de zoveel tijd speciale avonden waarbij ze dan leuke aanbiedingen hebben en ze houden dan ook altijd een verloting onder de aanwezige klanten. Er was vanavond ook een soort van lezing gegeven door een Pro-golfer. Dus wij er ook naar toe. Dit keer kregen de eerste 100 bezoekers een leuke golfcap. Zo hebben we de vorige keren al golfballen gehad en ik heb ook mijn golfschoenen daar heel goedkoop kunnen kopen. Daarbij krijgt iedereen bij binnenkomst ook een kaartje met een nummertje voor de loterij.
Dus we liepen een beetje door de zaak heen en op de tweedehands golfclubs kreeg je 20% korting vanavond. Mocht je denken dat die dan goedkoop zijn dan heb je het mis. Er zitten dus sets bij van ruim over de $ 500,-. Toen zag Ron ineens een set hierbij hangen die extra lang waren. Nou heeft Ron dus een golf set, die we gekocht hebben toen we hier kwamen. En die gebruiken we altijd samen als we gaan golfen. Maar al snel kwamen we er achter dat die echt wat te kort waren voor Ron met zijn 1,98 m lang. Hij had al es gekeken om wat clubs te laten verlengen, maar dat was ook nog een dure aangelegenheid. Deze set die hij nu zag waren echt precies goed voor zijn lengte. Maar ze zagen er helemaal niet gebruikt uit. Dus wij vragen aan zo'n verkoper. Bleek dat ze dus helemaal nieuw waren, maar dat ze ze moeilijk konden verkopen, omdat er niet veel mensen zo lang waren. Dus afijn wij nog een beetje gebabbeld en er ging al 20 % af vanavond. Bovendien waren ze van het merk Taylormade en als je op deze avond een nieuwe set kocht van Taylormade ging er ook nog es $50,-. Nou stonden deze bij de tweede hands, dus eigenlijk ging dat niet, maar we kregen toch ook nog die korting. Daarna nog een tas voor Ron erbij en daar kregen we ook nog korting op. Al met al was het allemaal niet gepland, maar het leek wel of het zo moest zijn. De verloting was om 7 uur en het was pas kwart over zes. En Ron had van een collega gehoord van een winkel vlak in de buurt die vaak partij goederen verkopen tegen veel lagere prijzen. Dus in de tussentijd zouden we daar even gaan kijken. Nou lag er een hoop rommel en ander tuttemefrut, maar Ron vond een heel rek met Timberland schoenen en ook in zijn "maatje 48". En ze kostten maar $ 39,-. Hartstikke goed zeg. In Nederland zouden we ons scheel betaald hebben voor zo'n paar schoenen voor Ron. En toen opeens zei Ron, "Hey zie je dat, echte "Erna-schoenen". Moest er wel om lachen, maar ik vond ze dus gelijk leuk. Erna en ik hebben al es naar zulk soort schoenen staan kijken op de Winner (hondenshow) in Amsterdam. En deze waren ook van Timberland. Er stond maar 1 paar en laat dat nou net mijn maat zijn zeg...... En dat alles voor $ 30,-. Die stonden gewoon ook op mij te wachten, dus ook maar ingepakt. Nou, lekker onverwacht avondje zeg. Komen we thuis met een golfset voor Ron en twee paar Timberlands....

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Daarna weer terug naar de Golf galaxy voor de verloting. Er werd een golf club verloot en een les met de pro-golfer. Helaas niks gewonnen.... Maar ik was al zo blij met mijn nieuwe stappers. Ze zaten echt lekker. Wat een raar avondje, maar wel heel leuk en verrassend achteraf.

Groetjes Petra

3 opmerkingen:

Nel zei

T'is wat met die Timberlands. Maar al degene die wij kennen en die naar Amerika gaan, komen met die schoenen terug. Super goedkoop. Alhoewel we bij de Walmart ook altijd leuke en zeer voordelige schoenen op de kop tikken. Maar dan hebben we het alleen nog maar over schoenen.........alleen al daarvoor zou je twee keer per jaar over the ocean gaan.

Anoniem zei

Jeetje ik dacht je een paar schoenen voor me had gewonnen bij de verloting. Er zijn niet zo heel veel dames met maat 36.

Wel stoere schoen hoor!!Kan je lekker op wandelen.
Goed dat ik het weet dat schoenen zo goedkoop zijn, daar gaan een paar dollars extra voor mee in april.hihi

Erna

Erna

Anoniem zei

Goh wat een koopies!!! Wel coole schoenen, die zien er lekker waterdicht uit!!! Goed voor de hondenwandelingen en de sport!!