zaterdag 1 oktober 2005

En nu is het al weer Oktober

Vandaag alweer 1 oktober.... Wat gaat de tijd snel. Had al gehoord dat op 1 oktober de mensen hun huizen gaan versieren voor Halloween. En op 1 oktober zou Ron's moeder weer richting NL gaan. Maar voordat we naar het vliegveld zouden gaan, eerst even onze entree "ver-halloweenariseren". Ik had al twee hooibalen gekocht. Van 1 daarvan had Ron al een stuk gebruikt om de "Ufo"-plek te voorzien van hooi na het inzaaien en had er 1 extra erbij gekocht. Ook had ik, Gerrit, de vogelverschrikker en wat kleine pompoenetjes gekocht. En een bladersliert.

Image hosted by Photobucket.com

Al met al, best al een leuk plaatje zo, als alles bij elkaar staat. Wil er nog een grotere pompoen voor zetten van de week. De zakjes die ervoor staan heb ik van de week gekocht. Daar zitten lichtjes in. Vond ze erg leuk. Op elk zakje staat een haloween afbeelding. Ook de buren waren bezig met allerlei versieringen aan hun huis. Toch wel leuk hoor al die pompoenen en spookdingen. Was zelf erg benieuwd hoe het er 's avonds bij ons met de lichtjes er uit zou gaan zien. Ik ben wat dat betreft echt een klein Petraatje hoor, hi hi hi. Het spotje wat normaal op het huis gericht staat, heeft Ron op "Gerrit" gericht. Dus hij staat helemaal in de spotlight. Als de vogels nu nog niet bang voor hem zijn, dan weet ik het niet hoor.
Bij de voordeur staat een pompoen met een lichtje en een wit spook hangertje en een oranje pompoen hangertje. Niks super griezeligs hoor, maar gewoon gezellie...... Kortom we waren weer lekker bezig ermee.

Image hosted by Photobucket.com

Om drie uur zijn we naar het vliegveld vertrokken. Om half vier waren we er en we probeerden maar weer of we met Ron's moeder mee naar de gate mochten. Om haar persoonlijk naar het vliegtuig te brengen, zodat ze niet weer in een verkeerd vliegtuig terecht kwam ;-) Dit keer was er een beetje sjacharijnige mevrouw van de US-Airways aan de andere kant van de balie. Er mocht er maar 1 mee naar de gate. Zij kon echt niet toestaan dat er twee mee mochten. Dus zou Ron alleen mee gaan. Beter 1 dan geen natuurlijk. Maar het kon niet mooier, haar dienst zat er op en ze werd vervangen door een alleraardigste mevrouw die duidelijk wat toeschietelijker was en uit haar eigen vroeg om mijn paspoort om voor mij ook een gatepass te maken. Ook vertelde ze dat er voor Ron's moeder "special assistance" aangevraagd kon worden. Dan zou ze als ze bij de overstap in Philadelphia kwam opgewacht worden door een grondsteward, die haar met een electrisch karretje naar de juiste gate zou brengen. Dat zou ideaal zijn natuurlijk, want op de heenweg was ze totaal de verkeerde kant op gelopen en kwam buiten terecht, waarna ze met veel moeite weer door de douane was gekomen. Bovendien was de overstaptijd vrij weinig en zou het toch al haasten worden. Dus we namen het advies van die mevrouw aan en zo kreeg Ron's moeder special assistance. Wat inhield dat ze een sticker op der borst moest plakken zodat de bemanning van de vlucht naar Philadelphia haar makkelijk kon herkennen en dat ze bij aankomst gelijk herkend werd door een grondsteward. We hebben gewacht met haar tot ze kon instappen en daarna zijn wij weer naar huis gegaan.

Image hosted by Photobucket.com

Inmiddels hebben we gekeken en de vlucht van Raleigh naar Philadelphia was keurig op tijd vertrokken.Zelfs eerder eigenlijk en ook eerder aangekomen. Dus we hopen dat alles goed gaat komen en dat ze bij de tussenstop in het goede vliegtuig terecht komt en zonder al te veel vertraging in Amsterdam gaat aankomen morgen.
Toen we thuis kwamen is Ron het gras gaan maaien en ik ben aan het stofzuigen geslagen. En na onze huishoudelijke taken volbracht te hebben, hebben we samen het nieuwe Halloween tafereeltje in onze voortuin bewonderd !!!!

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

kastelke zei

Een pompoen van 484.5 kg, is dt groot genoeg voor je voortuintje? Want met die pompoen is een dorpsgenoot Europees kampioen geworden... http://tinyurl.com/7avcz
Maar ja, ik woon dan ook in 'het pompoenendorp'.

Petra, ik vind het heel gezellig, je versiering, krijg gelijk zin om er ook aan te beginnen, maar hier in Belgiƫ gaan ze me voor gek verklaren als ik dat nu al doe.
Wel grappig: Halloween is zo'n typisch 'winterfeest', en ondertussen schijnt er een stralend zonnetje op jouw foto's...
;-)

Anoniem zei

Gezellig ziet het eruit Peet, vooral met de lichtjes als het donker is.
Die verlichtte pompoen vindt ik te gek.

En afscheid genomen van je schoonmoeder dus weer terug naar de dingen van alle dag, en wachten op je volgende hotel gasten hihihi.

Erna

Anoniem zei

Bij ons in het dorp is het ook al een aantal jaar een traditie met Halloween de boel te versieren en kinders die verkleed langs de deur gaan! Dus volgende week ga ik ook aan de slag om weer in de sfeer te komen, al staan er natuurlijk al wel wat pompoenen! Het ziet er bij jou ook heel gezellig uit zeg! Roon had vorig jaar ook een skelet en wat grafstenen in de tuin staan, gezellie ;-)

groetjes Mariet

Nel zei

Ziet er erg leuk uit, helemaal in de juiste sfeer.

Anoniem zei

Hoi Peet,

Je hebt je best weer gedaan, het ziet er erg gezellig uit. 's-Avonds met de verlichting is het sfeertje helemaal compleet. Met deze dingen leef jij je lekker uit.
Karin

Nel zei

Ik wilde even zeggen dat het met een filmpje op m'n blog is gelukt. Bedankt voor de tip.

Nel zei

Ik heb een reactie gegeven op je vraag, kijk maar even op die dag.

Anoniem zei

Oh wat leuk al die Halloween versiering!! En dan nog snoepjes in huis halen voor de kinderen denk ik? Verkleden jullie je dan ook nog, of is dat echt alleen op de tv dat ze dat doen?

Anoniem zei

Wat ziet het er mooi uit, vooral met de lichtjes aan. Ook in Holland is het Halloweenfeest over komen waaien, alleen nog niet op zo'n grote schaal als in Amerika.

Anoniem zei

Ik krijg altijd zo'n zin om naar de VS te emigreren van jouw weblog :)

Petra zei

@ nel
Ik heb gekeken en zal het van de week even hier op het blog zetten. Wie weet willen anderen ook wel zo'n pan ;-)
Bedankt hoor voor de snelle service!

@ Marieke
Ik geloof niet dat ik me ga verkleden hoor. Heb wel voor de kinderen heel veel leuke kostuums gezien in de winkel. Ben benieuwd hoe het er aan toe gaat hier. Je hoort zeker !