maandag 10 oktober 2005

Verder aan het (tuin)werk

Gisteren en vandaag zijn we weer verder gegaan in de tuin. We hebben zondagmorgen het hout gehaald voor de schutting om het terras.

Image hosted by Photobucket.com

Zondag de palen gesteld en het cement er omheen gegoten. Tot onze verbazing werkte onze oerhollandse grondboor geweldig in onze Amerikaanse achtertuin. Super dat maakt het palen zetten een stuk "easier". Daarbij kwam dat het de afgelopen dagen behoorlijk wat geregend heeft hier en daardoor is de grond een heel stuk makkelijker te bewerken. En eigenlijk ging het palen plaatsen vrij voorspoedig en voor we het wisten waren we ze al aan het stellen. We kregen zelfs een beetje argwaan, deden we het wel goed zo? Dit was vrij simpel op deze manier. Maar vanmorgen werden we wakker en de palen stonden als een blok vast. Dus 's middags, toen Ron thuis kwam, verder.

Image hosted by Photobucket.com

We hadden een soort van rasterwerk gekocht welke we aan de palen moesten zien te bevestigen. Al met al, leek alles, zoals we gepland hadden, helemaal te kloppen en zie daar, daar was onze nieuwe schutting !!!

Image hosted by Photobucket.com

Het was wel inmiddels donker toen we klaar waren, maar het zag er goed uit. Hier en daar moet nog een spijkertje getimmerd worden, maar de volgende stap, de plantjes tussen terras en schutting, kan beginnen !
's Middags ben ik nog naar Micheals geweest. In de krant van zondag zat een bon van 60 % korting. En dan vindt ik het nog leuker bij Michaels. Bovendien waren alle herfst en Halloween spulletjes 50 % korting. Dus heb ik wat leuke dingen kunnen vinden. Voor de bon van 60 %, heb ik een leuke kerstkrans gekocht. Dat scheelde een heleboel. Ze hadden de herfst afdeling al verplaatst en daar stonden nu dus heel veel kerst spulletjes. Dit is echt een heerlijke tijd om in zulke winkels te snuffelen.

Image hosted by Photobucket.com

Heb een stukje opgemaakt voor op de naaimachine en wat spulletjes voor op de schouw van de open haard.

Image hosted by Photobucket.com

Daarna naar Kohl's. Het was vandaag Columbus dag, (de dag dat Columbus Amerika ontdekte) en daarom hadden zij (weer) aanbiedingen. Ik ben er inmiddels achter dat Kohls bijna om de week mega kortingen heeft. En dat scheelt meestal behoorlijk. Maar kon niet zo slagen dit keer. Heb alleen een klein fotolijstje gekocht. Speciaal voor hondenfoto's in te doen. Van Jesse, 1 van de Nederlandse dames, is vorige week haar hond overleden. Het hondje was al veertien jaar oud en best ziekelijk, maar het afscheid blijft natuurlijk moeilijk. Zo triest allemaal.... Dus ik heb een fotolijstje gekocht voor haar, zodat ze een fotootje van haar doggie er in kan doen.

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Nel zei

Het ziet er supergezellig uit !

Annemiek zei

Je bent al echt Amerikaans met je kortingsbonnen; ik ben ook bij Michaels geweest en heb kaarsengel ingeslagen.
Dat wordt een mooi stekje voor je jacuzzi!
Kun je via een PB in het forum me misschien eens je adres geven? Ik heb een kleinigheidje voor je.

Petra zei

Leuk ziet het er allemaal uit! Het geeft meteen zo'n knus gevoel, he, als die oranje en gele herfsttinten in huis. Jullie tuin wordt ook al heel mooi.

Anoniem zei

Ziet er strak uit jullie schutting.

Leuk die herfstdingetjes, heb van de week een workshop gedaan met een pompoen en hortensia erg leuk.

Erna

Anoniem zei

Mooi is de schutting geworden zeg!! En knap dat jullie het zelf doen!
Die halloween/herfst spulletjes zijn echt leuk!! Heb je dat bloemstuk zelf gemaakt? Knap hoor!!

Anoniem zei

Leuk hoor, Petra, al die gezellige herfstdingen, en die kleuren, daar word je vrolijk van, ik ruik de cinnamon kaarsjes al, hahaha.
Ja, die bonnen van Michaels...ideaal.

Petra zei

hi hi hi, ja inderdaad, van die lekkere stinkkaarsen. Daar kom je helemaal van in de stemming ;-)