zaterdag 22 oktober 2005

Zulke lieve post

Gisteren werd ik in alle drukte van de drie Mike's door de postbode verrast met een pakketje. Nouw, pakketje? Een hele doos !!! Uit Nederland..... Hoorde Mike boven bij het raam nog wat na pruttelen of het raam nou wel of niet zou passen. Maar echt, het deed me niks, ik was bezig met het open zien te krijgen van die doos. Toch wel vernuftig hoe ze die dingen in elkaar zetten. Snel grof geschut gepakt, want het mes van het messen blok van de Ikea kwam er aan te pas. Het plakband was open en de doos twee tellen er na ook. Hij was van Ton en Yvonne en Ayla (hun Beardie) en Kado (hun konijn) .... Zag allemaal lekkere dingetjes en een agenda voor 2006 van Vera de Muis van Marjolein Bastin. En een plastic tasje van de Radio Modern. Ha ha ha wat ziet dat er toch weer vertrouwd uit die Nederlandse winkels met hun eigen tasjes. Leuk!! Maar wat zou er in zitten? Had wel al een donkerbruin vermoeden wat er in zou kunnen zitten... Snel open die tas, hi hi hi. Ja hoor, de Beardie verjaardagskalender van de NBCC. Wat leuk (en lief). Ayla en Romee staan in het groot op de foto van de maand november. Romee is vorig jaar plotseling overleden. Zo'n lieverdje.... Dus deze kalender is een hele mooie herinnering aan haar. En het is bijna november, dus kunnen we de hele maand naar de twee Beardie-zusjes kijken. Stace en Connor waren ook blij met de doos want er zat ook lekkers voor hun in. Natuurlijk hen ook gelijk mee laten delen in de pakkettenpret! Ze schrokte het Nederlandse lekkernij zo naar binnen. Verder ook twee zakje koffiepads voor mijn pseudo-senseo-apparaat. Laatst vertelde ik aan Yvon dat ik zo'n apparaat had en dat een zakje van 18 van die koffiepads hier $ 4,49 kosten. Zooo, zei Yvon, dat is mega duur. Hier zijn die pads veel goedkoper. Dus moest wel lachen om de koffiepads in het pretpakket. Daar komen we vast een heel eind de winter mee door ;-) Verder ook schoolkrijtjes. Niet de echte schoolkrijtjes, maar die van de Venco en daar ben ik maar gelijk aan begonnen. Wat een feestje toch weer en zo lief van Ton en Yvonne!
Vandaag, zaterdag, had ik de hele dag voor mezelf. Ron is dit weekend met een aantal collega's motor-crossen in de bossen. Ha ha ha, klinkt leuk he? Hij is wel een heel eind weg, want de crossbaan is in Georgia, zo'n zes uur rijden verderop. Dus ik had besloten om vandaag is even lekker te gaan "tuincentrummen". Ben eerst naar een kwekerij hier vlak om de hoek geweest. Daar had ik de vorige keer conifeertjes gezien en wilde even kijken of ze die nog steeds verkochten hier. En zag ze inderdaad staan. Alleen er was niemand aanwezig dus kon niet vragen naar de prijs er van. Van de week nog maar es terug dan. Daarna naar een tuincentrum verderop. En daar hadden ze van zulke mooie viooltjes. Iedereen liep er ook mee af en aan. Kreeg er helemaal zin in. En ik had nog wel een paar potjes die ik kon vullen. Dus met mooie lila achtige violen vertrok ik weer. Daarna naar een tuincentrum in Fuquay. Dit was het tuincentrum die vorige keer alles voor 50 % had omdat ze gingen verhuizen. Nu dus op de nieuwe locatie. Het was heel mooi geworden en een heel stuk groter. Leuk, hier zal ik zeker nog vaker heen gaan. Hier had ik een Azalea gekocht. Een hele mooie en ook best groot voor $ 12,99. Niet duur vond ik. Dus weer op weg naar huis. Onder tussen kwam ik er in de auto achter dat ik geen potgrond meer had, dus een tussen stop bij de tuinafdeling van de Home Depot en potgrond gekocht en weer verder op weg naar huis. Het was inmiddels lekker weer geworden, want 's morgens was het nog flink mistig, maar nu scheen het zonnetje. Dus korte broek aan en aan het tuinieren geblazen. De hondjes vonden het heerlijk om lekker door de tuin te keuvelen en ik was mijn in het najaars zonnetje mijn potjes aan het vullen. Het ziet er gelijk een stuk fleuriger uit zo hier en daar. Heb ook een plantenbakje met viooltjes gemaakt voor in de "voortent". De laatste tijd is de porch omgedoopt tot "voortent". Heb als ik daar zit altijd het gevoel dat ik in de voortent van de caravan zit. Altijd zo'n knus gevoel en toch lekker buiten.
Daarna ben ik nog met de hondjes langs de nieuwbouw in de straat achter ons gelopen. Het gaat zo snel en de huizen hebben al voordeuren en ramen er in. Echt ongelooflijk zo snel. Op de terugweg gelijk de brievenbus geleegd en zie daar..... Weer een pakketje!!!! Wouw!!! Het moet niet gekker worden. Ik werd er gewoon een beetje stil van.... Deze was van mijn moeder, zag het meteen aan het handschrift. En huh? Er was een stukje opengescheurt en toen ik de grote envelop goed bekeek zag ik allemaal kleine vlekjes er op. Wat raar. Snel weer open gemaakt. Wat dat betreft heb ik dus totaal geen geduld. Ha haha, dat zouden we een keer moeten filmen! Petra en der pakketjes, hi hi hi..... Afijn de envelop was open en zag allemaal stukken chocola. Volgens mij was hij open geweest? Wat raar. Wellicht de douane misschien? Zouden ze de hazelnoten niet vertrouwd hebben ;-) Er moeten twee repen in gezeten hebben, want er zaten twee papiertjes in. Maar er waren wel 30 stukjes chocola. Wat raar. Verder zat er geen briefje bij ofzo dat ze hem opengemaakt hadden. Wel weer lief hoor van ma. Er zat een zakje kippen- en koninginnesoep in en lekkere dipsausjes (cocktailsaus, mmmm) en.... schoolkrijtjes van de Venco. Moeders weet ook zekers waar ik van smikkel !

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hahahaha net of je heel vaak jarig bent met al die pakketjes die je ontvangt.

Lekker in de tuin gewerkt , mis nog wel de foto's van het eind resultaat.

Fijne zondag

Nel zei

Wat fijn dat je af en toe wordt verwend vanuit Nederland. Sommige dingen kan je gewoon niet buiten.
Lief hoor.
Even een andere vraag, waarom moet er steeds een woordverificatie worden gedaan ? Bij mij is dat niet het geval, of ligt dat aan de instellingen ?

Annemiek zei

Wat leuk, eerst een Mike dag en nu een pakjesdag.

Petra zei

@ Nel
Heb dat pas zelf zo ingesteld. Er kwamen steeds vreemde comments. Van kom naar dit casino en koop deze pillen of zo. Dat waren geautomatiseerde reacties en die kunnen niet een woord verificatie invullen. Dus nu inderdaad die letters als een soort van hindernis ;-)

@ Erna
Ron heeft het toestel mee met het crossen. Dus foto's volgen hoor ;-)
Groetjes Petra

Anoniem zei

Hé Petra en Ron, ik lees met veel plezier jullie blog iedere keer weer hahaha. Leuk om te zien dat jullie ook lekker met de frisbee bezig zijn ! Groetjes, Lémone

Petra zei

Hoi Lemone,
Wat leuk dat je een berichtje achterlaat. Ja, komt allemaal door Arno's goede adviezen, dat we nu twee hondjes hebben die verslaafd aan de frisbee zijn ;-) Heb je ook de behendigheids dingetjes gezien van de heren? Zo doen we hier gewoon weer alles wat we bij jullie geleerd hebben !
Knuffels aan al jullie hondjes!

Anoniem zei

Lekker hoor van die ouderwetse hollandse eetpakketjes. Wij weten in ieder geval wat we allemaal voor jullie mee moeten nemen in april:-))

Petra zei

Heerlijk, schoolkrijtjes!!! Geniet er maar lekker van. Grappig, he, hoeveel "typisch" Nederlandse produkten er toch zijn.