donderdag 13 oktober 2005

Overal pompoenen....

Vandaag ben ik met Jesse, Liesbeth, Helga, Annemieke en Dorothy naar een pompoenen boerderij in Durham geweest. De kinderen van Helga en Jesse, hadden een "teacher's-day-off" dag en waren dus lekker vrij van school. Ik zou Liesbeth ophalen in Cary en vandaar zouden we naar Jesse gaan waar we met haar wagen naar Durham zouden rijden. Eenmaal de boederij in zicht, zagen we al dat er meer kinderen een "teacher's-day-off" hadden. We werden helemaal naar onze parkeerplaats gedirigeerd. Jeetje, het leek Disney wel. (wel in het ieniemienie hoor ;-) ) Het was ontzettend druk en het krioelde van de mensen en kindertjes. Op naar het grote veld waar we Helga zouden ontmoeten en gelukkig vonden we haar snel tussen al die mensen.
Helga was er met haar vriendin die over was uit Nederland Annemieke, en Dorothy, die ook in Cary woont en eigenlijk uit Denemarken komt, maar getrouwd is met een Zweedse man. Zo leuk om te horen hoe mensen hier in Cary terecht zijn gekomen. Zo is Helga getrouwd met een Engelse man, komt zelf uit Nederland, maar wonen in Cary. Het was een gezellig clubje en sinds een week zagen we vandaag ook de zon weer volop schijnen. Het was een heerlijke dag om pompoenen te gaan plukken.
Voor de kinderen was er van alles te beleven. Er was een hele grote hooiberg waar ze op konden klimmen, een hooibalen doolhof, een maiskolfen doolhof, er waren geitjes en kippen, een katoenplantenveld en natuurlijk de pompoenen velden. Vond het erg leuk om alles zo te bekijken en mee te maken. Alles heel Amerikaans van aanpak. De kinderen van Jesse en Helga zijn nog niet zo oud en het was zo leuk om ze pompoenen te zien zoeken. Ze waren zo zwaar en de allerkleinste vielen bijna om van het gewicht van de pompoenen. Erg grappig. Elke keer zagen ze wel een leukere of een mooiere pompoen. Er lagen ook zo veel pompoenen op het veld.......



Daarna zijn we met de hooiwagen over de boederij gereden. Ook wel grappig om dat met zijn allen te doen. Heeeeel wat anders dan het koffie drinken met zijn allen. Na het pompoenen zoeken en de hooiwagen tocht besloten we dat het tijd was om te gaan picknicken. Iedereen had wat lekkers meegenomen voor de lunch en dat hebben we met zijn allen aan een picknick tafel genuttigd. Het was zo gezellig. Van stokbrood tot croisantjes en chocoladebroodje, jus de orange/koffie, brie en druiven als toetje. En ondertussen natuurlijk lekker kwebbelen met zijn allen. Om het geheel compleet te maken, kwam er ook nog een cameraploeg van Eyewitness news van ABC. We wilden vertellen dat we helemaal speciaal uit Nederland gekomen waren voor de pompoenen boerderij, maar helaas we hebben de camera man niet meer gezien, ha haha. Het was wel grappig allemaal. Daarna zijn we naar het katoenveldje gegaan. Had zelf nog nooit een katoenplant in het echt van dichtbij gezien, dus was wel grappig te zien dat er van die witte propjes aan zo'n plant groeien. Daarna hebben we in het veld een groepsfoto gemaakt tussen de pompoenen en een hooibaal. Althans, onder "we" bedoel ik eigenlijk "ze", want ik was mijn camera vergeten mee te nemen. Zal je altijd zien..... Maar gelukkig zullen de dames wat naar me toe mailen. Het was echt heel erg leuk en we zijn weer een hele ervaring rijker !!!

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Je bent toch voorbereid op een écht Amerikaans Halloween Petra ? :-)
Hier in Vlaanderen is dat al écht een heel gedoe ! De kinderen zien er meer naar uit dan naar carnaval ( Nomi ook ja ) En ik begin elk jaar vanaf september kleding en weer eens andere pompoenrecepten te zoeken ! ........ Wat moet dat leuk zijn ,keuze uit zo een hoeveelheid aan pompoen !

Anoniem zei

Heel leuk allemaal. Het heeft wel iets weg van een veredelde kinderboerderij :-) Vind die pompoenen er zo gaaf uitzien. Jullie hobbelen al aardig naar Halloween zo. Lijkt me leuk omdat eens mee te maken daar.
Alvast een heel fijn weekend!
Yvonne

Anoniem zei

hoi
lijkt me heel leuk daar om tussen de pompoenen te lopen. ik dacht dat de nederlandsers pompoenengek waren maar de amerikanen overtreffen het. ik mis trouwens wel de pompoenen van de man langs de weg in zierikzee. ik vind het een eind om om daar alleen voor de pompoenen heen te gaan. nog geen last van de regen. op tv gaven ze in het noordoosten aardig regen op. groetjes ingrid

Anoniem zei

Zal wel een gaaf gezicht zijn al die pompoenen, zoveel bij elkaar zie je hier niet.

Fijn weekend vast

Doeiiiiiiiiiiiiiiiii