zondag 3 december 2006

Poging nummer twee voor de BB

Afijn ik had nog niet verteld over de eerste poging, maar het lijkt een beetje op het vla verhaal. Maar dan nu over BB. Mocht je nu denken was is een BB? Nou het is een bitterbal. Toen Ron in NL was ben ik gaan proberen of het mij zou lukken om die zelf te maken. Vlees klaar gemaakt en de volgende dag de ragout gemaakt. Ook die was mooi gelukt. En tot dan nog geen enkel probleem. Hierna moet je een uur of 2 de ragout in de koelkast laten stijven en dat had ik gedaan, zelfs 4 uur, maar het bleef een drap. Resultaat? Ik probeerde ballen te maken en had een soort van 10 dikke ragout vingers en alles plakte aan elkaar. Mijn vingers aan vingers en daarna aan mijn handen. Alles plakte dus behalve de ragout aan de ragout. Daarna nog de bloem geprobeerd en het eigeel...... 1 groot drama. Poging 1 dus mislukt..... Keuken 1 grote bende natuurlijk. Stel je het beeld voor van de kok in de muppetshow. Kneudenbreuden met wat bloem op zijn zachts gezegd. Afijn ik had zoiets dan gaan we voor de rest van ons leven maar bitterballoos door het leven. Er zijn ergere dingen, kan ik me zo bedenken. Afijn inmiddels is Ron van de week thuis gekomen en hij had op het internet gelezen van een bedrijf genaamd Mr. Kroket. En dit was DE uitkomst. Hier kon je dus kroketten bestellen EN frikadellen. Ware het niet dat we maar geen bericht kregen van ze op onze email. Ik dus gebeld en Mvr. Kroket nam op. Het was een hele aardige vrouw die me in het Nederlands kon uitleggen waarom er geen reactie kwam. Ze waren net een maand draaiende geweest met hun bedrijf en toen brak de gekkekoeienziekte uit en de import van Nederlands vlees werd gestaakt en zo ook de activiteiten van hun net nieuwe bedrijf. Afijn om een lang verhaal kort te maken, er vielen geen kroketten meer bij hun te bestellen. En toen ging toch het bitterballen virus weer kriebelen. Inmiddels had ik nog een recept gekregen van Annemarie voor ragout en bitterballen. Alles was precies het zelfde als het recept dat ik van Carin en tante Nan had gehad, maar....... hier stond bij...... de ragout laten stijven op een plat bord. Nou nog 1 keertje dan..... en zo waar hier het bewijs van poging nummer 2....

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting


Moet zeggen het plaatje ziet er goed uit he? We hebben ze nog niet gegeten, want in onze "vetpot" zit geen vet. Doe ik eigenlijk uit voorbehoud van mezelf, want geen vet, is niet gebruiken. Snap je em? Maar voor de Bitterballen moeten we maar een keer een uitzondering maken. Dus wie weet moet dat ook wel weer in twee pogingen, zoals de vla en het maken van die dingen. Maar heb het gevoel dat er een soort van Petraboom is ontstaan. Als in navolging van de "Kwekkeboom" ;-)

Eigenlijk zouden we dit weekend naar de kust gegaan zijn, ware het niet dat we eigenlijk allebij niet zo'n zin hadden om het stuk te rijden en dat we van de week een uitnodiging kregen van buurtjes om zaterdag bij hen op een christmas party te komen. In plaats daarvan zijn we naar Cameron Village geweest. Dit is een winkelcentrum in Raleigh, maar hier zijn net even wat andere winkeltjes. Er zitten een aantal winkels van ketens, maar ook kleine leuke snuister winkeltjes. En dat was leuk om door heen te lopen. Het was er best wel druk en er waren ook veel terrasjes. En er zaten mensen buiten te eten en wat te drinken. Al was de temperatuur in de nacht van vrijdag op zaterdag wel een heel stuk kouder geworden. Wel met een zonnetje, maar een heeeeeel stuk kouder. Er was ook een leuke winkel met honden spulletjes. La di Dogs heette het. En ik zag er een heel leuk hondenkussen. Snel naar binnen. Ahum??? 160,- Dollar, hmmm misschien toch niet zo heel leuk. Goh wat was ik blij met het kussen wat ik vorige keer bij Target had gekocht van Woolrich voor ze. Die was maar 25,- dollar en misschien, nee zekers, even zo leuk! Hmm jammer, maar heb nog wel een foto er van gemaakt. Voor het idee ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Even voor de duidelijkheid het was de bovenste en binnen hadden ze hem in het bruin, met een licht blauw bot er op. Harstikke leuk. maar wel errug duur....
Ik al eens verteld dat je hier nu zo veel auto's met kerstbomen ziet rijden. En die wilde ik trachten te gaan fotograferen. Nou dat was nog niet zo makkelijk al rijdend. Maar het is me enigszins gelukt. Let wel deze foto's zijn gemaakt tijdens het rijden hoor. Dus de wazigheid bij sommige komt van onze snelheid, zeg maar.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

En een van de vele kerstboomverkoopplaatsen.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Nou 's avonds dus bij Susan en Dion naar de Christmas party. Het was er erg gezellig. In principe hoefden we niks mee te nemen, zij zouden voor appetizers en de drank zorgen. Maar we hadden een fles wijn voor ze mee genomen. We hadden met Alison en Bob, onze directe buurtjes afgesproken om met zijn viertjes er naar toe te lopen. Eenmaal binnen zagen we de appetizers al op tafel staan. De hele tafel stond dus vol met allemaal lekkere hapjes. Ze had er heel wat werk aan gehad. Wat ontzettend leuk. Er kwamen dus nog veel meer buurtjes en het was heel leuk en vond erg gezellig. Uiteindelijk bleven we met een groepje over die allemaal een hond hebben. Grappig was dat. Susan en Dion hebben een Australian Cattle dog, Alison en Bob hebben twee labradors en Frank en Sharon hebben ook een Labrador. Van het ene verhaal kwam het ander verhaal. Eigenlijk wel heel bijzonder ook weer. Wie had anderhalf jaar geleden gedacht dat we nu op een Christmas party zaten met onze Amerikaanse buren ;-) Toch wel heel leuk ook weer. Ik vindt het leuk om hen beter te leren kennen en te luisteren naar hen verhalen die ze vertellen. Over hun werk, hoe zij het hier ervaren, over hoe ze naar hier zijn gekomen. Want de meesten komen van andere staten. Over hun ervaringen hier in North Carolina. Vaak grappige verhalen van ze. En andere interessante nieuwtjes Zo hoorde ik dus gisteren ook dat er in South Carolina een Pottery Barn outlet is. Pottery Barn vindt ik 1 van de leukste woning winkels hier en dus een outlet daarvan zou erg leuk zijn. Het was niet zo heel ver weg zeiden ze..... Maar zo'n drie en half uur rijden hier vandaan. Mmmmmm, misschien moeten we dat nog eens met wat anders gaan combineren ;-)
Vanmorgen zag ik in de krant tussen al de reclame blaadjes het boekje van Hudson Belk met daarin 70 % korting op de koffers en daar nog eens met een bonnetje 15% extra korting op. Ze hadden ze van Delsey. Dus besloten we om daar te gaan kijken.
De Delsey koffers in de grootste maat stonden niet meer in de winkel dus de verkoper ging voor ons achter kijken en kwam terug met het verhaal dat hij de Delsey niet meer had, maar wel de Samsonite versie er van. Die werd nu ook met 70 % verkocht en ook die 15 % extra korting. Het mooie van deze koffer is dat ook de zijkanten hard zijn. Bij onze vorige koffer is daardoor waarschijlijk stuk gegaan. Er zat ook een soort divider bij en een speciale hoes voor kleding in op te bergen. Dus we besloten voor deze koffer te gaan. Bovendien krijg je op deze koffer 10 jaar garantie, aldus de verkoper. Weliswaar niet bij beschadiging maar wel op defect. Hoe ze dat moeten gaan onderscheiden lijkt me moeilijk, maar we hopen het niet nodig te hebben.
Daarna nog even naar Sears want daar had ik een mega grote Crockpot gelezen. De crockpot die ik nu heb is 4 qrt (3,7 liter) en deze was 7 qrt (6,6 liter). Voor 24,99 dollar. Dus eerst de koffer in de auto en daarna door naar Sears. Het was even zoeken en ik vroeg het aan een verkoopster die net als ik ook elk pad af ging. Dat is ook wel bijzonder vindt ik altijd. Ze lopen gewoon met je mee en blijven net zo lang zoeken tot ze je kunnen helpen. Even daarvoor bij de koffers ook al. Toen we (lees Ron) hem uiteindelijk gevonden hadden zag ik dat je bij deze grote crockpot nog een heel klein ieniemienie crockpotje kreeg. Dus nu hebben we er drie. Die grote lijkt me heel handig om soep of iets dergelijks te maken of kip. Dat pas niet altijd in die kleinere. En die kleiner is makkelijk voor de beefstew. Dus we kunnen weer een eind wegcrockpotteren, dat lukt me namelijk een heel stuk beter dan die "Petraboom BB-en"

Photobucket - Video and Image Hosting

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kan echt niet wachten tot je die bitterballen geproefd hebt. Ze zagen er zo lekker uit en waren nog niet eens in de frituur geweest. Ik zit met kwijl in mijn mond. He is alweer bijna 2 jaar geleden dat ik een lekkere bitterbal, kroket of frikandel heb gehad. Laat me niet te lang wachten hoor. Ik ga zo op in dat bitterballen verhaal, ik weet niet eens wat je nog meer hebt verteld. (Wil wel het recept heel erg graag)

even wachten hoor......

Ben ik weer, oh ja koffers, ik heb twee hard-top koffers van Delsey en we gebruiken ze nu al 6 jaar, wel wat gekrast en zo maar ze werken en sluiten nog perfect. Ik weet niet wat die mensen moeten met al die stoffen dingen.

kastelke zei

Wat een heerlijk leven toch...
(zij het dan misschien wel kroket-loos, maar ach, dat overleef je wel). ;-)

Anoniem zei

De bitterballen zien er lekker uit. Begrijp niet waarom je nog geen vet gekocht hebt om ze te proeven!! Ben benieuwd hoe jullie ze vinden smaken.

PS: We hebben tegenwoordig een spiderman onder de douche staan hihi. Dylan vond het een super (nou ja een spider) cadeau. De Sint weet Dylan elke keer weer opnieuw te verrassen, Sint dank u!!

Karin

Anoniem zei

Hoi
Ga eens even snel vet halen. Nu heb je kans dat je bitterballen wit en blauw gaan uitslaan en dat is echt niet lekker hoor. Groetjes Ingrid

Larissa zei

ooh lekker bitterballen! Ga maar snel vet halen , voordat ze niet meer te eten zijn! Ik zou de frikandel speciaal nog het meest missen als ik in Amerika zou gaan wonen! (wil wil na mijn studie, over 2,5 jaar ongeveer, voor een jaar naar de USA als au-pair, dat wordt nog wat!)

Pottery Barn is inderdaad een hele leuke winkel, ook één van Nancy's favo's! Volgens mij had ze gezegd dat haar halve inrichting daar vandaan kwam, maar ik weet het niet zeker.

Trouwens, ik kwam dit weekend op het idee om al jouw eerdere posts te lezen (waarom kwam ik niet eerder op dat idee? Bij de andere Petra doe ik dat al máánden) en ik moet echt even zeggen dat ik jouw huis echt SUPER vind!!! De buitenkant, maar óók de binnenkant!! Hele mooie vloer, mooie schouw erin, leuke kleur op de muur, echt helemaal super! Zo wil ik het ook 'later'!

Anoniem zei

Ik zie wel een leuke toekomst voor je weggelegd....Petra's kroketten, bitterballen en vla...!
Gewoon de concurrentie aangaan met vanderveens.
Wij gaan deze week ook zo met een kerstboom op het dak rijden, natuurlijk op de audi...(stel je voor dat er een kras op het dak komt ;-)
Ik heb alle boeken van Potterybarn zodat ik volgend jaar kan blijven wegdromen en ideeen kan blijven opdoen. Ik vind de catalogus al zo leuk.
Groetjes van iets lager

Anoniem zei

Hahaha, ik bedoel natuurlijk NIET! op het dak van de audi....dan gaat Frank gillen

Anoniem zei

Weet je dat je bij Van der Veen's bitterballen en kroketten kan bestellen?

http://www.thedutchstore.com/

Anoniem zei

Potterybarn...kwijl...
Wij gaan ook van het weekend onze boom halen, gezellig weer, Ik denk ook niet op het dak van de VOLVO, want inderdaad Tries 'stel je voor' . En wat betreft die bitterballen, gat in de markt Peet, ga ze maar snel frituren en lekker eten, we horen wel het verslag. (en recept hahaha) Wat een schatje dat crockpotje...

Larissa zei

Ik heb het ook aan de andere Petra gevraagd, dus vraag ik het ook netjes aan jou:

Mag ik de link van jouw blog op mijn blog zetten?

Anoniem zei

Nou die bitterballen zien er echt uit, ben benieuwd hoe ze smaken!

Kan je niet vast een voorraadje koffers inslaan tegen 70% korting, je volgende visite heeft vast weer een koffer extra nodig!!!!!!

Erna

Petra zei

@ Blips
Zal inderdaad even het recept bloggen van de week ;-) Hou je het nog zo lang vol.
Vroeger zag je van de Samsonite een reclame met een olifant en die zette dan zijn poot op de koffer. Weet niet of deze dat gaat overleven, maar we hebben goede hoop ;-)

@ Kastelke
Goede kans van overleven denk ik he?

@ karin
Die sint doet je toch maar verbazen he? Dat hij dan echt alles weet.......Veel plezier morgen.
We houden het nog even spannend voor de bitterballen. Eerst nog even aan de erwtensoep.

@ Ingrid
Als het een goed kok betaamt heb ik ze gewoon lekker in de diepvries gegooid ;-)
Dus die blijven nog wel even goed. Maar we houden je op de hoogte van de smaak en het frituur proces.

@ Larissa
Leuke plannen hoor. Tegen de tijd dat je gaat, kom je hier maar voor de drop en wellicht bitterballen. Frikadellen kan ik je niet aan helpen ben ik bang. Voor die tijd dus afgekickt zijn ;-)

Zou zo maar kunnen hoor. Pottery Barn is echt heel erg leuk. En bedankt voor je complimenten. Ga er bijna van blozen....

@ Patricia
Wat een geweldige combinatie ook he? Bitterballen en vla, hoe hollandser kan het worden?
Ik kan me voorstellen dat het niet op het dak gaat. Al las ik laatst op het blog van Guus dat er plastic onder gaat, maar denk dat ik Ron ook niet zo ver zou krijgen.
Ja de Pottery barn boekjes zijn inderdaad ook al zo leuk. Volop mooie ideeen.

@ Anonymous
Ja dat hebben we inderdaad een keer gedaan. Zit altijd een beetje met het koelproces als je ze bij hen besteld. Zomers, kun je dat zeker wel vergeten hier. Mocht mijn bitterbal in de frituur niet werken, houdt ik van der Veen zeker in gedachte ;-) Hoeven we toch niet kroket/bitterballoos door het leven te gaan.

@ Mary-Ann
Nee doe maar niet op de Volvo hoor!
Veel plezier met decoraten en met de Sint morgen.

@ Larissa
Ja hoor, dat mag je wel ;-)

@ Erna
Denk je echt dat dat nodig zal zijn? hi hi hi.
Het verslag van de bitterbal volgt!

Groetjes Petra

Nel zei

Ziet er professioneel uit de BB's geef je ook een smaaktest ?
Wat goedkoop zeg die crockpot, de mijne kostte 85€ en is maar 3 liter.
Net als die koffers...ik heb er net een gekocht voor 125€

Anoniem zei

Nou meid de BB's zien er prima uit, zo te zien zullen ze ook lekker smaken :-))

Das nog eens mooi een koffertje kopen zeg met 70% korting!!
Jullie zijn al helemaal in Kerstsfeer, vanaf morgen zal het hier nu ook los gaan barsten, als de Sint weer het land uit is ;-))

Petra zei

@ Nel
Ja de smaak test volgt hoor ;-)
Moet nog op pad voor olie.
De koffer die we nu hebben is ondanks de 70 % korting ook nog best prijzig hoor. Maarja dan heb je wel een Samsonite, in de hoop dat die langer mee gaat dan de vorige.

@ Yvonne
Ja het plaatje ziet er goed uit, nu de smaak nog ;-)
Veel plezier vanavond en voor van de week veel plezier met versieren!!
Groetjes Petra