zondag 10 december 2006

Raleigh Classic Car auction

Gistermorgen vroeg op pad en richting the State fairgrounds. Daar is elke zaterdag rommelmarkt en zijn een aantal hallen waar elke week weer wat anders is. Deze vrijdag en zaterdag was er de Classic Car Auction. We hadden een brochure in onze krant gehad en na het zien van die info wilde Ron zeker weten heen. We moesten vroeg heen, want de veiling begon om 10.00 uur en er voor kon je in een andere hal nog de te veilen auto's bewonderen. En dat hebben we gedaan. Er waren veel mooie auto's te zien.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

The Batman mobile van de film was er ook, waar je mee op de foto kon.

Photobucket - Video and Image Hosting

James was er trouwens ook nog ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting


De foto hierboven is van de Ford Mustang "Elanor". Die van de film "Gone in 60 seconds" met Nicolas Cage en Angelina Jolie als hoofdrolspelers. De Elanor wordt dan als het juweel onder de gestolen auto's genoemd. Vond trouwens deze film destijds heel leuk en de muziek zeker. Vooral Flower van Moby in het begin van de film. Deze Elanor werd dus ook geveild vandaag, maar we kwamen er al snel achter dat dat pas veel later op de dag was. Deze auto vond ik echt heel leuk ! Een zacht gele Volkswagen Beetle. Met beige kapje. En die werd in het begin geveild, want die stond al klaar om naar buiten gereden te worden.

Photobucket - Video and Image Hosting


Inmiddels was het kwart voor tien en zou de veiling gaan beginnen. Als je wilde bieden op auto's moest je je van te voren aanmelden en 50,- dollar betalen. (Goede business trouwens) Wij hadden dat niet gedaan, want je zal maar net aan je neus krabbelen en dan heb je een auto gekocht ;-) Op tv zie je hier wel eens deze veilingen. En nu konden we dit nu eens in het echt zien. En ik vond het echt heel grappig te zienallemaal. Net voor het begin van de veiling kwamen er allemaal (voornamelijk) mannen uit alle hoeken aan zetten. Met dikke sigaar in de mond of cowboyhoed op. Prachtige personages! Voor ons zat een man en die was helemaal zenuwachtig.

Photobucket - Video and Image Hosting

Hij is tijdens de veiling wel een stuk of 5 keer naar een auto toegelopen. Later heeft hij deze rode Thunderbird gekocht voor 25.000,- dollar. (Ook te zien aan het eind van het filmpje)

Photobucket - Video and Image Hosting

Er is zo'n apart sfeertje. En vooral ook door de mensen van de veiling zelf. Die doen toch een partij druk. Lopen door de zaal met bieders, met een soort van flitsogen en maken er, als ze een bieder zien, een hele show van. Zo gaaf om te zien.

Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting

En dan de auctioneer zelf met zijn brabbeltaaltje. Versta er echt geen bal van. Behalve tussendoor "Close it up" (motorkap gaat dicht) en "Roll out" (de auto wordt verder van het podium geduwd). Daar tussendoor brabbeld hij in 1 zucht allemaal bedragen en roept daarbij een net wat hoger bedrag. Als hij even adem wil halen, zit er naast hem een man die met een echte radiostem wat van de auto verteld. Daarna als hij weer adem heeft, brabbelt hij weer verder. Geweldig om mee te maken. Later begrepen we ook pas dat niet alle auto's verkocht worden. De eigenaren hebben een reserve opgegeven. Dus het minimale bedrag wat ze voor de auto willen hebben. En als je dus SOLD hoort is de auto echt verkocht en is het reserve gehaald. Zo was er bij die mooie kever tot 13.000 geboden en die is niet verkocht. Er waren ook bestelauto's van de USmail en een karretje van de CocaCola die voor veel geld verkocht werden.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

En een amphibie auto (kan op land rijden en in water varen). De rode auto rechts op de foto. Moet zeggen dat ik dat geen mooie auto vind. Hoog Dafjes gehalte. Maar er werd 53.000,- dollar op geboden. Maar niet verkocht, want de reserve was niet gehaald. Heel wat geld vond ik, maar waarschijnlijk niet genoeg nog dus. Want er kwamen in mijn ogen heel veel mooiere auto's langs die voor veel minder verkocht werden. 13.000,- voor een echt hele mooie Amerikaanse oldtimer. Ik heb er dus duidelijk geen verstand van ;-) Maar het was zo leuk om gezien te hebben.
Rond 12 uur zijn wij weer naar huis gegaan en op de weg naar buiten stond Rolls Royce met zijn mooiste modellen. Dus mocht je niet geslaagd zijn op de veiling kon je altijd bij hen nog je geld kwijt, hi hi hi.

Photobucket - Video and Image Hosting

Hier nog een filmpje van de veiling zelf, met (on)duidelijk het gebrabbel van de auctioneer te horen ;-)



's Middag hebben we met de hondjes door gebracht en genoten van het zonnetje. En 's avonds zijn we wezen eten bij Chili's. Dat is inmiddels wel 1 van onze favoriete restaurants geworden. Toen we een tafeltje aangeboden kregen en net zaten, kwam ineens Merel van Helga aan gelopen. Zo grappig. Ik dacht in mijn ooghoekje Marnix (haar broertje) te zien en ineens stond Merel naast me. Ze waren dus ook lekker aan het eten bij Chili's. Ze waren naar de Christmasparade in Cary geweest en had dus net Santa gezien. Na even gebabbeld met Helga en Miles te hebben gingen we allebei verder met eten. Daarna zijn we even naar de Target geweest voor nog wat boodschappen. Ik heb dus inmiddels het vet voor de bitterballen in huis, dus het moment der bitterballen komt steeds een stukje dichter bij ;-) En daarna zijn we door gereden naar de bioscoop in Apex. Want gisteren was er een film van Cameron Diaz en Kate Winslet in premierre gegaan. Een echte feel good movie met een lekker kersttintje er aan. De film heet "The Holiday" en is echt een aanrader. De film is best grappig en heel romantisch natuurlijk! Een echte feel good movie met lekkere Engelse humor!



Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Guus zei

Heel leuk filmpje! Wat een verbaal geweld zeg zo'n veiling :)

Anoniem zei

Goeie grutten wat een onbestaanbare brei, van het luiteren wordt je al moe.
Wel een leuke kever hoor, ik kan me voorstellen dat het een leuke dag was. :)

Anoniem zei

Wat een prachtige auto's, ja stel je voor dat je zomaar ineens bied zit je met een auto.
Er zitten wel heel leuke bij.

Erna

Anoniem zei

Wat leuk z'on veiling en wat een drukte. Zat er niets tussen voor de lange zomeravonden? Lekker cruisen in een USA slee ;-)
Wat een gave kerstkaart heb je, Connor en Stacey lijken wel de rendieren..
Groetjes

kastelke zei

Goh, die blinken nogal zeg, die auto's! Ik zie de baasjes al poetsen, met zo'n lapje, en maar wrijven, en maar boenen... (zij liever dan ik!).

Anoniem zei

Zo weer even lekker bijgelezen, tja t is woensdag hier he, lekker met een bakkie. t was even druk hier ivm vertrek van Chantal en in de tussentijd heb jij weer allemaal leuke dingen gedaan en ontdekt. Wat leuk zeg die veiling, wat een leuke auto's om te bekijken. Wel goed dat je die krulspelden hebt gelaten voor wat ze waren, ik denk ook dat banenzwemmen productiever is. Het is wel wat minder voor je lachspieren maar ja je maakt genoeg mee dus dat zal ook goed komen. Tja en dan die kerstversiering bij jullie, mm t is hier dan maar niets hoor. Ziet er ontzettend leuk uit wat je allemaal op t blog hebt gezet en wat een werk allemaal zeg. Nou ik ben weer bij"gepraat". Wie weet zie ik je nog op skype vanmiddag. Want het vertrek van Chantal was wel weer een verhaal van all in the family (hoog blondgehalte dus) hahaha. Net zoiets als broer.
Toedeloei daar.