zaterdag 23 december 2006

Precies op tijd....

Photobucket - Video and Image Hosting

Precies op tijd is hij gaan bloeien de amarylis. Netjes met de kerst in bloei. Wat een timing. Had hem net na thanksgiving gekocht en in de pot gedaan. Rozen en Amarylissen zijn echt mijn favorieten bloemen. In Nederland kocht ik ze vaak als snijbloem. Hier zie je ze echt heel weinig en als je ze ziet mega duur. Dus nu een bol en hij kwam nog mooi uit ook. Was helemaal blij! Dat gaan we vaker doen ;-)
Gisteren zijn we wezen kerstshoppen bij North Hills Mall. Ze hebben er net even wat andere winkels dan in Crossroads waar ik meestal ga. En zo hebben Ron en ik lekker in Starbucks van een kopje Hot choclate genoten en bij Plow and heart wezen kijken. Hele leuke winkel vond ik.
Wat is er verder nog gebeurd... Mijn moeder kwam met minder leuk nieuws. Ze had namelijk van Anneke gehoord dat bij het bedrijf van haar broer brand is geweest. Een flinke brand. Ze vertelde dat het ook op het nieuws was geweest. Je moet er toch niet aan denken dat je bedrijf in vlammen op gaat. Vreselijk lijkt me. Heb er een filmpje van gevonden op zoom-tv De beelden zien er niet zo best uit. Het was zo wie zo al raar om familie zo voor de camera te zien. Toch ook weer apart dat wij het zo kunnen zien hier op het internet. Hoop dat het nog mee gaat vallen allemaal.
Verder zijn ze hier achter nu echt aan het bouwen geslagen. Van de week begonnen en er staat inmiddels al een heel huis. Ongelooflijk hoe snel dat toch gaat. Heb er wat foto's van gemaakt.

Maandag
Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Vrijdag

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting


En uiteindelijk moet het er zo uit gaan zien. Want het zelfde huis staat al bij ons in de wijk. Wel een heel leuk huis met een wrap around porch. Waarschijnlijk hebben een aantal bouwers hier een aantal ladenplannen waaruit je kunt kiezen voor een huis. In Nederland heb je dat ook. Het scheelt vaak een heleboel in de architect kosten. Wel is het zo dat je een tweede zelfde huis in de straat kunt zien, dus wat minder apart. De indeling van binnen kan dan weer wel verschillen, maar het buitenplaatje is vaak het zelfde.

Photobucket - Video and Image Hosting

En by night op het moment zo....

Photobucket - Video and Image Hosting

Nu is deze nieuwe straat nog meer weiland, maar dat gaat denk ik heel snel veranderen. Inmiddels zijn er van nog 5 huizen de funderingen gereed en zullen daar snel huizen te voor schijn gaan komen. Vond het wel leuk om foto's te maken nu en zal dat over een poosje nog eens doen op dat zelfde punt.

Linker en rechterkant van de nieuwe straat.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Het gaat nog wat worden onze wijk. Na 1 straat toen wij er kwamen, zijn het er strakjes al drie. Het wordt er wel gezelliger op, want vanmiddag kwam de buurman (in zijn golfkarretje) ons uitnodigen voor een New Year's Eve Bash. Er schijnt een vuurkorf te komen en er werd verzocht je dik aan te kleden. Heel gezellig lijkt me. Grappig eigenlijk, wij noemen het Oudejaars avond, maar hier dus Newyear's Eve. Het is maar hoe je het bekijkt. Ze doen hier op oudejaarsavond niet aan vuurwerk en dus kunnen we met een gerust hart op stap. In Nederland waren we altijd gewoon lekker op de bank bij de hondjes. Hier is het illegaal om vuurwerk af te steken. In ieder geval een bepaald soort. Vooral vanwege de houten huizen. Voor je het weet heb je een vuurpijl die niet goed terecht komt. Maar mocht er vuurwerk komen, dan ben ik zo weer thuis bij ze. Moet zeggen dat ik het wel leuk vind al die buurtfeestjes. We beginnen nu pas een beetje mensen beter te leren kennen hier.
Verder heb ik vanmiddag een appeltaart gebakken. Met de door Ron meegebrachte Koopmans versie. Heel erg lekker!!!

Photobucket - Video and Image Hosting

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Annemiek zei

Oh dat ziet er lekker uit.
Goed van die amarylis om net nu te gaan bloeien.
Dat wordt nog een grote buurt bij jullie. Die huizen, dat gaat echt snel soms. Zeker als ze de "modulars" plaatsen, 's morgens nog niks, en 's middags staat er een huis.
Fijne kerst nog!

Anoniem zei

Ik wist niet dat je de amarylis hier kan krijgen in een bol. Weer iets geleerd...

Fijne feestdagen!!

Gr Petra uit NY

Petra zei

@ Annemiek
Ja in de straat hierachter heb ik vaak met verbazing gekeken hoe snel het ging. En nu in de nieuwste straat weer. Binnen 3 maanden is het huis helemaal bewoonbaar, met de tuin er kant en klaar bij.....

@ Petra
Die van mij komt bij de Home Depot vandaan. Die hebben jullie ook vast.
Jullie ook hele fijne dagen en wie weet voor jullie een witte kerst!

Groetjes Petra

Anoniem zei

Petra, ik wens je fijne feestdagen,samen met man en hondjes en een liefdevol 2007 !


Groeten uit St.Maartensbrug.

Petra zei

@ Ronny
Dank je wel. Jullie ook hele gezellige feestdagen en een Beardie goed 2007!

Anoniem zei

Petra en Ron, Stacey & Conner,

Vanuit Den Haag een heel gezellig kerstfeest gewenst en alle goeds voor het nieuwe jaar!!

Groetjes,
Karin

PS: lekker appeltaartje!!!

Anoniem zei

Oh dat ziet er lekker uit, appeltaart!
Merry Christmas
Blips