vrijdag 15 december 2006

Weer op honk

Ron was van de week naar Illinois geweest voor zijn werk en gisteravond is hij weer veilig terug gekomen. Hij vond het een interessant en leuk bezoek aan het bedrijf waar zij voor werken. Bovendien bleek hij veel "vlieguren" te hebben gemaakt. Hij en een collega hadden namelijk een overstap in Chicago naar een plaatsje verder op. Het zou een half uurtje vliegen zijn geweest. Dat was ook zo, maar eenmaal boven de plaats van bestemming vliegend, bleek dat er niet geland kon worden vanwege mist. Dus terug naar Chicago. Weer een half uur de andere (verkeerde) kant op. Daar weer geland, uit het vliegtuig en gewacht op een piloot die wel durfde te landen. Ron meldde nadrukkelijk dat het door de vrouwelijke piloot kwam ;-) Veiligheid boven alles, zou ik me ook voorhouden als ik pilote was geweest. Bovendien hadden ze nu maar mooi een tweede rondje boven Chicago gemaakt niet waar? Think positive! Na een half uur konden ze mee met de volgende vlucht die waarschijnlijk wel kon landen. En gelukkig geen mist meer. Inmiddels wel twee en half uur verder ok, maar ze waren weer veilig aan de grond en op de plaats van bestemming.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting


Vond deze foto's wel erg leuk om te zien. Vooral de eerste met de flinke hopen sneeuw op het vliegveld. Vorige week was het er nog flink koud geweest hadden we gezien en hier was het "lekker" 23 graden. Have fun, had ik nog tegen hem gezegd. Maar inmiddels was de temperatuur ook in Illinois aardig bij gekomen. Maar dus hier en daar nog wel sneeuw.
De tweede foto vond ik ook mooi om te zien. Want je ziet er op echt hoe plaatselijk de sneeuw is gevallen. Bovendien van die mooie rechte landstukken en op elk landstuk een klein vierkantje van boven af, wat vast de boerderij moet zijn. Zo anders weer dan het landschap hier. Gisteravond laat was hij weer terug op RDU. De eerste vlucht naar Chicago had toch weer wat vertraging gehad, maar gelukkig hadden ze een ruime overstap tijd op Chicago zodat ze die vlucht goed konden halen. Afijn hij is weer veilig terug.

Dan ook nog even het recept voor de kroketten/bitterballen....
Gisteren was het er door het Lucky verhaal niet meer van gekomen.

30 gr boter
30 gr. bloem
2 dl krachtige bouillon of vleesjus
1 eetlepel fijngehakte peterselie
150 gr. vlees (draadjes vlees heb ik gedaan in kleine stukjes gesneden)
zout en peper
paneer meel
1 ei

Smelt de boter in de pan en roer de bloem er door heen. Daarna onder voortdurend roeren de bouillon. Echt goed blijven roeren, anders krijg je klonten!
Ik had de bouillon apart verwarmd en na de boter te hebben gesmolten de pan van het vuur af gehaald. Zo krijg je een beter resultaat met het roeren van de bouillon.
Roer daarna de peterselie er door heen en maak het op smaak met peper en zout.
Daarna spreid je de ragout uit op een groot plat bord en laat het in de koelkast opstijven. (zeker 2 uur)
Daarna kun je naar wens bitterballen van de ragout maken of kroketten. Het helpt als je een beetje meel aan je handen doet, zodat het niet te veel aan je handen plakt als je balletjes aan het maken bent.
Dan doe je de bitterballen eerst in een schaaltje met wat bloem en daarna in het losgeklopte eigeel. Hierna rol je de bitterbal of kroket door de panneer meel.
En dan heb je een kroket. Zelf heb ik ze ingevroren en zo kan ik elke keer wat bitterballen pakken.
Bakken in de frituur op 190 graden celcius. Ongeveer 6 bitterballen of twee kroketten tegelijk. Weet niet of dit ook in de oven kan. Denk dat ze dan leeg zullen lopen.

Bovendien kreeg ik op het blog ook nog een tip om twee gelei blaadjes door het ragoutmensel te doen om het geheel wat meer vorm te geven. Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd, maar lijkt me een nuttige tip! Het maken van de ballen van de ragout is een naar klusje, dus wie weet helpt dat en maakt het het e.e.a. makkelijker ;-)
Succes!!!

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo even lang diverse bloggers bijlezen heeft me nu al 3 receoten bezorgt..klink goed ik verheug me er al op om het te gaan maken

gr Petra

Anoniem zei

Yep, de sneeuw hier (in Missouri, maar dat ligt dicht bij Illinois... naar Amerikaanse normen ;-)) is bijna volledig verdwenen. De temperaturen zijn weer gestegen tot 15C. Maar er wordt opnieuw over sneeuw gesproken voor volgende week. Niet leuk! Wij hopen dat we geen ingesneeuwde toestanden krijgen als we volgende vrijdag naar Belgie vertrekken...

Recept ziet er lekker uit!

Groetjes,

Annemiek zei

Ik heb het recept meteen uitgeprint, ik heb nog nooit geprobeert om zelf bitterballen te maken.

Ik las net je verhaal over Lucky, hoe triest. Ik kan wel zeggen dat het er niet overal zo aan toe gaat; onze ervaring met het asiel was 100% beter. Je kon ook niet een hond meenemen voor een wandeling zonder een formulier in te vullen, maar er waren vrijwilligers bij de honden die dat wel voor je konden doen. Je mocht in de meeste hokken ook naar binnen gaan, en bij ieder hok hingen snacks die je aan de hond kon voeren. Ze werden er heel goed verzorgd.
Ik hoop dat Lucky een goed thuis krijgt hoor!

Petra zei

@ Petra
Succes met kokkerellen!

@ Hilde
Nee zeg, even wachten met die sneeuw hoor. Eerst jullie veilig naar Belgie en dan pas sneeuw.
Alvast heel veel plezier gewenst !!

@ Annemiek
Succes met de bitterballen.
Jouw ervaring te horen met een asiel doet me goed. Het is dus niet overal zo gelukkig. Wat een goed idee van die snacks. Het klinkt in ieder geval een heel stuk gemoedelijker dan het asiel waar ik was. In ieder geval de wijze van benaderen klinkt een stuk fijner.

Groetjes Petra

Anoniem zei

Helaas heb ik geen recepten voor je. Wel wil ik je bedanken voor jou recept. Ik moet er ook maar eens aan beginnen, lijkt me echt lekker.
Tja piloten nemen inderdaad geen enkel risico, wees blij.

Nel zei

Je wordt al een aardig keukenprinsesje haha, maar je recept ga ik zelf ook op m'n culinblog zetten en natuurlijk uitproberen.
Fijne zondag nog....