zondag 31 december 2006

Oliebollen en post....

Gisteren was het hier oliebollen bakdag. Carin had in oktober een pak oliebollen mix voor ons mee genomen en vandaar rozijntjes gehaald en aan de slag ermee!

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Ok, de vorm van de bollen is een beetje artistiek, maar ze smaken heerlijk. Na het lezen van "smikkelen en smullen" had ik er kleine stukjes appel door heen gedaan en ze zijn echt heerlijk...... Iets "te" lekker misschien!

Na het oliebollen bakken wilden we net weg gaan toen de postbode de oprit op kwam rijden. Dat doen ze nooit, behalve als er een pakketje is!!! En dat was er. Van Marieke. Oh, wat lief en leuk weer! Snel naar weer naar binnen en open maken natuurlijk.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

Aagje Stace helpt heel graag een handje, of zou hij het lekkers wat er voor hen in zat ook ruiken?

Photobucket - Video and Image Hosting

Er zat zoveel leuks en lekkers in!! We zijn hartstikke verwend. Heel erg bedankt Marieke!!
Verder is het hier heerlijk rustig, nog geen knal gehoord of een vuurpijl gezien. Wat ik helemaal niet erg vind. Moet zeggen dat ik dat dus echt niet mis. De laatste dagen van het jaar zijn voor mensen met honden in NL een uitdaging. Vind vuurwerk heel mooi, maar dan alles te gelijk en niet dagen van te voren overal al geknal en geflits. Gelukkig niets van dit alles hier! Heerlijk. In Raleigh is er wel een nieuwjaars viering, waar de gemeente zorgt voor het vuurwerk. Alleen wordt er voor vanavond regen verwacht. Hoop voor de feestgangers dat het zich tot ver na middernacht verplaatst. Want dat vind ik wel leuk, zulk vuurwerk. Gewoon op een veilige manier genieten van vuurwerk. Ik wens dan ook allen een heerlijk fijne (en veilige) jaarwisseling en alle goeds voor 2007!!

Photobucket - Video and Image Hosting


Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou Petra, troost je, ook hier gaat het vanavond regenen en zelfs stormen....
Geen vuurwerkweer dus.
Groetjes en de beste wensen voor 2007 uit Almere, ook voor je "kindjes" .....
Eric

Anoniem zei

Nou Petra, ik ben blij dat mijn kerstpakket toch nog aangekomen is dit jaar, was al even bang dat ie helemaal niet meer zou komen!!
Ik hoop dat Stacey en Connor veel plezier zullen hebben met het speelgoed en de snoepjes!
Geniet maar van dat al dat lekkers!
Die oliebollen zien er prima uit trouwens! Denk dat met de appel erdoorheen ook wel heel lekker smaakt!
Wij hebben ze kant en klaar van de oliebollenkraam gehaald vandaag... vast niet zo lekker als die van jou, maar wel een heel stuk makkelijker!

Voor jullie uiteraard ook een fijne jaarwisseling gewenst en heel veel geluk in 2007!

Dikke knuffies voor jullie kanjers!

XXXMarieke poot van Lindsey en Kayley

Anoniem zei

Die bollen zien er toppie uit!Wij hebben ze ook maar bij de bakker gehaald hoor maar ik mis de ouderwetse appelflappen wel, gewoon die met die gaatjes in het midden ;-)
Voor jouw jongens is het lekker rustig maar Max zal wel onder het bed duiken vanavond, daarom blijven we ook maar lekker thuis!
Gezellige en fijne jaarwisseling toegewenst van ons uit Noordwelle!

Henk,Jet en de doggies

Anoniem zei

Hallo,
Zal ik eindelijk ook eens reageren, je kent me wel niet maar ik jullie wel voor mijn gevoel. Volg je blog al een half jaar, had dat van Mariet vernomen, vindt het hardstikke leuk en hoop ook in 2007 veel van je verhalen te lezen. Bijzonder hoe leuk je schrijft en ook dat je dat zo trouw doet.
Fijne avond, met die heerlijke oliebollen zal dat best lukken, en een goed begin voor 2007

Groetjes Van Trudy, uit Noordwelle

Anoniem zei

Nou Petra die oliebollen zien er overheerlijk uit. Ik moet er nog aan beginnen vandaag, heb een pak mix via het internet besteld. Ben echt benieuwd of me dat gaat lukken.
Happy New Year
Blips aka Klaas Minnesota USA

Anoniem zei

Beste Petra en Ron, een fijne en gezellige jaarwisseling en veel oliebollen plezier, dat ze maar goed mogen smaken ! En bovenal alvast de beste wensen voor 2007, dat het maar weer een mooi jaar mag worden voor de Glories !

Guus zei

Hoi Petra,

Heerlijk zeg die oliebollen, wij hebben ze vanmiddag ook weer gegeten en zitten nu uit te buiken op de bank. Ecco stoort zich totaal niet aan het vuurwerk en de carbidbussen, hoop dat het zo blijft. Jullie een hele fijne jaarwisseling en ik blijf julli blog volgen!

Groetjes uit ten Boer,
Gerda & Ecco

Petra zei

Hoi Petra en Ron,

Een heel fijne avond vanavond en een heel leuk en gezond 2007 voor jullie en de hondjes gewenst! Hier wordt ook regen voorspeld, maar hopelijk blijft het tot na middernacht droog!

kastelke zei

Petra, ik wens jullie heel veel plezier en geluk in dit nieuwe jaar! Moge het een jaar vol vreugde en zonneschijn zijn!

Hier was er om middernacht heel veel vuurwerk, ondanks de felle wind en het regenachtige weer. Dusza kan goed tegen die knallen tegen, ze is zelfs in haar hok buiten gaan slapen terwijl het vuurwerk nog knalde. Maar een stofzuiger, dààr gaat ze van lopen!

Anoniem zei

Hey hallo daar,

Als eerste een heel fijn, gezond 2007 van ons allemaal hier en dat t weer een mooi jaar mag worden.

Oh wat word ik hier blij van, dat de oliebollen gelukt zijn. De meel was toch nog goed genoeg!
Ik heb alweer expres meel teveel gekocht dus die staat al weer klaar voor je. Die zal ik meegeven aan de hondenoppas.
Wij maken er hier altijd appelflappen van, lekker van die ouderwetse met die gaatjes! Dat is hier nou eenmaal een verslaving. Chantal heeft ze zelfs gebakken op Gran Canaria. Gekke gewoonte maar dat is altijd 30e savonds appels schillen en in de kaneel en suiker zetten. Dan smorgens 31e aan de bak en daarna de hele keuken helemaal uitsoppen. Heerlijk onderhand de DVD met muziek aan en swingend achter de bakpan.

groetjes uit Soesterberg

Petra zei

@ Eric
Bedankt Eric!
Het zelfde gewenst voor jou.

@ Marieke
De speeltjes van de heren bevallen heel goed. Ze "piepen" er flink op los, hi hi hi.
Nogmaals hartstikke bedankt!

@ Mariet
Hoop dat het voor Max is mee gevallen gister avond. Hier wel in de verte in de loop van de avond. Maar die van ons hoorde niks en
lagen lekker te snurken.

@ Trudy
Leuk!!! Een berichtje van "Trudel"!
Ik had al inside information van Mariet over je gehad. Heel leuk dat je mijn blog ook leest. Natuurlijk ook voor jou een heel goed en gezond 2007 gewenst!

@ Blips
Heb de oliebollen inmiddels op je blog gezien. Zagen er heel goed uit! Hoop dat ze net zo lekker waren als dat ze er uit zagen ;-)

@ Mary-Ann
Zelfde gewenst voor de Moermannen!!

@ Gerda
Leuk dat je een berichtje hebt achter gelaten. Die carbidbussen kunnen inderdaad ook flink knallen. Goed dat Ecco lekker niet bang is. Knuf voor hem en blijf jullie blog ook volgen ;-)

@ Kasaka
Hier viel het gelukkig mee, hoop dat het bij jullie ook droog was.

@ Kastelke
Oh wat goed van Dusza zeg. Beter zo dan dat ze bang zijn. Voor jullie ook de aller beste wensen natuurlijk!

@ Anneke
Ik heb er nog een klein beetje gist bij gedaan, maar het was een perfecte mix hoor. Ze waren om te smullen!
Die met die gaatjes zijn inderdaad zalig altijd!

Groetjes Petra

Anoniem zei

Jij was dus zo verstandig om mix over te laten komen. Stom dat ik daar niet aan gedacht had. Is toch veel handiger dan rommelen met bloemrecepten. Ze zien er goed uit.
Ja hier geen knallend vuurwerk op iedere hoek van de straat, wel even wennen, maar ook onze hond heeft het niet gemist!

De beste wensen voor 2007

gr Petra