zondag 23 december 2007

Charleston, Mount Pleasant, Isle of Palms

Vandaag stond als eerste Charleston op het schema. Eerst zijn we bij de veerponten naar Fort Sumter wezen kijken. Daar kon je ook mooi de nieuwe brug naar Mount Plesant zien en het vliegdek schip.

Photobucket

Photobucket

Van daaruit zijn we naar de “White point Gardens” gereden, langs East Battery street. Prachtige oude huizen staan er langs deze kade. Echt de een nog mooier dan de andere.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Deze weg gaat over in Murray Boulevard en zijn door de garden langs deze boulevard gelopen.

Photobucket

Het weer was heel warm eigenlijk, beetje broeierig, maar best bewolkt. Met ons vele joggers die lekker buiten waren. Wij hebben vooral de mooie huizen bewonderd. Elk huis toch weer anders, met veel mooie details. En nu ook nog met prachtige kerstversieringen. Vond dit echt heel leuk om gezien te hebben.

Photobucket

Via South Battery street zijn we weer terug gelopen en ook hier veel mooie huizen en ontzettend leuke tuinen. Met veel Engelse invloeden. Veel buxus en doorkijkjes. Zo leuk om te zien en ik kon wel foto's blijven maken. Wat is het er ontzettend mooi!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Daarna zijn we naar Market street gegaan en daar waren veel winkeltjes en zagen we de Charleston Fire department. Prachtig gebouw, met mooie glimmende brandweerwagens en wel hele smalle deurtjes.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Hiervandaan zijn we door gegaan over de nieuwe brug richting het vliegdekschip gereden. Inmiddels begon het wat te spatten, jammer genoeg. Mooi om te zien was dat hier ook een soort van Vietnam basis was nagebouwd, met helikopters en al.

Photobucket

Photobucket

Daarna zijn we door gereden naar Boone Hall plantation in Mount Pleasant. Hier is destijds de mini series van North en South opgenomen met Patrick Swayze, waarbij Boone hall, Mount Royall heette. Als kind heb ik die sere meerdere keren gezien. Prachtig vond ik de serie. En dan vooral het einde waarbij Orry de lange laan met zijn paard opkomt. Heel raar om nu zelf over die onverharde laan naar de plantage te rijden. Echt heel erg leuk. De eikenbomen op deze oprijlaan zijn 250 jaar oud!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Even een stukje van North en South van You Tube....



Hoorde vandaag dus ook dat de Notebook, een van mijn favoriete films hier ook gedeeltelijk gefilmd is. De honden mochten gewoon het terrein op en door de tuinen heen lopen, alleen niet het huis in. Dus Ron is buiten gebleven toen ik de half uur durende tour deed. Het was best interessant om te horen allemaal. Als eerste begonnen als indigo (kleuren van katoen) plantage en later als katoen plantage. Veel later ook nog als pecan plantage, maar na een orkaan, waarbij vele bomen verloren gingen, meer als fruit en groente plantage.
Speciaal om te horen wie er in de kleine slavenhuizen woonden. De huisjes dichtbij de Main Mansion, waren van de knecht, kok, kindermeisje e.d. De landarbeiders woonden in 1 heel groot verblijf. Tijdens de tour door het huis, mocht je geen foto’s nemen. En oh wat was dat jammer, want het was echt prachtig versierd nu met de kerst. In de hal stond een mooie grote boom en de draaitrap naar boven was helemaal versierd en op elke tree stons een kerstster. In de grote living, stond een piano en twee prachtige kerstbomen en prachtig versierde openhaard. In de eetkamer stonden drie kerstbomen heel sierlijk en glamourrijk versierd. Met op de tafel een prachtig bloemstuk. Zo jammer dat er geen foto’s gemaakt mochten worden. Maar het groepje waar mee ik was, was zeker niet zo groot, dat dat het maken van foto’s niet was opgevallen. Daarna door naar de tussen kamer waar ook weer drie kerstbomen stonden en waarbij 1 versierd was met katoen nog in de bloem. Heel erg mooi gedaan en erg toepasselijk bij de plantage. Daarna was de toer voorbij. Op de slideshow staan alle foto's van Boone Hall en het vliegdekschip en als je klikt op view all images kun je ze groter bekijken.



Toen ik binnen was hoorde ik al twee keer eerder de honden blaffen en toen ik weer bij Ron terug kwam begreep ik waarom. Om hen heen cirkelde een grote zwarte loslopende hond en die was allerminst lief tegen die van ons. Ron vertelde dat hij een paar keer geprobeerd had aan te vallen. Dus in een snel tempo naar de auto, al ging dat niet zo makkelijk. Connor was die hond helemaal zat en die viel terug uit. Maarja hij zat aan de riem en tot overmaat van ramp schoot Stace toen los waar die zwarte hond dus gelijk achter aan ging. Wat een toestand. Het scheen dat die hond bij iemand die daar werkte hoorde. Maar voor ons was de pret toen gelijk voorbij. Er stond inmiddels een nieuwe groep klaar om de toer te doen en niemand durfde die zwarte hond vast te houden. Dus de weg naar de auto was allerminst leuk. Half rennend en die hond van ons afhoudend, kwamen we bij de parkeerplaats. Uiteindelijk kwam de jongen die bij ons de toer had gedaan naar de zwarte hond toe, zodat wij de honden in de auto konden doen. Maar ook hij kon hem niet wegkrijgen bij ons. En zelfs toen wij wegreden, liep de hond achter onze auto aan. Op een gegeven moment ging hij zelfs voor onze auto lopen. Goh wat een gedoe zeg. Halverwege kwam er een andere auto aan en liep hij daar weer mee mee. Dus kon ik snel nog even de slaven huisjes van binnen bekijken, maar voor ik het wist stond hij weer naast me. Mij deed hij alleen niks maar nu moest ik weer bij de auto zien te komen. Natuurlijk liep hij achter me aan, maar na snel in te stappen en supersnel wegrijden waren we weer van hem verlost. Goh wat een gedoe zeg.

Photobucket

Na Boone Hall zijn we naar Isle of Palms gereden. Op Isle of Palms is ook Wild dunes, een soort resort achtig park. Daar hebben we weer een stuk over het strand gelopen. Daar konden dan ook de hondjes de “zwarte hond”-stress van zich af rennen. Waar wij het strand opgingen stonden allemaal waarschuwings borden over de duinen. En overal witte zandzakken. Het bleek dat hier het strand richting de huizen was gekomen en dat er een flat bijna in zee stond. Dat zag er niet zo best uit voor al die huizen en appartementen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En daarna zijn we ook nog even door de haven van Wild Dunes gelopen, wat heel erg leuk was om te zien.

Photobucket

Ook hier weer heerlijk weer en het was zo’n 20 graden en een hele warme wind. En dat twee dagen voor kerst. Heel vreemd. Maar klagen doen we niet ;-)
Hier nog even een filmpje van vandaag, met Charleston en Boone Hall.



Daarna zijn we wat wezen eten en weer terug gereden naar het hotel. Voor morgen staat Magnolia Plantation op het schema. Ook daar zijn de honden welkom en nu maar hopen dat we daar geen zwarte honden tegen zullen komen.

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo, ben weer een beetje bij gelezen ;-)

Wat een mooi stukje Amerika toch he..Echt heel leuk om het huis van North and South in het echt te zien, geweldig!Leuke foto`s ook, had je in je haast om weg te komen geen foto gemaakt van de BBBD (big bad black dog)? ;-0
Ben benieuwd naar de rest van jullie vakantie ;-)
Ik heb net Ronald en Karren naar R`dam Airport gebracht, alles is weer voorbij....

Voor morgen, Merry Christmas!!

Anoniem zei

Geweldig Petra .... wat een mooi verslag met foto's en prachtige huisjes zitten erbij!
Heel vervelend zo'n zwart monster in je kielzog ....je hebt ze ook in het blond ......is mijn ervaring...hihi
Fijne kerst voor jullie en je kanjers
Ine

Jasmino zei

Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

Wat een toestanden met die boze hond, je zou toch verwachten dat die door z'n baasje beter in de gaten wordt gehouden. Hij had vast last van territoriumdrift, vooral met jullie hondjes in de buurt. Heel lastig!

Maar jullie foto's en het verslag zijn prachtig, ik heb genoten! Misschien moeten we toch zelf ook maar eens die kant uit, ik vind ie huizen zoooooooo mooi. Het is een heel mooie omgeving zo te zien!

Anoniem zei

wou jullie even bedanken. voor de prachtige kerst vlaai. die bij ingrid bezorgt is. ze had gelijk al oma op gebeld. die vond dat zo goed van jullie. dus dat word morgen smullen. en voor morgen. hele fijne kerstdagen toe gewenst. ben wel jaloers op jullie weer. is hier ijs koud. vrolijk kerstfeest.