vrijdag 7 december 2007

Even....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Het gaat goed met Stace. Hij is levendig en speels. Eigenlijk wel zo als ervoor, maar toch zit ik er met mijn neus boven op. Hij heeft nu de nieuwe medicijnen en hoop dat ze goed hun werk gaan doen voor hem. Addison's is voor het uit te leggen, een beetje vergelijkbaar met de suikerziekte. Bij suikerziekte wordt er geen insuline door het lichaam aan gemaakt en bij Addison's is dat cortisol. Cortisol wordt gemaakt in de bijnierschors en wordt ook het stresshormoon genoemd. Bij een tekort hieraan wordt stress heel anders ervaren en wordt het lichaam niet op een natuurlijke manier gerust gesteld zeg maar. Maar draait het een soort van door, met alle gevolgen van dien. Daarom krijgt Stacey nu een medicinale cortisol om zijn stress op die manier te regelen. Bij Addison's is ook de zout huishouding in de war. Dus dit moeten we ook in de gaten houden. Bij het laaste bloedonderzoek was dit nog in orde overigens. Maar we houden hem in de gaten.



Bovenstaand filmpje is van vanmiddag in de tuin, samen met Connor aan het spelen. Heerlijk vinden ze dat.

Moet zeggen het houdt me heel erg bezig. En de afgelopen dagen vooral. Zodat ik vanmiddag ik even iets anders wilde doen. Even me zelf ergens anders mee bezig houden. Het wordt een soort van dwangmatig in de gaten houden voor me. Ook niet gezond natuurlijk. Niet voor Stace en niet voor mij. Hij doet het goed, kwispelt lekker, eet goed en ik moet gewoon in hem vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen. Dus "even" iets anders. Iets doen waarmee ik even afgeleid was. En wat is er beter ter afleiding dan een middagje shoppen ;-)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dus ik ben naar Crabtree Valley Mall gegaan. Niks nodig, maar lekker even winkel in, winkel uit, overal lekker neuzelen. Heerlijk!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Een van mijn favoriete winkels is Crate & Barrel en daar was wel veel kerst leuks te vinden. Daarna ook naar Pottery Barn en Restoration Hardware en Williams &Sonoma. Ook nog even op mijn gemak Hudson Belk en Macy's door gelopen. Het was overal gezellig druk. Veel mensen met grote tassen en ook Santa was er weer....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Natuurlijk konden de kinderen met hem op de foto. Nou als na zo'n middagje shoppen je nog niet in de kerststemming bent? Overal gewoon kerst, volop kerst!!!
Rond half vier was ik weer thuis en daar ging de deurbel. Ik was net 5 minuten binnen! Een pakket van mijn moeder werd bezorgd. Vol met lekker. Van Babipangang saus tot speculaas. Hartstikke bedankt! Het lekkerste vond ik wel dit....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Hollandse boter, ha ha ha. Hier is het toch alijd was zouter. En nu een heerlijk pakje grasboter!! Zalig ma, dat heb je goed onthouden!! Bedankt ;-)
Ook zag ik dat de lekkere chocolade koekjes van bolletje van naam zijn veranderd. Vond de nieuwe naam wel erg leuk. "nogal lange koekjes", ha ha ha. Zo heten ze nu.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En ook die zaten in het pakket! Goh we worden weer verwend!
Vanavond werden we ook nog eens getrakteerd op een prachtige zonsondergang.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Een mooi begin van weer een weekend! Alle ganzen kwamen ook nog even gedag zeggen en vertrokken naar hun slaapplek voor vannacht. Wat mooi is het dan toch....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Prettig weekend!

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij mij in de supermarkt kan je European Style boter kopen. Als het daar niet lukt, probeer dan een winkel als Whole Foods, die heeft het zeker.

Anoniem zei

Wat een verwennerij zeg. Volgens mij is bij jullie het ene pakket nog niet op of het volgende staat alweer op je deurmat. Heerlijk.

gr petra

Annemiek zei

Lekker even er tussenuit.

Op woensdag zag ik hier zo veel groepen ganzen overkomen, meer dan andere dagen. Misschien zijn het wel dezelfde die nu bij jullie zijn (als ze tenminste flink doorgevlogen zijn :)

Anja zei

Leuk om te zien hoe Connor en Stacey samen zo lekker aan het spelen zijn.

Annemieke(Flint en Scott) zei

Wat een prachtig filmpje van Stacey en Connor, kreeg er tranen van, kan me voorstellen dat het nu nog specialer is als je ze samen ze lief ziet spelen.
Dikke knuffel voor allebei!

Liefs, Annemieke (Flint en Scott)

Anoniem zei

Nou je hollandse kast is vast aan het uitpuilen, wat een lekkers weer.

Heerlijk de boys zo te zien spelen, geniet ervan.

Dikke knuf
Erna

Sylvia zei

Bij ons kwam er gisteren ook een grote doos uit NL aan, deze keer met Sinterklaascadeautjes....... Geen sneeuw bij jullie zie ik op de webcam?

Anoniem zei

Hallo Petra,
Lief filmpje van Stace en Connor, Ik kan me voorstellen dat je hem voortdurend in de gaten houd, Deze ziekte komt meer voor bij Beardies.Ze kunnen er oud mee worden. Ik vraag me af, reageerd Connor nu anders op Stace ? Hij zal een andere lichaamsgeur hebben door de medicijnen. Zomaar een vraag.
Prachtige foto van de zonsondergang.
Ik wens jullie veel sterkte en geluk.
Ronny

kastelke zei

Enerzijds fijn dat je nu tenminste weet wat er met Stace aan de hand is, anderzijds is dat natuurlijk niet leuk om vast te stellen dat het iets is wat blijvend is. Ook al heb je er medicatie voor en kan hij nog gerust +10 worden...
Zou hij nu bv. nog in het vliegtuig mogen, of zijn zo'n dingen veel te stressvol? Of een rit van een paar dagen voor vakantie?
Natuurlijk heeft hij het wel getroffen met zo'n hondenbaasjes als jullie, hij zal zeker super goed verzorgd en in 't oog gehouden worden, en alles krijgen wat hij nodig heeft om zich goed te voelen.

Wendy Jol zei

Wat een gave plaatjes weer Petra. Ook de mall ziet er erg gezellig uit.
Heerlijk dat je NL spullen weer zijn aangevuld!!

Kristel Holsbeek zei

al dat lekkers zeg;-)en mooie shoppingmall;-)
Maar wat een mooie foto van die ganzen zeg!!!!

Anoniem zei

Wat een heerlijk filmpje van de boys, ze genieten er echt van samen!! Stace doet het echt weer toppie!! Bij ons staan de sterren weer in de tuin, ik moest gelijk aan jullie denken en ook aan ons sterretje Romee (dan komen er toch weer wat waterlanders)
Jij bent er in ieder geval lekker even tussenuit geweest, ziet er echt gezellig uit in the mall.
Groetjes en een heel fijn weekend!

Petra zei

@ Annemiek
Raar idee dat dat zo maar zo kan zijn he? Je weet maar nooit.

@ Annemieke
Het is inderdaad een heerlijk gezicht. Stace heeft het een poos niet meer gedaan, maar nu met een lagere dosering pillen hebben de heren elkaar weer gevonden.

@ Sylvia
Nee hier is geen vlokje gevallen!

@ Ronny
Bedankt.
Connor ruikt vooral graag onder zijn buik op het moment. Of dat met de medicijnen te maken heeft?
Maar het valt wel op de laatste dagen.

@ Kastelke
Het is best belangrijk om stress te vermijden. Nu zeker nog, maar hoe dat in de toekomst zal zijn is nog even afwachten. Weet van andere honden met Addisons dat zij gewoon een normaal leven leiden.

@ Yvon
Rootjemee, straalt ons gewoon nog altijd tegemoet hoor. Bij jullie in Nederland en ook bij ons hier in North Carolina.


Groetjes Petra

Anoniem zei

Hallo Petra,

heb je de pakjes boter waar "unsalted" op staat wel eens geprobeerd? Die zitten niet in kuipjes maar in kartonnen doosjes. Er zitten 4 staafjes in. Buiten de koelkast houden in een botervloot en ze zijn erg lekker!

Jasmino zei

De hondjes zijn gelukkig om jullie als baasje te mogen hebben!

Ik kan me voorstellen dat je je er druk om maakt, het zijn toch je kindjes zeg maar. Ik hoop dat het met deze medicijnen weer bergop blijft gaan en dat jullie binnekort weer leuke dingen samen kunnen doen!