woensdag 5 december 2007

En toen......

Belde vanochtend de dierenarts al met de uitslag. Je kan het twee kanten op uitleggen. Goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat uit de testen is gebleken dat Stacey Addison's heeft en dat zijn rode bloedcellen weer naar beneden zijn gegaan. Van 31% naar 24 %, best wel weer veel dus. Het goede nieuws is dat we nu gerichter kunnen gaan behandelen en hij ondanks de Addison, heel oud kan worden. Het is nu even uitvogelen wat voor medicijnen voor hem werken en vanmiddag ben ik weer een nieuwe lading bij de dierenarts wezen halen. Weer aan de prednison, maar gelukkig in veel mindere dosering als voorheen en nog wat specifieke medicijnen.
Nu moeten we over twee weken weer contact opnemen met de dierenarts en over een maand weer bloedprikken om te controleren of we op een goede weg zijn.
Het is wat allemaal met die meneer de Bruin.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

20 opmerkingen:

Anja zei

Ik kan me voorstellen dat jullie geschrokken zijn. Gelukkig dat Stacey er wel oud mee kan worden.
En zoals jezelf al aangeeft kun je nu gerichter gaan behandelen.
Wat een prachtige foto weer!!!

Anoniem zei

Addison's betekent dat meneer de Bruin voor de rest van z'n leven medicijnen moet slikken en onder doktersbehandeling moet staan.

Anoniem zei

Bah dat zal wel een tegenvaller zijn geweest. Hopelijk dat gerichtere medicijnen beter helpen.

gr petra

Jasmino zei

Hé verdorie, je hoopt zo dat het nu echt over is. Het goede nieuws is dat jullie nu weten wat er aan de hand is, en dat hij er heel oud mee kan worden. Maar je hoopte natuurlijk op een gezonde hond.

Veel sterkte en heel veel beterschsap, ik hoop dat de nieuwe medicijnen snel aanslaan!

Anoniem zei

Heel vervelend, maar gelukkig dat jullie nu tenminste weten wat het is. Ik had trouwens geen idee dat Addisons ook bij honden voor kan komen.

groetjes, Ineke

Anoniem zei

Hoi
Geen leuk bericht om te horen zeg. Maar inderdaad wel fijn dat de ziekte een naam heeft waar je gericht aan kunt werken. Ik had nog nooit van Addisson gehoord. Komt dat ook in nederland voor of alleen in Amerika.
Sterkte met de nieuwe medicijnen. Lekker dat je binnenkort een paar dagen weggaat. Hebben jullie verdiend. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

Geen leuk bericht om te horen, wat zullen jullie geschrokken zijn. Hopelijk slaan de nieuwe medicijnen aan nu er gerichter behandelt kan worden. We wensen jullie heel veel sterkte en heel veel knuffels van Dylan voor Stacey.
Groetjes
Karin

Anoniem zei

Inderdaad goed en slecht nieuws. Natuurlijk balen dat het onomkeerbaar is maar Stacey kan oud worden en dat is het belangrijkste. Zal het nieuws aan Stijn vertellen, kan hij krentenbollen gaan verzamelen want aan eetlust zal het Stacey hopelijk niet ontbreken.

Groeten uit Heerhugo !!!

Petra zei

@ Ingrid
Addison's komt ook gewoon in Nederland voor en kunnen mensen ook krijgen. Er wordt een bepaalde stof niet meer in het lichaam aangemaakt en daardoor reageren ze heftiger of stress e.d.
Kan dus gewoon overal ter wereld voorkomen.

@ Ed
Ha ha ha, ja laat Stijn maar een voorraadje aanleggen, dan valt er voor Stace nog eens wat te gappen.
Sterkte met de verhuis!

Anoniem zei

Gelukkig is nu de onzekerheid voorbij en kunnen julie nu gericht medicijnen gaan geven...van de week geef ik hem wel een xtra dutch hug, knapt ie vast van op, hahaha..Wanneer gaan jullie lekker weg? Ik ga nu m`n koffer pakken, niet te geloven dat ik morgen in NC zit ;-))

Petra zei

@ Mariet
Als het goed is zie ik je zaterdag meid! Kijk er helemaal naar uit.
Hele goede reis en zie jullie snel!

Anoniem zei

Jammer dat er nu toch iets gevonden is, maar gelukkig goed te behandelen dus. Kop op Petra. Nu weer vooruit met Stace.

Petra zei

Na zelf na maanden onzekerheid en angst eindelijk een diagnose te hebben gekregen, al betekende dat medicijnen voor de rest van mijn leven, lijkt het me toch ook een beetje een opluchting om nu te weten, wat het is. En gelukkig is het niet iets, wat zijn leven zal verkorten. Ik hoop, dat ze gauw de goede medicijnen vinden, zodat hij weer helemaal jullie oude meneer de Bruin wordt!

Anoniem zei

Eindelijk, geen leuk bericht, maar nu wel gericht te behandelen en dat spelen met elkaar, ook ik geniet er nog dagelijks van.
Groeten Audrey

Kristel Holsbeek zei

Eerst en vooral weer een hele mooie foto!!! En nu weet je toch wat het is en kan je gerichter werken hopelijk werken de medicijnen direct en hoef je niet te veel te veranderen.

Annemiek zei

Wat erg. Toch kun je nu gericht gaan behandelen. Sterkte ermee!

Anoniem zei

wat een schrik, maar je weet nu wat er aan te doen is.
Gelukkig zijn er medicijnen.
Ik hoop dat het van nu af beter gaat.
Groetjes Toos

Nel zei

Sterkte hoor, wat akelig dat het weer naar beneden is. Gelukkig wel een goeie verwachting met de juiste medicijnen.

Anoniem zei

Hallo, hoe is het met het hondje??
Onze hond heeft ook Addison..en slikt nu een hele batterij aan medicijnen... het is in juni 2006 ontdekt..na een hele lange ziektebeeld...
Geloof dat se in de states veelal met prednison werken...hier in NL werken ze met cortisonacetaat en fludrocortison acetaat

Petra zei

@ Lena
Het gaat heel goed met Stacey nu.
Hij is echt aan het opknappen.
Inderdaad krijgt hij hier prednison ipv de cortisonacetaat. Maar hij krijgt wel de fludrocortison.
Bedankt voor je interesse!
Groetjes Petra