maandag 24 december 2007

Magnolia plantation

Vanmorgen vroeg waren we al bij Magnolia Plantation. Deze voormalige rijst plantage is ook in Charleston en er is een hele grote tuin bij.

Photobucket

Photobucket

Ook hier de eiken oprijlaan, al was hij niet zo lang als bij Boone Hall.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Er bloeide nu nog wat camelia’s (kerstrozen) en zelfs sommige narcissen kwamen al op....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Je kon er verschillende tours doen en wij hebben gekozen voor de trein. Want de hondjes mochten daarbij gezellig mee.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Langs de slavenhuisjes...

Photobucket

Photobucket


Deze plantage heeft heel veel hectare grond en veel aangelegde vijvers, waar voorheen de rijst in werd gekweekt. Nu is dat over genomen door de natuur en huizen is er veel flora en fauna te bewonderen. Waaronder ook aligators….. Vandaar ook het treintje, wel zo veilig voor de hondje, niet waar?
De rit met het treintje was erg leuk en we waren de enigste twee die er op mee gingen. Dus een priveritje. Toen we bij volgens mij de derde vijver aankwamen was de man net aan het vertellen over de meerkoet die in die vijver huist. En dat er zo nu en dan een bold eagle langs komt om daar wat van te veroveren. En terwijl hij het zegt, zit de bold eagle (Amerikaanse adelaar) in de boom voor ons. Prachtig en wat was ie groot.... Ik kon wel mooi een foto van deze mooierd schieten. Niet veel langer erna vloog hij weg. De koeten gingen allemaal bij elkaar zitten en beginnen hevig te fladderen. Een heel water ballet. Zo apart om dat in de natuur te zien. Er zaten zeker wel honderd van die vogels en ze signaleren zo’n adelaar die naar een prooi zoekt meteen. Nadat hij was weg gevlogen begonnen ze allemaal op hun gemakje verder te zwemmen. Kust weer veilig, zo werkt dus de natuur.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Geen aligotors gezien overigens, want het schijnt dat het daar nu wat te koud voor zou zijn. Net zoals voor de slangen…. Goh wat jammer nou ;-)
Daarna zijn we nog even bij een de hertjes wezen kijken. En daar waren ook een aantal slangen te bewonderen, waaronder deze ratelslang. Die gevangen was op het terrein. Tsja,… het is allemaal mooi, maar er wonen wel enge beesten allemaal.

Photobucket

Al vielen die hieronder heel erg mee ;-)

Photobucket

Photobucket

Nog even een filmpje van de plantage.



Daarna zijn we weer even naar Charleston gegaan en langs de winkeltjes aan Marketstreet gelopen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Hier in Charleston is ook Bubba Shrimp restaurant van de film Forrest Gump. Heb er nog een leuk magneetje gekocht, waar op staat “Life is like a box of choclates” (you never know what you’re gonna get) Een van de vele uitspraken in de film van Forrest Gump.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Daarna hebben we gelunched in Waterfront park. Eerst op een bankje, maar daarna op een schommelbankje, waarvan er meerdere op het piertje zijn. Zo leuk! Nog een keer langs Battery en Murray Boulevard, langs de mooie huizen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Hierna zijn we wezen kijken bij de Tanger outlet mall, vlakbij het hotel. Waar het nog behoorlijk druk was met mensen die voor de laatste kerstinkopen op pad waren. En nu gaan we voor de tv, kijken naar Forrest Gump die hier op tv is…

Dus voor iedereen hele fijne kerstdagen van ons uit Charleston!

Photobucket

Groetjes

Petra

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Woow, die foto's lijken wel rechtstreeks uit een film. Fantastische...

Veel plezier en fijne dagen

gr petra

Jasmino zei

Wat een prachtige foto's weer! Geniet ervan, heel fijne dagen gewenst!

Anoniem zei

Oh geweldig!! Forrest Gump is één van mijn meest favoriete films aller tijden!!! Leuk dat het geheel naar die film gemaakt is!!!

Vind de foto's schitterend, en vooral die van Stacey en Connor op de brug (Conner met zijn pootjes over de rand) Echt een prachtig plaatje!!!

Wat hebben jullie weer een leuke vakantie!! Geniet er lekker van hoor!!

Annemiek zei

Prachtige foto's!
Jullie een fijne kerst in Charleston!