zondag 23 december 2007

John's Island & Folly Beach

Vandaag rond een uur of 10 vertrokken richting South Carolina. De eerste overnachtingen hebben we in Charleston en dat bleek zo’n vier uur rijden bij ons vandaan. Nou gaat een stuk over de I-95 en dat is altijd een beetje rommelige weg vindt ik. Deze gaat van New York naar Florida en alles daar tussen in. Het was duidelijk dat meer mensen vandaag de I-95 gebruikten, want het was er erg druk en hebben wel een paar ongelukken gezien. Gelukkig geen ellelange files, maar toch niet echt lekker rijden. Moest wel lachen toen ik deze wagen zag. Fietsen mee, tas op het dak en goh, laten we ook de kerstboom maar meenemen. Het kenteken kwam ook uit een hele andere staat.

Photobucket

Rond een uur of twee hebben we bij het hotel ingechecked en zijn we door gereden naar Folly Beach. Zodat de hondjes even lekker konden sjesen. Ze vonden het heerlijk en het strand was er erg mooi. Wel een beetje vergelijkbaar met Topsail en regionen bij ons in North carolina, maar wel een heerlijk breed strand moet ik zeggen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Op het puntje van Folly Beach is Morris Island lighthouse en daar zijn we ook even naar gaan kijken. Er was een pad waar je bij het eind de vuurtoren kon zien. De vuurtoren zelf staat in zee en wordt op het moment gerestaureerd dus er staat een (beetje lelijk) platform omheen. Op het strand hadden we nog gesproken met een plaatselijke bewoner (lees dorpsgek/krant) en hij vertelde ons, toen we de weg naar de vuurtoren vroegen, dat de vuurtorenwachter vorige maand overleden was. Dus ik helemaal meelevend en vroeg hoe oud hij was en zo. Nou vertelde deze zeer tandloze man, dat de lighthousekeeper was verslaafd geweest aan alcohol en heroine en was aan een overdosis overleden. Tsja…., daar viel dus gelijk mijn romantische idee van het vuurtorenwachter bestaan in diggelen….. Hoeveel aan de alcohol en heroine verslaafde vuurtorenwachters zullen er over de hele wereld bestaan? Mijn idee is altijd conform het reclame filmpje van Fisherman Friends en zo. Zuidwester storm en dan lekker veilig in de vuurtoren, weet ik veel. Hoogstens een chocolade melkje met misschien een scheutje alcohol om het warm te krijgen. Zie daar nou niet echt het beeld in van een herione verslaafde bij naar voren komen. Maar zo zie je maar weer, het leven van een vuurtorenwachter gaat ook niet altijd over rozen….

Photobucket

Photobucket

De foto’s van de vuurtoren leken nu ook ineens een heel stuk triester. De man die wij op het strand tegen kwamen voor zag ons gratis en voor niks de hele geschiedenis van de vuurtoren. En nog wat meer geschiedenis, want hij had zelf in de Vietnam oorlog gediend en zo ook de vuurtorenwachter, aldus hem. En nou kon ik er niks meer aan doen, hoe mooi ik hem van te voren op de plaatjes die ik op het internet gevonden had, vond, zo triest vond ik hem nu met het hele verhaal erachter.
Nadat we bij de vuurtoren terug gelopen waren en bij de auto waren was het tegen half 5 en begon het donker te worden en zijn we wat gaan eten. Daarna zijn we naar Festival of Lights op James Island gereden. En goh wat was dat leuk ! Helemaal in Petra’s straatje dit! Overal lichtjes en zo leuk gedaan. Ik heb er een paar leuke foto’s van en natuurlijk een filmpje. Het was in een park en daar waren overal lichtjes op gezet. Bij een meer en daar verder omheen. Het leukste vond ik nog wel dat we op een gegeven moment de arreslee van de kerstman in de lucht zagen met natuurlijk zijn rendieren er voor. En wat stond daar voor in het gras te grazen. Een heel stel echte herten. Alsof ze zo van de arreslee vandaan kwamen. Daarna staken ze ook nog gewoon even de weg over. Geweldig!!! Mooier kun je het niet hebben. Vond dit echt heel leuk om een keer gezien te hebben.



En nog een film van de Festival of Lights.



Vandaag gaan we richting Charleston zelf en naar Palm Island, waar we lang Mount Plesant van North en South zullen komen…..

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Anoniem zei

heel leuk geschreven. en al een hoop gezien. en stacey en connor heel blij. lekker op strand .en dat kerst verhaal van de vuurtoren wachter. komt zo uit een boek. heel triest. en van dat tandloze.mannetje. die heeft ook heel wat mee gemaakt. nu nog een hele fijne vakantie .groetjes. en zijn wel hele mooie fotos van de vuurtoren. ma en max.

Jasmino zei

Wat een leuke foto's van de hondjes weer, vooral met die verwaaide kop van mijnheer de bruin! Een leuke week hebben jullie voor de boeg.

Fijne kerstdagen alvast!

Nel zei

Ik wens jullie een heel fijne vakantie en gezellige kerstdagen. Natuurlijk alle goeds voor 2008 en in het bijzonder voor meneer de Bruin.

Anja zei

Wat een mooie foto's van Stacey en Connor in de wind. Fijne vakantie!!